Protest spontan al angajaților Agenției pentru Protecția Mediului Cluj

229

A fost protest spontan în această dimineață la Agenția pentru Protecția Mediului Cluj. Nemulţumiţi de salarii, angajații și-au întrerupt programul de lucru astăzi, între orele 10:00-12:00, în semn de protest față de „adâncirea inechităților salariale din sistemul public, fapt care, zilnic, ne diminuează nivelul de trai”.

 

protest apm

”Salariații APM Cluj anunță întreruperea programului de lucru astăzi, 14.03.2017, între orele 10,00 – 12,00, manifestându-și nemultumirea profundă cauzată de adâncirea inechităților salariale din sistemul public, fapt care, zilnic, ne diminuează nivelul de trai.
În prezent, salariile angajaților APM Cluj sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile colegilor noştri bugetari din aceeași familie ocupațională au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanțial.
Nu considerăm că este firesc să fim discriminați, ca și categorie de salariați bugetari, doar pe considerent numeric, toți angajații agențiilor județene și ai agenției naționale pentru protecția mediului însumând 1845 de salariați în prezent.
Pe această temă ne-am adresat în nenumărate rânduri atât conducerii Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, cât şi Ministerului Mediului, în scris, prin manifestatii in fata cladirii Ministerului Mediului şi în cadrul unor întâlniri oficiale.
Până la acest moment, revendicarile noastre nu au fost soluționate în nici un fel, asfel încât suntem cea mai discriminată și nesusținută guvernamental categorie de salariați plătiți din fonduri publice.
Dacă revendicarile noastre juste nu vor fi soluționate favorabil, suntem decişi să declanşăm conflictul colectiv de muncă întrerupându-ne activitatea pe timp nelimitat”, transmit reprezentanţii angajaţilor APM Cluj, într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ