Rusia vs SUA. Rusia vrea să dea în judecată Statele Unite

92

Rusia a început să se consulte cu experți judiciari privind posibilitatea de a intenta un proces Statelor Unite, motivul invocat fiind „confiscarea” de către americani a proprietăților consulare din San Francisco, Washington și New York.

„Am contactat o serie de specialiști care înțeleg cum se fac aceste lucruri (intentarea unui proces altui stat – n.r.)”, a declarat șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, pentru agenția TASS.

Întrebat care tribunal va formula plângerea împotriva SUA, Lavrov, referindu-se la o replică a lui Vladimir Putin, a răspuns că va fi „cel mai corect tribunal din lume”, neoferind niciun alt detaliu.

Anterior, Casa Albă a anunțat că Donald Trump a ordonat personal închiderea consulatului Rusiei din San Francisco și a anexelor din Washington și New York.

Vorbind, marți, despre acest subiect, la summitul BRICS din de China, liderul la Kremlin, Vladimir Putin, a afirmat că va cere Ministerului rus de Externe să sesizeze instanța privind „încălcarea dreptului de proprietate al Rusiei”.

„Să vedem cât de eficient va fi mult lăudatul sistem judiciar american”, a adăugat Putin.

LĂSAȚI UN MESAJ