Săgeata albastră nu va mai circula la Cluj din lipsă de pasageri

191

Trenul „Săgeata Albastră” care circula pe ruta Cluj – Ilva Mică – Rodna Veche, inagurat în vara anului trecut şi-a încetat cursele, după ce statisticile CFR Călători au arătat că doar 11 călători circulau, în medie, zilnic, pe această rută.

Circulaţia feroviară pe ruta Ilva Mică – Rodna Veche a fost suspendată timp de 4 ani, iar anul trecut, pe 1 august 2017, Ministerul Transporturilor a decis să redeschidă tronsonul deşi noua rută nu era rentabilă din punct de vedere economic pentru CFR, cheltuielile de operare fiind de 15.000 de lei pe zi.

 

Pentru redeschiderea tronsonului de cale ferată CFR Infastructură a cheltuit peste 1,2 milioane de lei pentru reabilitarea traseului de 20,5 kilometri fiind efectuate lucrări de consolidare a infrastructurii şi a componentelor feroviare .

După nici cinci luni de la redeschiderea tronsonului de cale ferată, CFR Călători a stabilit că acesta nu este rentabil, în medie doar 11 călători circulând pe acestă rută în timpul celor şase curse efectuate zilnic, adică mai puţin de 2 călători pe cursă, potrivit Turdanews.

 

LĂSAȚI UN MESAJ