Rezumatul scandalului din ALDE. Schimburi de replici dure, trădări și șantaj

179
Mircea Irmie alături de Daniel Constantin (prim-plan) Sursa foto> Ziar 15 minute

Congresul ALDE se apropie cu  pași repezi. La fel ca și tandemul PNL-PDL cei de la ALDE și PC au fuzionat sub numele celei dintâi. Până recent, ALDE a funcționat în teritoriu și la nivel național cu doi co-președinți (mai exact, un membru din vechiul ALDE și unul din Partidul conservator).

După cum anunța și Codrin Ștefănescu în interviul dat în exclusivitate pentru Gazeta de Cluj, cei de la PSD așteaptă ca divergențele dintre Tăriceanu și Daniel Constantin să fie rezolvate. Cu toate acestea, în  ecuația dată, PSD va renunța fără a clipi la fostul lider al conservatorilor, în detrimentul lui Popescu Tăriceanu pe care l-au și numit președinte al Senatului.

Recent, Liviu Dragnea a ieșit în sfera publică declarând, pe marginea acestui subiect.

„Pe Daniel Constantin nu-l înțeleg de ce este atât de supărat și de nervos chiar în perioada asta. Noi ne dorim în continuare să avem alianța cu ALDE și sperăm să avem alianța cu ALDE în întregime, cu toți parlamentarii ALDE, pentru că sunt colegii noștri, am colaborat bine înainte de alegeri și după alegeri. Acuma, dacă domnul Daniel Constantin vrea să iasă din guvern, este o opțiune personală. Nu știu – vrea, nu vrea, până la urmă este decizia dumnealui”, a afirmat Dragnea.

Reamintim că Tăriceanu a surprins zilele acestea cu afirmația:„Relaţia care a funcţionat o bună perioadă colegial a înregistrat o primă sincopă în mometul în care au fost alegerile parlamentare şi am am fost pur şi simplu şantajat de domnul Daniel Constantin în legătură cu anumiţi colegi care urmau să candideze pe listele de la parlamentare, cu care nu eram de acord în privinţa – nu a participării lor, ci poziţiile respective”, a spus Tăriceanu.

Însă potrivit surselor, acele persoane puse în discuția excluderii de către Daniel Constantin de pe listele parlamentare sunt nimeni alții decăt cei ce au probleme cu legea.

LĂSAȚI UN MESAJ