Români închiși în Italia pentru că au abuzat de 30 de copii

170

Cinci români au fost condamnați la ani grei de închisoare pentru trafic de persoane de o instanţă din Nocera. Zoltan Kozak şi Cornel Comăniciu au primit 8 ani în spatele gratiilor, iar celălalt şef al grupului, Mihaly Matyas, şi alte două femei implicate – soţia şi fiica lui Kozak – vor sta şase ani în penitenciar, potrivit stirileprotv.ro

Ei sunt acuzaţi că racolau persoane din zone sărace din România, în general minori cu handicap, pe care îi transformau în sclavi, obligându-i să cerşească în interesecţii, magazine, în faţa bisericilor, spitalelor şi băncilor, indiferent de vremea de afară.

Peste 30 de copiii ar fi fost aduşi astfel la cerşit, după ce li s-a promis o viaţă mai bună. Cei care refuzau sau se întorceau cu mâinile goale erau bătuţi şi ţinuţi înfometaţi. Sclavii aveau o cotă de 10-15 euro pe zi, bani pe care trebuiau să-i achite „în contul costurilor de transport şi cazare”. Datoria nu era însă considerată stinsă niciodată

Reţeaua a fost descoperită în 2016, iar în februarie anul trecut carabinierii i-au arestat pe liderii ei. Sclavii, ţinuţi în condiţii mizere într-o tabără de lângă Nocera, au fost eliberaţi, unii după ani de zile de chinuri.

1 COMENTARIU

  1. Opt ani cu executare în penitenciar? S-a ajuns că este mai bine ca infractorii români să fie condamnați în străinătate! In-justiția noastră, le dădea maxim 2 ani, cu eliberare condiționată.

LĂSAȚI UN MESAJ