Prorectori UBB prezenţi la comemorarea foștilor parlamentari români din Dieta de la Viena

76

 

Prof. univ. dr. Ioan Bolovan si Prof. univ. dr. Rudolf Gräf, prorectori ai Universităţii Babeş-Bolyai, au fost prezenţi la Viena pentru a participa la evenimentul de comemorare a foștilor parlamentari români bucovineni din Parlamentul Austriei Imperiale, Dieta de la Viena.

Evenimentul organizat de Asociația ”Mihai Eminescu” din Viena, în colaborare cu parteneri din Parlamentul Austriei, s-a desfăşurat în capitala austriacă în 28 martie 2017.

Cei doi prorectori ai UBB prezenţi la eveniment au accentuat în discursurile lor importanța prezenței de-a lungul timpului a unui număr de 35 de parlamentari în Dieta de la Viena şi contribuţia pe care aceştia au avut-o la înființarea unor state puternice într-o Europă unită.

În discursul de deschidere, Doris Bures, președinta Parlamentului Austriei, a subliniat că își dorește continuitate în dezvoltarea relaţiilor de bună colaborare româno-austriece şi a elogiat modul în care parlamentarii români din Dieta de la Viena și-au adus aportul la întărirea bazei democrației austriece.

Într-o perioadă istorică plină de provocări, cum este cea pe care o trăim astăzi, evenimente ca cel de la Viena reprezintă o modalitate eficientă de accentuare a unor repere de bună colaborare între state care împărtăşesc valori comune.