Procesul luptătorului K1 Kamaz, judecat în dosarul Referendum, strămutat la Sighetul Marmației

419

Potrivit unei decizii a instanței clujene, procesul unuia dintre cei judecați în dosarul Referendum, interlopul Bogdan Măgurean, cunoscut sub numele de Kamaz, va fi strămutat de la Zalău la Sighetul Marmației.

In dosarul instrumentat de DNA Cluj, Bogdan Magurean este acuzat de cumparare de influenta si mita electorala, anchetatorii aratand ca Atanasiu si fiul ministrului Dobritoiu au organizat impreuna cu interlopul Magurean Bogdan Cristian „trupe de interventie” care aveau ca sarcina cumpararea de voturi. De asemenea, procuroii mai aratau ca Dumitru Samson i-a promis interlopului Bogdan Magurean ca ii va facilita diverse contracte cu ministerele Guvernului Ponta. Contractele urmau sa fie incheiate cu firma de paza a interlopului Bogdan Magurean.

Dumitru Samson i-ar fi promis interlopului Bogdan Magurean ca, in schimbul fraudarii votului, firma sa de paza va primi contracte finantate din bani publici. „De asemenea, s-a mai stabilit ca, in schimbul sprijinului acordat, invinuitul Samson Dumitru i-a promis invinuitului Magurean Bogdan ca va utiliza influenta de care se bucura la nivelul ministerelor si ii va influenta pe functionari sa acorde contracte firmei de paza si protectie reprezentate de Magurean Bogdan”, aratau procurorii DNA intr-un comunicat.

 

Presedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoara, declarata la acel moment ca nu il cunoaste pe Bogdan Magurean. „Nu am auzit niciodata de Bogdan Magurean, in viata mea nu am auzit de el”, a declarat Marius Nicoara. Acesta a admis insa ca pe 29 iulie dupa-amiaza la sediul PNL de pe strada Eroilor din Cluj-Napoca s-a prezentat Dumitru Samson. „Eu eram in teritoriu, vizitam sectiile de votare din comune. Am primit un telefon ca domnul Samson a venit la sediul PNL. Am plecat spre Cluj-Napoca unde in sediu era si domnul Samson. El este pe partea tehnica. A venit insotit de cativa colegi. Noi nu le-a cerut certificatul de interlopi. Nu le-am cerut nici carnetul de partid. Stim sigur ca nu sunt membri PNL Cluj, ca pe aia ii cunoastem. Noi nu am vazut nici un fel de activitate suspecta in sediul PNL”, declara Marius Nicoara pentru sursa citata.

 

Magurean Bogdan Cristian, cunoscut drept Kamazm, mai este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de favorizarea faptuitorului, tainuire si conducerea unui vehicul fara permis de conducere, judecatorii din Zalau emitand un mandat de arestare in lipsa chiar inainte de Craciun. Astfel, procurori din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Zalau au retinut ca in data de 10 octombrie 2016, Magurean „a intimidat-o pe persoana vatamata N. F. cu scopul de a o determina sa inceteze demersurile pentru recuperarea sumei ce i-a fost luata de inculpatul Nagy Zsolt. Iar in data de 12 octombrie 2016 i-a oferit acestuia din urma ajutorul pentru a pleca din tara prin vama Bors.

 

Procurorii spun ca in 10 octombrie, Magurean s-a dus impreuna cu Nagy Zsolt la restaurantul Tokio din Cluj Napoca, unde, cu bani proveniti din suma de 27.450 euro, suma pe care inculpatul Nagy Zsolt si-a insusit-o pe nedrept de la persoana vatamata N.F, i-a fost cumparat de catre inculpatul Nagy Zsolt un telefon mobil, Magurean Bogdan Cristian acceptand dobandirea acestui telefon desi cunostea provenienta ilicita a banilor cu care a fost platit. In aceeasi zi, Magurean a mai primit de la Nagy Zsolt si suma de aproximativ 6.000 – 6.500 de euro, de asemenea bani proveniti din fapta penala comisa de Nagy Zsolt.
La 19 decembrie, procurorii au intocmit referat cu propunere de arestare preventiva pe o durata de 30 zile a lui Magurean, propunere admisa la 22 decembrie de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Zalau, care a dispus arestarea preventiva in lipsa a inculpatului, arata graiulsalajului.ro
Bogdan Cristian Magureanu, cunoscut cu porecla Kamaz, a luptat in competitii de K1 si a fost cercetat pentru mai multe scandaluri in Oradea, Alba si Mamaia. Acesta a iesit in evidenta in toamna lui 2010, cand l-a provocat pe celebrul luptator de MMA si K1 Sandu Lungu intr-un meci organizat la Bucuresti. In ciuda faptului ca, inainte de confruntare, apropiatii lui Kamaz afirmau ca Lungu nu are nici o sansa, Bogdan Magurean nu s-a mai prezentat la meci.
Interlopul are o singura condamnare la un an de inchisoare, si aceea cu suspendare, pentru conducere pe drumurile publice fara permis, pronuntata in 2012 de catre Judecatoria Zalau

LĂSAȚI UN MESAJ