Cinci procurori de la DNA Oradea s-au prezentat miercuri la Parchetul General pentru a fi audiaţi în dosarul deschis de Secţia pentru investigare a magistraţilor în legătură cu înregistrarea audio în care se discută despre acţiuni de intimidare a judecătorilor.
Procurorii nu au dorit să facă declaraţii la intrarea în sediul Parchetului General.

Săptămâna trecută, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului General a anunţat că a fost deschis un dosar penal in rem în legătură cu înregistrarea audio făcută publică de un avocat în care ar apărea procurori de la DNA Oradea.

Avocatul Răzvan Doseanu a publicat pe site-ul Cabinetului de Avocatură Doseanu şi Asociaţii o înregistrare audio a unei şedinţe care ar fi avut loc la DNA Oradea în ianuarie 2018, despre care spune că nu ştie dacă este autentică.

„Înregistrare explozivă de la o şedinţă DNA Oradea, din ianuarie 2018, primită anonim. Posibil să fie autentică, posibil să nu fie autentică, deşi personal recunosc vocile tuturor procurorilor posibili participanţi. Participanţi posibili: procurori Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Ciprian, Pantea Cosmin şi Rus Lucian. Cer public DNA Oradea să dezmintă autenticitatea înregistrării. Dacă e reală, apar detalii incredibile despre completele favorabile DNA Oradea şi cele nefavorabile, despre acţiuni de intimidare a judecătorilor prin trimiterea a doi judecători în judecată. Nume importante ce apar în discuţie: judecătorii Denisa Vidican, Cioflan Adina, Soane Laura, Udroiu Mihail Filimon Florin, Musta Ovidiu, Berindei Olimpiu Daniel, Mihaela Patraus, Roman Florica (Curtea de Apel Oradea), Bic Denisa, Vlad Marian (Tribunalul Bihor la un moment dat), judecătoarele Haiduc Simona, Miclo Laura, Remus Nemes (Tribunalul Satu Mare). Dacă înregistrarea e autentică, ar trebui să urmeze arestări la DNA Oradea. Dacă nu e autentică, trebuie să vedem ce specialist a putut folosi vocile a cinci procurori. Vocea cea mai puternică din înregistrare pare a fi a procurorului Man Ciprian. Cine e autorul înregistrării şi care e scopul acesteia rămâne de stabilit”, se arată într-un mesaj postat de casa de avocatură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.