Repere culturale armeneşti. Istorie şi memorie în secolul XX

92

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează vineri, 21 aprilie 2017, de la ora 10, evenimentul intitulat Repere culturale armeneşti. Istorie şi memorie în secolul XX, dedicat promovării artei, culturii, memoriei şi identităţii comunităţii armene din România, arată cei de la Făclia. Evenimentul este organizat în colaborare cu Uniunea Armenilor din România, Institutul de Armenologie al Universităţii „Babeş-Bolyai” şi Şcoala Doctorală de Relaţii Internaţionale şi Studii de Securitate din cadrul UBB.

La eveniment va participa E.S. Hamlet Gasparian, ambasadorul Republicii Armenia în România. De asemenea, va avea loc o dezbatere bazată pe prelegerile invitaţilor privind istoria comunităţii armene din România secolului XX, unde temele principale vor gravita în jurul genocidului armean, a migraţiei post-genocid, a integrării şi aportului cultural al comunităţii armene în peisajul socio-cultural românesc, respectiv a perspectivelor pentru Armenia şi comunitatea armeană din România în lumina evoluţiilor globale din secolul XXI.

Cu această ocazie, de la ora 13, va avea loc şi vernisajul expoziţiei artistului contemporan Ovidiu Panighianţ, ale cărui lucrări vor fi găzduite de instituţie până în 28 mai a.c., acestea fiind incluse în circuitul expoziţional special organizat pentru Noaptea Muzeelor, respectiv Zilele Clujului.

LĂSAȚI UN MESAJ