Prins cu peste 230 de km/h pe Autostrada Transilvania

46

62 de şoferi au fost prinşi, săptămâna trecută, conducând cu viteze excesive pe autostrăzi.

În perioada 27 august – 2 septembrie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat 56 de conducători auto care au depăşit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h, iar în șase cazuri şoferii au fost depistaţi circulând cu viteze peste 200 km/h.

În alte cinci cazuri şoferii au fost depistaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, pe numele lor fiind întocmite dosare penale (cei depistaţi conducând cu peste 0,4 mg per litru alcool pur în aerul expirat) sau aplicate sancţiuni contravenţionale (cei depistaţi conducând cu o concentraţie de alcool sub 0,4 mg).

Cea mai mare viteză a fost înregistrată la 2 septembrie pe Autostrada Transilvania (A3), când poliţiştii au depistat un bărbat care conducea cu 235 km/h şi nu avea asupra sa permisul de conducere. Şoferul a fost sancţionat cu amendă totală de 4.060 de lei, iar poliţiştii i-au suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Toţi şoferii depistaţi conducând cu viteză excesivă au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară, le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ