Principele Radu vine mâine în Cluj Napoca

52

Mâine, Principele Radu al României va participa, începând cu ora 11.00, la o prezentare de carte regală la Institutul de Istorie George Barițiu din Cluj-Napoca. În cadrul evenimentului va fi prezentat volumul semnat de Alteța Sa Regală, “Regalitatea, astăzi”, apărut la Curtea Veche Publishing.

La eveniment va lua cuvântul, alături de Principele Radu al României, prof. univ. dr. Michael Shafir de la Facultatea de Istorie și Filosofie, decorat de Regele Mihai I cu Medalia pentru Loialitate în 2010, iar oficiile de gazdă vor fi făcute de cercetător științific gradul I dr. Lucian Năstasă-Kovacs, cercetător al Institutului de Istorie al Academiei Române și director al Muzeului de Artă din Cluj.

Prezentarea va avea loc în Aula Regele Ferdinand a Institutului de Istorie George Barițiu, strada Napoca nr. 11, etaj 1, și va fi urmată de o sesiune de autografe. Intrarea este liberă. Volumul “Regalitatea, astăzi”, apărut la Curtea Veche Publishing, privește din perspectivă istorică și europeană atât situația monarhiei ca formă de guvernământ, cât și Casa Regală ca instituție. Cititorii pot afla din aceste pagini detalii inedite despre legăturile Casei Regale a României cu celelalte case regale din Europa și, de asemenea, despre cele mai importante evenimente istorice care s-au petrecut în țara noastră, în ultimii 150 de ani – de când datează monarhia română.

LĂSAȚI UN MESAJ