Revoltă a credincioșilor parohiei greco-catolice Grigorescu

6701

Credincioșii greco-catolici din parohia clujeană Grigorescu sunt în mare agitație de câteva zile, datorită unui nou abuz făcut de episcopia de Cluj-Gherla. Este vorba de un act ilegal al episcopiei, un act care nu respectă regulile canonice ale Bisericii, dar și ale moralității. Este vorba de decretul de numire în funcția de paroh al lui Anton Crișan din data de 27.09.2017, decret care este contestat de enoriași. În urma decesului regretatului părinte Iosif, parohul și principalul ctitor al acestei parohii, urma să devină paroh vicarul actual, părintele Marius Popa, preot dorit de enoriași, preot care de 20 de ani slujește cu dăruire această comunitate creștină unită, însă acesta a fost destituit ilegal. La fel, credincioșii doresc alături de paroh un vicar cunoscut de multă vreme de ei. Numirea lui Anton Crișan (Toni) este un abuz, deoarece a fost făcută fără a fi anunțat preotul Marius Popa , fără a fi consultată parohia și fără a se prezenta motivul de destituire al preotului Marius. Conform dreptului canonic, un preot nu poate fi destituit decât în urma unei abateri grave, lucru care nu există aici. Din contră, această comunitate, alături de preotul Marius și de regretatul părinte Iosif, a construit această parohie, cu biserica și anexele sale. Credincioșii nu doresc numirea preotului afacerist Anton Crișan în parohia lor, cea mai mare parohie greco-catolică din Cluj-Napoca, deoarece acesta, în funcția de rector al catedralei, a transformat-o în circ pentru grupul său de carismatici precum și în loc de reclamă pentru afacerile sale. Nu doresc același lucru și în biserica lor. La fel, nu doresc înlocuirea preotului Marius, un preot care are o deosebită grijă de bolnavi, bătrâni și de familii, cu un preot care se ocupă cu afaceri în locul păstoririi. Pentru aceste lucruri, credincioșii au strâns semnături, realizându-se o cerere pentru anularea decretului ilegal și imoral al episcopiei, cerere care va fi înregistrată la episcopie. Se începe recursul împotriva actului administrativ al episcopiei. Credincioșii au declarat că nu vor accepta niciodată acest abuz și nu vor accepta ca și paroh decât pe părintele Marius. Ei nu doresc ca munca de o viață a lor și a preoților Marius și Iosif să ajungă pe mâna clanurilor Crișan și Teglaș.

Este foarte gravă situația iar imoralitatea conducerii episcopiei se vede din nou. Ei nu înțeleg că Biserica nu înseamnă autoritate ci frățietate. Nu înțeleg că Biserica suntem noi toți, nu doar cei din conducere, nu înțeleg că ei au fost puși acolo pentru a ne sluji pe noi credincioșii, nu invers. Cum să numești un preot care nu a avut în viața sa parohie, care nu știe ce este acest lucru și nici nu-l interesează? Anton Crișan, a fost pus direct în funcții înalte fără nicio experiență. Iar acum, în urma scandalurilor legate de incompetența sa, fiind dat jos din funcția de vicar pentru preoți, se vrea aducerea sa în această parohie? De ce nu este trimis într-o parohie din Munții Apuseni, cu oameni săraci, să vadă și el cum este să păstorești cu adevărat? Sunt preoți cu familie și copii care fac acest lucru cu mare greutate și mari sacrificii. El nu are familie, nu ar trebui să facă niciun sacrificiu. Toată lumea se întreabă revoltată cum i se permite acestui individ orice? Pentru că nu mai este vicar peste preoți, s-a inventat special pentru el o funție inutilă, ceva ce nu a mai existat: vicar pentru călugări și pentru grupurile de adorație. Totul pentru a nu pierde salariul, biroul de la episcopie, mașina și alte privilegii. De ce se face așa ceva? Pentru că și el este din ,,gașca,,turnătorului Pintea? Iar acum se dorește instalarea sa în cea mai mare parohie din Cluj-Napoca.

Vlad Nap

112 COMENTARII

 1. Vin punctual cu cateva „modificari” si completari:
  1. Parintele Marius Popa a fost paroh, nu vicar!
  2. In urma acestei decizii venite de la episcopie, paroh este Crisan Anton (fara preot pentru mine si credinciosii din aceasta biserica) si Parintele Popa Marius este COLABORATOR nici macar, vicar! Oare ce functie bisericeasca este „colaborator” si de unde s-au inspirit? Cu siguranta, incearca inlaturarea preotului Popa Marius din aceasta parohie pentru „ca-i incurca”!
  3. Mai mult, Preotul Popa Iosif a fost UNCHIUL lui Crisan Anton (a fost frate cu mama lui Crisan Anton) si caatare, Crisan Anton este VERISOR PRIMAR cu Preotul Popa Maris. Nu stiu cine ar putea face asa ceva in lumea aceasta, sa astepte moartea unchiului pentru a-si „ucide” verisorul!
  4. Astazi este parastasul Parintelui Popa Iosif iar Crisan Anton vrea sa vina cu „grupurile lui” sa-si anunte instalarea in aceasta biserica! „Este asteptat” si de catre credinciosii parohiei!
  5. Rusine, rusine,…, dar oare cui sa-i fie rusine!

  • Tocmai am citit sarabanda de stiri despre unii oameni din biserica in care am slujit cu bun timp in urma, biserica din care am plecat la mare distanta de Europa, scarbit de cele vazute zi de zi in sediul de pe Calea Mortilor unde am lucrat. Am fost de fata cand acest toni plin de fatarnicie si avid de putere a luat cu maxim tupeu locul parintelui SUCIU D. cu toate ca era vaduv cu sapte copii in itretinere, iar la rugamintea parintelui SILAGHI(OM DE MARE OMENIE) de a lasa macar salariul parintelui Dumitru a raspuns plin de ura ca si el are nevoie de bani!!! Cred ca parintele Silaghi Isi aminteste uratul moment. Dar ma declar FURIOSSS afland ca in calitate de spiritual al seminarului pe timpul studentiei mele dadea note informative despre studentii carora le era numit spiritual cu toate ca nu avea nici macar un an de experienta. Odata cu venirea mea in tara la intelegere cu unii colegi de an la fel de revoltati vom deschide un proces canonic si chiar civil pentru abuzurile grave din timpul studentiei noastre. In lumea in care traiesc eu acum pentru asa grozavii esti depus din sacerdotiu, ne vom adresa direct la THE ROMAN ROTA.
   Oricum ficare zi in care imbraca sfintele vesminte este o insulta la adresa bisericii noastre. Nu inteleg de ce i se ofera totul pe tava acestui neom in timp ce oaneni haruiti cu patru, cinci, sapte sau zece copii sa zbat din greu in parohii indepartate. Nadajduesc ca rabdatorul episcop de la Cluj mai poate face ceva in fata acestui agent josnic pe care am sa il caut personal….

 2. Credem ca parintele Iosif se rasuceste in mormant cand vede ca Toni, pe care il cunoastem de la hala din Mihai Viteazu intra IMPOSTOR in munca lui de o viata. Noi ca si credinciosi care am CONTRIBUIT si platim TAXE peste TAXE la episcopie ca sa incaseze dl Teglas nu vom admite niciodata un IMPOSTOR care a facut biserica de rusine. Vom merge la Blaj si pana la Vatican daca trebuie sa ne aparam preotul, pe parintele Marius.
  Rusine, rusine, rusine ca se intampla asa ceva in biserica noastra. Nici ortodocsii nu fac asa ceva.
  Vom inchide biserica si nu-L vom lasa pe infractor sa intre…iar daca episcopiei i se pare normal sa fie tarata in justitie cu presa pe ei asa va fi.

 3. duru mai are un var la catedrala care latra incontinu la credinciosii care frecventeaza biserica schimbarea la fata ,cu un limbaj saracacios citind predica ca un semidoct care din pacate este scrisa de el fara nici o noima unii chiar iesind pe afara de rusine.iosife duru te asteapta ca prea v ati facut de cap si de cacao golind biserica .oare cum ar fi sa mergeti impreuna in muntii apuseni sa va incepeti pastoratia ca alte obligatii nu aveti acolo gasiti si capre care va ajuta sa va calmati nervi si sa nu mai va ratoiti voi la nimeni ,vrem o biserica fara clanuri de familie interesati doar de bani si trai bun.

 4. Sa ne fereasca Dumnezeu, de „omul prost si cu initiativa”! Sau, „omul prost arunca o piata in apa si 100 de destepti nu reusesc sa o scoata”! Sa speram ca nu va fi asa de data aceasta!

 5. D-le Anton Crisan, v-am observat veselia si zambetul ce l-ati afisat permanent in timpul ceremoniei de inmormantare al unchiului dvs. – parintele Iosif Popa si abia in urma acestui decret prin care ati fost numit preot paroh al Parohiei Grigorescu am inteles care era motivul. In mintea dvs. era incoltita doar ideea incalcarii poruncii a zecea „cum voi stapanii bunurile unchiului meu” si a poruncii a saptea „cum voi „fura” postul verisorului meu”. Are vreo importanta pt. dvs. ce traume ati produs acestui preot – verisorul dvs. si enoriasilor acestei parohii? Dar mamei parintelui Marius? Are vreo importanta pt. dvs. respectarea poruncilor? Poate ar trebui sa meditati indelung, pt. sufletul dvs. daca al apropiatilor, nu conteaza!!!

 6. Nea Toni, daca noi nu te vrem, tu ne vrei? Nu crezi ca ti se potriveste mai bine meseria de agent de turism? Iti cautam clienti – turisti, numai lasa-ne! Lasa-ne! Lasa-ne! Drumuri bune!

 7. Vai de ea biserica… si de credință voastră, voi mergeți la biserica pentru că nu aveți ce face acasă sau pentru Dumnezeu ?Am 22 de ani dar imi e jenă să mă duc la o biserică în care toți bătrânii se uita la tine ca la un ciudat pentru ca nu esti îmbrăcat într-un fel sau altul , duminică trecuta am fost ridicat din banca pe motiv că era locul unei anumite bătrâne cu toate că jumate de biserica era goală si avea unde sa stea , mentalitate de comunist încuiat la minte , si asa după părerea mea Părintele Marius ,psihic nu mai e in stare sa conduca o biserică si asta cred ca se poate observa cu ușurință că are probleme

  • @ Tot eu.Auzi aici mai nesimtitule, cum iti permiti tu sa vorbesti de un preot care-si face datoria si care este iubit de noi? Ce probleme are parintele marius nerusinatule? Oare nu Crihalmeanu are probleme? Nu vezi ca e cat un par de fasole, de abia se misca, iar liturghii nu tine decat in biserici care au baie, ca trebuie de 10 ori sa mearga la pipi in timpul slujbei. Iar in ce priveste problemele psihice, nu cumva Toni are asa ceva? Tu ai vazut ce face in catedrala si in capela episcopiei cu nebunii aia de carismatici, cu mainile pe sus, vindecari miraculoase, rupt lipie de shaorma, femei care vorbesc cica cu Dumnezeu in rol de preoti etc. Nu cel care face asa ceva are probleme psihice? Te-a pus psihopatul de Toni sa comentezi, nerusinatule.

 8. Locul optim pentru resposabilul cu calugarii este la manastire….il asteptam pe durulet se il ardem la c…..let ! Iar pentru turnatori la turnatorie unde va asteapta dracu care se pare ca va prefera

 9. Cu siguranta aseara, „a fost si Parintele Iosif” la biserica si nu i-a lasat sa-si faca de cap! Nu au avut curajul sa-si prezinte decizia lor miseleasca! Noi ne-am obisnuit cu preoti curati, nu patati! Cu siguranta, nu si-au dat seama ca au de-a face cu o PAROHIE ADEVARATA, cu multi intelectuali! Sper sa inteleaga si sa bage bine la cap ca „Biserica suntem noi, credinciosii greco-catolici” si noi ne alegem preotii si conducatorii care sa ne reprezinte.

  • Ce-i Toni? Care-i baiu’? Ti-au tras-o credinciosii si tie si lui Cracalmeanu? Din ce am citit pana acum, am impresia ca aveti un nap mare, nu morcov. ai crezut ca toti credinciosii sunt ca si pampalaii de studenti de la teologie cu care faceai ce voiai? Nu Toni, noi in Grigorescu nu ne lasam prostiti, nici condusi de un derbedeu ca tine. Poti sa-i dai tu cate ordine vrei lui Cracalmeanu, puteti sa va plangeti cat vreti la stapanii vostri de la strada Traian, dar pe noi nu ne distrugi tu!

 10. D-le Tot Eu, se intelege de la Dvs ca mergeti la biserica din an in paste,ca altfel ati avea respect pentru femeile „batrane” cum le ziceti dvs si care merg zilnic la biserica si sunt obisnuite cu acelas loc (poate de acolo aud mai bine),deci mai bine respectatile ca prin rugaciunile lor sunteti pomenit si dvs.In ce priveste pe parintele Marius nu sunteti dvs in masura sa-l catalogati,mai ales ca nu frecventati biserica decat poate cand ajungeti la necazuri. Sigur ati fost pus de catre TONI Crisan (sa fiu politicoasa si sa nu-l numesc altfel),care a distrus tot ce a fost bun in biserica de pe Eroilor si a tinut sub tensiune pe adevaratii preoti ai catedralei. Bineinteles cu aprobarea tacita a episcopului.

 11. Am o propunere pentru Episcop: sa-l numeasca pe Anton Crisan AGHIOTANTUL sau, ca ar
  face lucrul care ai place mult „slugarnicie” si ar fi multumiti amandoi.

 12. Ce rai suntem noi, crediciosii din Grigorescu, nu-l vrem pe ,,piticul porno,, la noi in parohie, sa ne intre in inimi si-n buzunare. Nu ne purtam deloc crestineste, sa ne fie de rusine ca nu ascultam de tovarasul faraon Fritz de pe strada Traian…aaaa…pardon…acum de pe strada Motilor.

 13. Lasa Toni nu fi trist ca te primim aici la noi in Cipariu unde e cald si bine. aici vin bogatasii Clujului poti sa-i vamuiesti usor ca s fraieri toti. Numai tu ne lipsesti in rest avem tot circul de pe lume aici. o sa ai partener de guruiala pe prietenul tau de pahar Marcelin, gagici cate vreti baietei tineri si fetele de pe Turzii colt cu Baba Novac sunt chiar peste drum…….raiul pe pamant nu alta. Ar fi un castig mare si pentru orasul nostru ca nu are circ ca bucurestiul. Vom avea si noi circul Globus al nostru. Ma ofer eu sa vand bilete de intrare. asta daca nu vii cu tot familionul de la schimbarea la fata, atunci nu ma bag.

 14. Parintele Iosif Popa a fost unul dintre cei mai iubiti preoti, la fel si parintele Marius Popa este un preot iubit si apreciat de toti enoriasii parohiei. Este de la sine inteles ca parintele Marius are nevoi de ajutor in administrarea parohiei si cel mai logic si normal ar fi ca noi, credinciosii, sa avem un cuvant de spus cand vine vorba de alegerea unui preot care sa ii vina in ajutor parintelui Marius, spre binele parohiei si a credinciosilor

 15. In calitate de credincios al bisericii greco-catolice ii rog atat pe cei care scriu articole, cat si pe cei care comenteaza sa nu defaimeze biserica prin cuvinte tendentioase si josnice. Nu este de vina pentru comportamentul unora sau al altora. Daca exista anumite derapaje sa se ia masuri, iar daca sunt lucruri de bun augur, sa functioneze mai departe. Nu se cade ca anumite probleme sa se dezbata in public si sa se dea voie la comentarii impertinente si imorale. Azi e permis orice in numele a ce? A libertatii prost intelese? In fiecare institutie sunt lucruri care functioneaza bine si altele mai putin. Atunci cand nu functioneaza, trebuie gasite solutii potrivite. In cazul de fata, solutia pare a nu fi cea adecvata, deci trebuie revazuta si gasita una acceptata de fiecare parte.

  • Corect spus „Un om de bine”, dar nu exista si nu se vrea dialog! Aici pe site este democratia prost inteleasa pentru ca, dincolo la „oamenii lui Dumnezeu” care nu vor dialog, ii dictatura! Pentru dictatori, noi oamenii credinciosi in general nu existam! Ori, nu-i chiar asa. Noi fara ei putem, dar ei fara noi?

  • @ un om de bine.Si cine sa i-a masuri, omule de bine? Din moment ce conducerea face derapaje grave? si unde s-a denigrat biserica in articol? s-a spus doar adevarul despre ce conducere de afaceristi avem si cum aceasta vrea sa distruga lucrurile bune din biserica. si un lucru bun este comunitatea noastra din Grigorescu. Nu acceptam asa ceva si gata. Ce solutii potrivite sunt decat sa ne opunem acestei decizii necrestine a lui anton crisan care vrea sa-si distrug si varul dupa ce si-a distrus unchiul.

 16. Daca nici Evanghelia de ieri 3 octombrie, Luca 6,37-45 nu v-a trezit la realitate pe cei ce ati scris acest decret…atunci este foarte grav. Din Evanghelie: „De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, iar bârna care este în ochiul tău nu o simţi? Sau cum poţi zice fratelui tău: frate, stai să scot paiul din ochiul tău, nevăzând tu însuţi bârna care este în ochiul tău? Făţarnice, scoate mai întâi bârna din ochiul tău şi atunci vei vedea să scoţi paiul din ochiul fratelui tău. Căci nu este pom bun care să facă roade rele şi nici pom rău care să facă roade bune. Iar fiecare pom se cunoaşte după roadele lui; căci nu se adună smochine din mărăcini, nici nu se culeg struguri din spini. Omul bun scoate cele bune din vistieria cea bună a inimii sale, iar cel rău, din vistieria cea rea a inimii sale, scoate cele rele. Că din prisosinţa inimii grăieşte gura lui.” Oare ce ati gandit si ce ati simtit cand ati citit aceasta pilda? Dumnezeu v-a spus acestea si in fata Lui trebuie sa raspundeti! DUMNEZEU CUNOASTE TOTUL! Alte cuvinte sunt in plus.

 17. Cred cu tarie că ce am să spun acum va fi împărtășit de toti fratii…. Toti cei de la conducerea episcopiei au ratacit… Pacat. Mi-e rușine……

 18. Acum totul depinde de intelepciunea episcopului caruia i-as recomanda sa-i gaseasca lui Anton un post administrativ in cadrul episcopiei,ca oriunde va fi numit va fi contestat si va fi un esec pentru episcop. Inteleg ca-este greu sa renunte la el dar asa cum s-a comportat pe eroilor,se va comporta in orice parohie se va duce,si va face dezbinare intre preoti si credinciosii care-si respecta adevaratii preoti.feliucitari pentru credinciosii din grigorescu

 19. Doamne,nu-mi vine sa cred ca se va termina cu CIRCUL pe care-l organiza preotul ANTON in catedrala noastra in fiecare seara (cand nu era in pelerinaj de afaceri), Asteptam,noi batranii, sa ni se redea bancutele batute in cuie de catre circar,ca zau ne-am intors din nou la pernite aduse de acasa si este rusinos cand cu totii am contribuit la instalarea acelor bancute.Orcum ne ramane chipul lui Anton din icoana sfintei Tereza,poate il ia cu el. Si inca ceva si noi cei din Eroilor stim sa ne aparam preotii adevarati,deci sa nu-i treaca prin minte episcopului sa-l readuca in catedrala.

 20. Inca tine ,,slujbe,, daca pot fi numite asa in catedrala de pe Eoilor. Duminica seara a tinut o predica mierosa si plangaciosa, cu iubirea aproapelui, iertare, sa ne induioseze pe noi enoriasi. s-a si trantit in genunchi sa faca impresie de cata credinta ar avea el. oribil, prefacutul prefacutilor. nu stiu ce sa mai cred, dar dupa toata care le face inca sta langa episcop. Cu siguranta il are la mana cu ceva pe episcop altfel nu se explica asta. doar nu e batut in cap episcopul.

 21. Sunteti niste IPOCRITI! Vorbiti toti in necunostinte de cauza! Da, parintele Toni aduce drogati, curve, si oameni cu tot felul fe probleme la biserica, ce om! Chiar asa? Sa vrei sa-i bagi si pe cei „murdari” in biserica? Pai de ce sa nu vina doar babutele care au gura mare si care vor mantuire, doar pentru ca nu au ce face acasa? Ne vedem la judecata de apoi cu totii, sa vedem atunci care-s adevaratii crestini, voi astia care judecati, si ca buni crestini ce sunteti vorbiti cum vorbiti. Pana la urma mergeti pentru Toni sau pentru Dumnezeu la biserica? Minti incuiate ce sunteti, vorbiti despre un om pe care nu il cunoasteti nici 1%. Am crescut cu parintele Toni, tot ce pot sa va zic e ca, avand in vedere ca nu a raspuns rautatilor voastre, sunt ferm convinsa ca e un om de mii de ori mai bun decat voi

 22. Datorita Adoratiei Euharistice de joi seara vin mai multi crestini la Biserica. Datorita Liturghiei tineretului vin tineri la Biserica in numar tot mai mare, tineri care in mod normal nu ar merge. Cum credeti ca putem creste fara sa tinem pasul cu lumea? Pleaca adoratia si liturghia tineretului = pleaca tinerii, viitorul Bisericii noastre

  • @Crestin. Bateti campii cu povestile astea. Joi seara la adoratia aia cu lumanari colorate pe semiintuneric de parca esti in salon de masaj erotic, nu sunt dacat 25-30 de oameni, maxim. Asta e o minciuna cu umplutul catedralei de tineri. Vin acolo grupurile alea personale unde toni e guru si mai vin babele isterice ale bisericii. Atata tot. iar de crescut putem creste daca facem noi familii care sa faca copii, asa au facut penticostalii si au crescut mult. Da lui guru Toni nu-i plac familiile, copiii, prea il incurca in nebuniile lui necrestine. El singur a recunoscut-o de multe ori. Cand veneau la el preoti cu familii cu copii sa-i spuna problemele si sa ceara ajutor, el le replica: Cine te-a pus sa te insori si sa faci copii? De ce nu ai ramas preot celib ca mine, uite eu ce bine o duc. Si degeaba tot incercati sa ne prostiti pe noi credinciosii din grigorescu, stim cine e Toni asta si nu-l lasam sa vina cu grupurile lui sectare aici.

  • Iti recomand sa nu iti mai pierzi timpul.. de ce te auto-victimizezi public? Articolul e unul care reflecta situatia adevarata a majoritati covarsitoare din parohia noastra.

 23. Stiu ca probabil multi dintre voi vor avea ceva de obiectat la ce voi spune eu acum, dar imi asum. Eu il cunosc de foarte mult timp pe părintele Toni si va pot spune sincer ca este un om si un preot minunat, de fiecare data când am avut o problema m-a ajutat, indiferent de situație. Este un om deschis care chiar te înțelege si chiar cred ca părintele Iosif ar fi fericit sa afle ca părintele Toni ii ia locul. Cei care spuneți de rău despre el, il cunoașteți? Sau pur si simplu il judecăți dupa ce zic știrile? ( si aici nu încerc sa critic sau sa judec, este doar o întrebare simpla). Voi ar trebui sa știți cel mai bine ca mass-media promovează cel mai mult știrile negative. La urma urmei, nimeni nu e perfect, cine suntem noi sa judecam? Suntem toți oameni, dar părintele nu a făcut nimic grav încât sa fie judecat si vorbit de rău in halul asta. Eu zic ca merita o șansă si credeti-ma, o spun din toată inima. Sper ca macar pentru o secunda sa va gândiți la ce v-am spus eu.

  • Chiar daca eu am scris articolul, nu sunt ziarist, nu fac parte din media si nici nu-mi doresc. La fel, nu sunt platit pentru ce am scris. Si il cunosc personal pe Toni si stiu ce hram poarta, pe Silaghi care a dat din gura ce am vorbit la spovada si pe alti indivizi care se folosesc de sutana pentru a prosti lumea. Aproape toti cei de la conducerea actuala, in frunte cu episcopul sunt oamenii turnatorului Asteleanu Pantelimon, asta o recunosc si ei. Iar acest individ, inca din ilegalitate turna pe cei care conduceau biserica in catacombe. Reiese clar din documentele CNSAS. Iar Toni este doar unul din oamenii acestuia. Caracterul sau s-a vazut din ce a vrut sa faca in Grigorescu si cu propriul sau var.

   • Auzi draga nu te răzbuna pe biserica noastră și mai ales pe pastorii ei…uita te n oglinda cum arați !esti frustrat nu? Acum știi de ce ai fost refuzat ?
    Preasfințitul nostru drag și Pr.Anton ca și mulți alți preoți sunt oameni care și au dăruit viața lui Dumnezeu și tot ce fac este intru mărirea Lui..uita te ce averi au (nici măcar o mașina personală n au agonisit )știi de ce pt ca ei își fac averi in cer…dau săracilor !..și nu se înclina după cum bate vântul prielnic sau nu și vând sufletul așa cu face ți voi ! Creștini ce sunte ți !
    Nu ma mir..și Isus a fost condamnat pe Cruce …fiind pus in balanța cu tâlharii
    Vai de sufletul vostru…

  • „Prietene, Un om”, esti din alt film, de pe alte meleaguri! Dl. Crisan a vrut sa ia „la pachet” loculul Preotului Iosif („unchi” decedat)+locul Preotului Marius („verisor primar” in viata)! Adica, doi intr-unul!:)))) Ori tot, ori nimic! Fara jumatati de masura!

 24. Pentru comentatorul Crestin:
  Vin tinerii pentru Adoratie? Bine ar fi sa vina pentru Dumnezeu si sufletul lor. La biserica nu se vine pentru un preot, o predica sau o adoratie. La Casa Domnului se vine pentru Domnul. Biserica face prea multe compromisuri doar ca sa atraga enoriasii; nu exista o minima disciplina in a respecta divinitatea intalnirii cu Dumnezeu. Multi enoriasi vorbesc intre ei inainte si dupa slujba, in biserica, pana fac spume la gura. Nu conteaza ca sunt alti crestini care se roaga, ca sunt expuse relicve sfinte, majoritatea turuie despre ale lor cu ceilalti din banca. Este deplorabil ca preotii nu le atrag atentia ca biserica este spatiu sacru si intre liturghii. In drum spre altar pentru impartasire se saluta si mai dau si mana; cred ca habar nu au unde se duc. Multi inteleg doar aspectul social al liturghiei: se vad cu vecinii si prietenii si iar vorbesc si vorbesc. Niciun preot nu le atrage atentia ca au venit sa asculte, sa invete. In multe parohii, de exemplu in Cipariu (dar nu numai) sunt cate 6-10 copii la slujba de fiecare data – NU la Liturghia pentru tineret. Plang, comenteaza, se joaca, se arunca pe jos, alearga in vazul parintilor pasivi, care transforma biserica in gradinita. Ei stiu ca sunt sali speciale, prevazute cu amplificatoare de unde pot asculta slujba fara sa deranjeze. Cu toate acestea, nu se duc in acele sali. Daca se duc, fac un simulacru si raman cu copii pe coridor si nu in acele sali destinate, in afara usii, unde se joaca in continuare, foarte zgomotosi si intra si ies continuu din biserica. Ce inteleg ei din conceptul de ascultare, care este central in crestinism, daca refuza aceasta minima obedienta necesara pentru ca adultii sa urmareasca slujba? De ce le este frica preotilor sa ii civilizeze din acest punct de vedere? In momentul in care se termina liturghia este exclus sa mai spui o rugaciune, pentru ca efectiv navalesc copiii si parintii IN BISERICA, la joaca si discutii. Am primit explicatii pe care le consider nerelevante pentru starea de fapte. Adevarul este ca tot mai multa lume confunda liturghia cu „agapa fraterna” care, uneori, urmeaza dupa aceasta. Tot pentru atragerea enoriasilor, acestora li se multumeste, uneori, la sfarsitul liturghiei ca au venit la biserica, si, astfel, raman cu ideea ca biserica le datoreaza ceva. Nu am vazut medic sa multumeasca pacientului ca a venit la spital. Eventual ii spune: Bine ca ai venit ; s-ar putea sa traiesti”. Bine ai venit la biserica, s-ar putea SA TRAIESTI!”

 25. Corect, cei care vin la biserica pentru cantecele moderne si pentru atmosfera vin degeaba. Daca acest preot Crisan, in locul acelor carismatici new age si a altor grupuri ciudate ar face activitate caritabila, ar organiza o asociatie de ajutorare a saracilor bazata pe voluntariat , atunci ar face lucruri crestine. Asta faceau Apostolii, asa s-a raspandit credinta, nu prin activitati carismatice si zambete false. Foarte interesant mi-au spus doi preoti ca atunci cand erau studenti, si umblau si ei dupa fete de la grupul acestia, individul s-a opus prin toate mijloacele, bagandu-le in cap fetelor ca nu e niciunul bun pentru ele. Si unuia din ei, i-a spus in fata ca e prea bizantin pentru ,,fetele sale,,. asta face un preot, un om? In niciun caz, nu are nimeni dreptul sa faca asa ceva. Intrebati-le pe fete, daca nu e asa.

 26. Preasfintia voastra,numiti-l odata undeva pe parintele Anton si sa termine cu asa zisele slujiri in catedrala de pe Eroilor ca se face si va faCE TOT MAI MULT DE RUSINE .Ma intreb daca se ajunjea aici daca Dvs ca episcop ati fi luat masuri la primele sesizari despre Anton. Asa ati procedat si cu Todea,ati lasat sa se inflameze situatia,macaracum rezolvat-tio.

 27. @ Andrei. masurile in eparhia de cluj-gherla nu le i-a episcopul ci Anton Crisan. el conduce aceasta eparhie, de fapt o distruge, nu o conduce. Episcopul, din ce vedem, e doar o marioneta aflata la mana acestui impostor. Am vb cu un preot din conducere care mi-a confirmat ceea ce oricum stiau toti. la orice sedinta, cand apare Anton Crisan toti stau drepti si se hotaraste ce spune el. Episcopul va cadea curand din cauza acestui uzurpator.

 28. mare pacat,ne facem de rusine,oare episcopul chiar nu vrea sa vada sau lasa pe acest om sa-l distruga de tot mai ales ca se lauda ca-i va lua locul.Saracul.

 29. In spatele tastelor toți sunteți mari şi tari, tăiați şi spânzurați, sunteți mai răi decât cei care în ziua Floriilor l-au primit pe Isus cu urale şi flori iar la puțin timp l-au omorât. Fiecare dintre noi avem persoane pe care le iubim şi unele pe care nu le prea simpatizăm dar pt.care suntem datori să ne rugăm ca în final să reuşim să le iubim. Din păcate voi cei care comentați ştiți foarte puțin sau nimic din tot ce se vorbește. Imi pare rău să vă dezamăgesc dar nu părintele Crişan a dorit să meargă la parohia din Grigorescu, el a fost trimis de Episcop acolo. Si nu este vorba de Pr Toni ci de oricare preot care ar fi fost trimis in locul său nu ar fi fost primit pt că familiei Popa îi este frică să nu piardă sursa de bani care le-a asigurat un trai de milioane timp de mulți ani…vacanțe scumpe si apartamente pt membrii familiei care sunt întreținute din banii enoriaşilor.

  • Mihaelooo…., esti cu vaca la pascut! Preot paroh Crisan si COLABORATOR (ce-i acela) Popa Marius ! Probabil (eu nu sunt din aceasta parohie) ca, nu era nici o problema daca mergeau pe functii egale cu toate ca nu era corect! Oricum, nu stiu daca-l doreau credinciosii pe acest Crisan, care se stia (s-a laudat el si slugile lui) ca a vrut sa se instaleze cu gasca lui si pe Marius Popa sa-l elimine!

 30. Sa vedem cand v-a venii un preot din afara familiei lor, si ii va trimite sa stea care pe unde ce vor face. Din pacate lumea e foarte rea, si vorbeste fara sa cunoasca situatia. Mie mi-ar fii rusine sa pornesc asa un scandal din nimic, la parintele Popa, d-zeu sa-l ierte se gandeste cineva? La atat de scurt timp dupa moartea lui sa nu-l lasati nici macar sa se odihneasca in pace! Saracii enoriasi, s-au gandit ca daca tine Pr. Toni liturghiile nu se vor mai mantuii

  • Da Geanina, la Parintele Popa Iosif s-a gandit Toni cand a vrut sa-i scoata fiul afara din biserica construita de ei doi impreuna cu enoriasii, in peste 20 de ani de munca si sa-si aduca gasca data afara din Catedrala! Acesta este un lucru moral pentru tine?

 31. În sfârșit o persoana realista! Despre apartamentele, casele pe care și le’au făcut pe banii bisericii și vacantele scumpe ale „sarmanei” familii care este „terorizată” de episcopul care a vrut sa trimită un ajutor preotului Marius la biserica din Grigorescu nu se scrie nimic. Oare de ce? Toți săriți în sus fără a știi ce se întâmplă defapt. Vreți dreptate, „sa plece hoții”, să una-alta, se înțelege; va dau dreptate, luptați pentru ce doriți, dar înainte de toate, informati’va mai bine, nu credeți pe cuvânt orice vi se oferă pe tavă. Începeți sa înjurați intr’o parte și în alta, vorbiți oameni de rău ( nu zic ca aveți dreptate sau nu), dar ce folos? Ați uitat pentru ce a început totul? Totul a început pentru ca părintele Anton a fost numit sa meargă sa slujească în acea biserica. Nu v’a convenit, bine! Părintele nedorit NU va sluji în acea parohie! Dar oare de ce s’a iscat DEFAPT acest scandal ? Pentru ca „săraca ” familie a părintelui Marius se teme ca dacă apare alt preot, li se duc „comisioanele”, se termina cu vacantele scumpe… oare se merita tot tărăboiul ăsta? Oare se merita sa protejați atât o familie despre care, defapt, nu știți nimic? ( nu ca ar fi ceva de care sa o protejați) . Ceea ce spuneți despre părintele Anton, consider ca e părerea personala a fiecăruia în parte. Fără dovezi, aceste afirmații nu înseamnă nimic pentru mine. Așa cum nu va pot face sa mă credeți pe cuvânt ceea ce am zis mai sus, dacă sunteți curioși să vedeți dacă am dreptate sau nu , interesați’vă! Și încă ceva… Dacă nu va convine cum ține slujba părintele Anton sau părintele Marius ş.m.d, nu sunteți obligați ca mergeți la biserica/catedrala( în cazul părintelui Anton) respectiva. E democrație, alegeți pe cine/ce vreți sa urmați și nu mai aruncați cu vorbe urate în alții pentru alegerile făcute de ei!

  • Poti sa ne spui ceva si despre afacerile lui Toni pe spatele bisericii? (alea cu magazinul, pelerinaje, etc) vad ca pe cele ale Pr. Marius le stii bine, si multumim ca ai scris de ele! Care e mai bun in a face afaceri in biserica?? ar fi interesant de stiut pt toti enoriasii, sa stim cam in ce ape ne scaldam. Pacat, ai fost cam subiectiv/a aruncand numai in unul. Si inca ceva… in principiu am dori sa mergem la biserica sau catedrala de care apartinem, nu la alta, cred ca e o alegere normala in democratie.

 32. Degeaba va pus Toni sa-l maguliti, voi cei din Floresti si de la sectele lui. cu noi nu va merge. Cum puteti sa vorbiti asa urat de un preot care a suferit un asa grav accident, si care, se ocupa de oricine ii cere ajutorul, mai ales de bolnavi si indiferent de religie. Si , da nu ne place ce liturghii false de pocaiti tine Toni la catedrala .nu dorim asa ceva la noi in Grigorescu. Si nu noi o sa plecam din biserica noastra, sa plece el de acolo cu falsele lui slujbe si falsul zambet. Toni nu e decat un bisnitar de doi bani care a descoperit ca prin biserica se castiga usor bani daca prostesti oamenii. sa va fie rusine sectanti ai lui toni. sunteti mai rai ca martorii lui iehova

 33. Buna seara,
  Nu-mi dau nume anonim, vin doar cu cateva precizari referitoare la “apartamente si vacante scumpe”:
  1. Parintele Marius, a mostenit un apartament in Grigorescu de la bunicii materni. In urma cu ani buni, si-a vandut apartamentul si pe cont propriu, doar cu o echipa de muncitori si-a construit o casa mica in Floresti. Pentru finalizarea casei l-au ajutat parintii sotiei si un credit bancar pe numele sotiei, medic specialist.
  2. Mihaela, sotia mea cu care locuiesc in apartamentul ramas de la tatal ei Parintele Iosif, cumparat inainte de a fi preot.
  3. Alte apartamente nu exista!
  4. Vacante Marius- doar litoralul romanesc si in Europa cu masina, la cort! Nici o destinatie cu avionul!
  5. Vacante Mihaela, platite de catre mine, director la o firma privata. Destinatii normale pentru orice familie.
  6. Masini (ati uitat): Preot Popa Iosif- Logan; Preot Popa Marius- Logan; Eu- masina de firma; Mihaela – Yaris cumparat de catre mine.
  Inainte de-a mai scrie minciuni, va rog sa ma contactati!
  Multumesc.

 34. Ma intreb de unde atata rautate Nap Vlad,oare frustrările ti se trag dintr-o copilărie nefericită cand parasit de tatăl tău fugeai de acasa sau cand mai tarziu erai refuzat de toate fetele???totusi ai o vârstă la care unii sunt chiar bunici…

 35. ce preot va merge in parohia grigorescu daca este refuzat de credinciosi si alungat pe scari?cine va avea acest curaj dupa scandalul iscat?parohia aceasta are nevoie de inca 2 preoti pe linga marius care sa restabileasca urgent ritul cit si iconografia bisericii pt ca este cea mai inventata si urita biserica pe interior din tara sigur toni nu facea nimic in sensul acesta.numiri rapide pt 2 preoti curajosi sa vedem ce vor mai zice si face babele.

  • Citind comentariul dvs., ma intreb daca ati frecventat scoala. Astfel de comentarii spun totul despre persoanele care-l sustin pe preotul Anton Crisan, iar cei care se aseamana, se aduna. Ref. la Biserica noastra, apreciez ca ar trebui sa mai „vizitati” si alte biserici greco-catolice, pentru a le putea compara, caci din comentariul dvs. rezulta fara echivoc ca nu aveti nici o legatura cu greco-catolicii. Cat priveste atitudinea „babelor”, se pare ca sunt mai educate si mai stilate decat dvs., cata vreme stiu sa scrie corect in limba romana si sa foloseasca PC-ul.

 36. Acest articol este prea plin de ura si vendeta personala pentru a putea fi considerat obiectiv in vreun fel. Cu siguranta, ca si orice om, are si pr. Anton lipsurile sale, dar este si un slujitor neobosit al lui Dumnezeu, care face foarte multe pentru credinciosi, iar eu il apreciez pentru asta.

 37. Te rog sa ne spui Mihaela , despre ce vacante scumpe și milioane multe e vorba ?
  Ma distrează cum vorbiți toți asa fără sa știți nimic , dar înțeleg , nu știți cum sa îl mai apărați pe asa zisul părinte Anton Crişan.
  Multi însă nu știu cu ce ne confruntam în parohie , ca abia avem bani sa plătim curentul sau ca nu am mai plătit banii pe ultimele doua luni la Episcopie.

 38. Nici nu imi dau seama ce ma deranjează mai tare. Comentariile sau articolul?! Cine suntem noi? Mare parte dintre cei care au comentat se numesc crestini. Oare?! Asa sa fie? Avem noi dreptul sa judecăm? Avem noi dreptul sa aducem ura in inimile oamenilor? Cu atat mai mult ura fata de un preot, nu conteaza cine e… Catolic, ortodox…conteaza? Suntem oameni, dar suntem rai… Rai unii cu altii, rai cu preotii. De ce? De ce trebuie sa avem un preot ca exemplu? Preotul este om, greseste. La fel ca noi toti de altfel… Daca tot ne numim crestini atunci Isus e exemplul nostru! Dar cine e Isus? De ce uitam tot timpul? De ce uitam ca El a facut o intreaga Cale a Crucii…grea, dureroasa, plina de umilinta, scuipat, batjocorit, călcat in picioare si blamat. Toate astea, toate rănile le-a strâns în bratele lui, nu a refuzat nimic, a îmbrătisat totul cu iubire. Toate astea pentru noi, pacatosii… Si noi ce facem?! Ne iubim asa cum ne-a rugat el? Nu… Il mai biciuim putin, sa nu uite… Nu cumva sa uite ca si-a dat viata pentru noi… Suntem rai, dar ne numim crestini. Atunci cand noi vom iubi si Il vom vedea pe dragul nostru Isus in fiecare dintre noi, inclusiv in preoti, atunci probabil ne vom numi crestini. Uitam ca preotii sunt rezultatul rugaciunilor noastre? Fiecare preot e oglinda noastra pentru ca noi, „crestinii” , suntem datori sa ne rugam bunului Dumnezeu pentru preotii NOSTRI. Nu exista preot pentru Grigorescu, preot pentru Manastur, preot pentru etc. Nu! Exista doar preoti, preoti si crestini. Esti crestin? Foarte bine. Isus e singurul tau exemplu. El a suferit cu umilinta si totusi ne iubeste, si-a dat viata pentru noi, nici macar nu ne-a judecat. A lăsat totul in mana TATALUI. Nici macar o clipa nu a zis ‘Doamne de ce sunt oamenii atat de pacatosi?’ Nu. Nu a spus asta. A spus „Doamne iartă-i ca nu stiu ce fac”… Deci?! Cine suntem noi? Cine ne dorim să fim? Fiecare dintre noi merita sa medităm. Sa medităm la Calea Crucii si iubirea pe care am primit-o chiar daca suntem al naibii de pacatosi.

  • Nu-i asa, „O pacatoasa”! Preotul umple biserica si tot preotul o goleste! Sau, „omul sfinteste locul”!M-am nascut intr-o comuna mare dintr-un judet vecin si-n anii ’80, peste 95% au fost ortodocsi (fosti greco-catolici). In aceasta comuna, conducerea acestor greco-catolici nu a ajuns desi a fost asteptata, pentru a se intoarce credinciosii la acesta biserica. Din cauza preotului ortodox care, dupa fiecare slujba de duminica isi lasa banii la „bufetul” satului, urmat de alt preot care cerea in fiecare duminica bani pentru biserica si-n scurt timp si-a cumparat vila in orasul cel mai apropiat, acum sunt maxim 20% ortodocsi si minim 5 secte prospere! Oare de ce „O pacatoasa”? Asa se doreste si aici? Dupa cele aflate mai sus, cu preoti securisti, preoti cu nepoate,…, eu deja imi pun problema, incotro sa o apuc daca aici intr-un loc primitor, linistit si plin de credinciosi, o sa apara modificari fortate! Din ortodox am ajuns greco-catolic (ca si parintii mei in tinerete) si probabil, in final catolic!

 39. Multa lume il cunoaste pe Tony,asa ne punea sa ii zicem,cand mergeam cu el la Medjugorje.Si pe Mirela o recomanda ca si nepoata lui.La 4 dimineata l-am vazut iesind din camera ei?.De asta ce ziceti.Vorba unui prieten: bine ca nu-i plac baieti…

  • @Pelerinul. Nu vorbiti prostii si nu transformati acest articol in telenovela. Multi din pelerini vorbesc prostii bazate pe comportamentul nu tocmai normal pt un preot, fata de multe fete. Dar nu transformati niste victime (aceste fete) in complici ai acestui individ.

 40. Of…
  Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace pe parintele Iosif…
  Si sa ne umplem de bucurie in Domnul Dumnezeu…La anul(A.D. 2018),in Decembrie pe 1 ,se vor implinii 100 de ani de cand s-a infaptuit Marea Unire!
  Dumnezeu cel Sfant,a lucrat in si prin Biserica Noastra pentru aceasta…
  Scolile,educatia,credinta si sacrificiul,nu au fost inutile!
  Sa multumim lui Dumnezeu,si prin Iubirea lui Cristos,luminati de Spiritul Cel Sfant,sa ne continuam cu totii misiunea noastra,spre mantuirea natiunii si a Patriei!
  Laudat fie Isus!

 41. Multe comentariipro si contra,dar un lucru este sigur,preotul Anton este un bun comerciant si probabil de aceea e preferatul episcopului si este si un bun,daca nu cel mai bun lingusitor al acestuia.Intrebati- l pe fostul vicar Todea,cu ajutorul cui a fost inlaturat.Pacat ca episcopul nu realizeaza pericolul mentinerii acestuia in preajma lui.

 42. Un lucru se vede clar din comentarii. Cei de la conducere fac pe ei de frica si au pus comentatori de doi bani sa-i apere. Nu vor reusi, noi preotii, in afara catorva lingai suntem pana in panzele albe cu cei care au inceput aceasta lupta. Este pentru prima data cand cineva ne ia si noua preotilor apararea. In schimb, conducerea, in loc sa se ocupe de probleme, cauta complici printre preoti, au inceput vanatoarea de vrajitoare. Degeaba, 95% din preoti suntem impotriva acestor impostori de la conducere care ne distrug biserica. Sfarsitul acestei conduceri se apropie. Crihalmeanu nu a mai fost ales mitropolit cum urma sa fie numit, oricat mergea el la roma in locul IPS Muresan, Toni nu a mai ajuns episcop la Cluj, Todea a fost dat jos si urmeaza sa fie judecat pentru inselaciune, iar parohia Grigorescu s-a revoltat si nu a mai ascultat de decizia turnatorilor Crihalmeanu si Toni. Asta este doar inceputul sfarsitului pentru atei. Laudat fie Domnul!!!!

 43. Daca va continua parintele Toni sa oficieze in catedrala noastra (pentruca vedem ca episcopul nu se poate lipsi de el sau poate il are la mana cu ceva) atunci va transforma biserica catolica in casa de rugaciune penticostana vom bate din palme,vom avea spectacol si o veselie ca in povesti.Preotii vor fi pastori si nu vom avea nevoie nici de episcopi si nici de vicari.Simplu .Vai de biserica greco catolica.

  • Da chiar asa, la biserica trebuie sa planga toata lumea, sa se tarasca in coate si genunchi, cu toate ca dimineata in autobus nu mai au putere sa stea in picioare 15 min 🙂 Sa mergem sa facem cu toti crize de isterie si cozi la moaste!!

   • Dar cine va opreste sa mergeti la penticostali si iehovisti? Daca nu va place rugaciunea si ritul parintilor, bunicilor si strabunicilor vostri, plecati la eretici, unde va place. Noi nu ne suparam. Luati si pe ereticii toni si marcelin cu voi, sau mai bine sa-si faca astia doi religia lor, cu lipie de shaorma in loc de impartasanie, cu muzica si lumanari de bordel, cu damigeana de vin dupa liturghie, ca fac deja asta dar la noi in biserica. Insa nu-si vor face, ca vor avea prea putini sectanti si nu mai ies banii usor ca acum.

 44. GRESIT,nu vom mai frecventa noi catedrala greco-catolica si vom merge noi la penticostani,iehovisti etc.Pacat ca episcopul nu vede pericolul pe care il reprezinta Toni,dar sunt convins ca nu va trecemult timp si se va adeveri zicala : pe cine nu-l lasi sa moara,nu te lasa sa traesti

 45. Daca va continua parintele Toni sa oficieze in catedrala noastra (pentruca vedem ca episcopul nu se poate lipsi de el sau poate il are la mana cu ceva) atunci va transforma biserica catolica in casa de rugaciune penticostana vom bate din palme,vom avea spectacol si o veselie ca in povesti.Preotii vor fi pastori si nu vom avea nevoie nici de episcopi si nici de vicari.Simplu .Vai de biserica greco catolica.

 46. Curand vom muta conducerea bisericii inapoi la Gherla, cu duba, iar popii lingai din Cipariu ii vor putea vizita sambata, sa le duca tigari, compot si sapun(marca DURU de preferat-e bun lubrifiant).

 47. Cuplul asta Toni-Crihalmeanu….va fi un nou serial de comedie(pentru Biserica este din nefericire de tragedie). Un fel de Stan si Bran sau Lolek si Bolek sau Balanel si Miaunel etc.

 48. Va rugam respectuos sa incetati balacareala aceasta in presa.Ceea ce insinuati dvs d le Nap nu puteti sustine cu probe consistente ,vrem dovezi mai clare in elucidarea acestor cazuri(Pintea,duru si altii)care au colaborat cu securitatea, care dupa parerea arhiereului clujean nu este azi ostila bisericii unite.Poate ca si el face parte din ea si de aceea i a apararea ei,cred ca ar fi strigator la cer sa aflam asa ceva,o biserica martira singura cu adevarat din romania sa fie condusa azi la disparitie de turnatori colaboratori,inculti,etc.Cred ca se rasucesc episcopii martiri in groapa.

 49. vedeti ca am avut dreptate.Din nou s-a intors Anton pe Eroilor asa cum am spus,episcopul este un om slab,nu numai fizic ci si ca,conducator a episcopiei,altfel nu-mi explic cum poate reveni asa usor peste hotararile ce le ea. Ma intreb ce spun preotii numiti pentru 2 zile in functii,mai au ei incredere in asa conducator?Vai de biserica greco catolica si de noi care o formam (adevarat tot mai putini din cauza lor).

 50. Dle vicar deak cine se zbate sa fie avansat fara de timp pina la urma va ajunge intr o functie incompatibila asa cum va aflati domnia voastra .NE INTERESEAZA CE STITI SI DE CE SUNTETI IN STARE SA REALIZATI PASTORAL SI NU DE AMENINTARILE DE CARE DISPUNETI IN VOCABULARUL EXTREM DE SARACACIOS DE CARE DISPUNETI.In doi ani de nerealizari pastorale ne intrebam cum de a ti ajuns sa va intitulati pitbulul episcopal care musca ori pe cine.Va rugam bagati va coltii pe care nu i aveti inca iesiti la loc si aveti mare grija sa nu fiti pe lista celor care vor fi chemati la audieri dupa craciun ca va ramine familia pe drumuri,ave ti grija ce semnati sa nu semnati ca TODEA SI ca Bot retinerea salariilor angajatilor ca a ti sfeclit o in termeni mai populari napuit o…

 51. Doamnelor si domnilor care-i tot aparati si pupati pe popi, chiar nu aveti oglinda sa va uitati in ea si sa vedeti cat sunteti de ridicoli. Unii oameni cu studii, cu masterate si alte cele, va drogati cu povesti nemuritoare popesti. Iar popii rad de voi din camera de sub scari unde unii sucombau de placere in bratele lui Onan.

 52. Avem o informatie foarte recenta: Toni(piticul porno), a fost propus sa devina membru de onoare al Statului islamic. Este laudat de islamisti pentru moscheea din Cipariu pe care al a ales-o ca arhitectura dar si pentru haremul de invidiat pe care-l poarta peste tot dupa el. Ba mai mult, l-a si decapitat pe Crihalmeanu de multa vreme.

 53. Stie cineva cum s-a finalizat (daca s-a finalizat) problema cu preotul/preotii din parohia Grigorescu? Oare, inca nu s-a decis „marele” Toni Crisan „pe cine sa numeasca”? Sau, este doar linistea dinaintea furtunii?

 54. Felicit pe episcop ca duminica nu a intrat in catedrala de pe Eroilor pe usa principala.In primul rand pentruca nu am fost nevoiti sa ascultam corul care impreuna cu cei prezenti ,cantam un slogan care nu i se cuvine:STAPANUL …nostru.Stim cu totii ca singurul stapan al tuturor este DOMNUL DUMNEZEUL NOSTRU asa cum se repeta in toata BIBLIA.In al doilea rand nu sunt sigur ca nu ar fi fost intampinat asa cum nu i-ar placea sa vada.L-as sfatui sa evite si pe viitor asemenea lucruri nedorite dar posibil sa se intample daca nu ia masuri urgente pentru inlaturarea din preajma lui a lui Crisan Anton.

 55. BRAVO PARINTE MARIUS PENTRU LECTIA OFERITA INTREGULUI CLER ADORMIT DIN BISERICA ROMANO CATOLICA DIN MITROPOLIA CLUJULUI SE VEDE CA AVETI ATITUDINE DE ADEVARAT PAROH HARNIC SI NEOBOSIT SI SA NU PERMITE TI SA VA CALCE NIMENI IN PICIOARE MUNCA PASTORALA SI ADMINISTRATIVA DIN PAROHIA ZIDITA DE DVS SI VREDNICUL DE AMINTIT PR IOSIF CTITOR SI BINEFACATORUL NOSTRU .VA rugam sa nu permite ti nici macar lui florentin sa mai intre in biserica noastra si nici unui lacheu sa ne mai deranjeze in timpul in care serviti liturgia.Va iubim si va sustinem…

  • Tot respectul pentru preotul MARIUS POPA, un exemplu de atitudine demna in fata unui floricel plin de rautate, frustrari si alte cangrene sufletesti. Noi credinciosii te sustinem si asteptam trezirea celorlaltii preoti si mireni care dau respect fals si necuvenit unui tron pe care sta NIMENI cu pretentii….

 56. DACA DORITI SA VINDETI BISERICA CONSTRUITA DE PR CHINDRIS VASILE DIN CARTIERUL IRIS ,SA VA FEREASCA SFINTII SA NU VENIM PESTE VOI LA EPISCOPIE CA AJUNGETI RAU DE TOT.UNII PREOTI SFINTI SI AU DAT TOATA AVEREA SI CHIAR SI VIATA PT BISERICA GRECO CATOLICA SI VOI O VINDETI ORTODOXILOR CU INFIMA SUMA DE 20000 DE EURO .NOI TREBUIE SA SUPORTAM ZILNIC UN PREOT CARE ESTE ABSOLVENT DE PROFESIONALA FOST STRUNGAR LA CUG,SEMIDOCT CARE NU POATE NICI SA CITEASCA CURSIV IN LIMBA ROMANA SI CARE ACUM TRADEAZA INTERESELE POROHIEI IRIS.AVETI GRIJA CE FACETI CA VA ZBURAM FARA NICI O REZERVA….

  • Noi, cei din parohia grigorescu, sintem alaturi de voi.Cum adica sa o vanda?Trebuie sa fim UNITI dar se pare ca cei care trebuie sa ne uneasca ne dezbina.Or fi securisti sau ortodoxi? Dumnezeu stie….

LĂSAȚI UN MESAJ