Primăria clujeană face un ”peșcheș” fără licitație de peste un milion de lei

655

Potrivit unui anunț de atribuire, municipalitatea clujeană a suplimentat o serie de lucrări cu peste un milion de lei, fără tva. Beneficiarul acestui ”peșcheș” este firma Ceconi, patronată de Dănuț Cardoș din Satu Mare. Această atribuire, făcută fără licitație, face parte din cadrul proiectului european „Educatie la standarde europene in invatamantul preuniversitar din municipiul Cluj-Napoca” în cadrul căruia sunt reabilitate si echipate Scoala cu clasele I-VIII „Ion Agarbiceanu”, Liceul Teoretic „Avram Iancu” si Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”. Valoarea acestei investitii (rezultata in urma licitatiei) este de 47,1 milioane de lei.

Prin lucrarile efectuate, 10 corpuri de cladire destinate procesului educational vor fi reabilitate, modernizate si extinse. 2 sali de sport vor fi reabilitate, extinse, modernizate si dotate, iar 2 terenuri de sport vor fi reabilitate si modernizate (1800 mp). 3000 mp incinta curte vor fi reabilitati si 11.500 mp de spatii verzi vor fi amenajate.

Este prevazuta si dotarea corespunzatoare a celor 3 unitati din invatamantul preuniversitar dupa cum urmeaza: Scoala cu clasele I-VIII „Ion Agarbiceanu” – 158 echipamente IT; Liceul Teoretic „Avram Iancu” – 209 echipamente IT; Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” – 119 echipamente IT.

De asemenea, Primaria a semnat contractul de finantare a unui proiect realizat din fonduri elvetiene care prevede reabilitarea termica a doua unitati de invatamȃnt preuniversitar: Colegiul National „George Cosbuc” si Liceul de Muzica „Sigismund Toduta”. Proiectul este in valoare de 6,1 milioane de lei.

In acest moment este in desfasurare consolidarea si modernizarea cladirii din str. Memorandumului nr. 22. Prin acest proiect se vor realiza 14 sali de clasa si doua laboratoare, grupuri sanitare, spatii tehnice. Valoarea totala a lucrarilor este de 6,35 milioane de lei.

Valoarea atribuirii a fost de 1.029.740,84 de lei, fără TVA.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ