Salina Turda constituie astăzi un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelentă de conservare a lucrărilor miniere şi a utilajelor utilizate la transportul sării, alături de grija cu care s-au efectuat lucrările de pregătire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au făcut ca istoria şi legenda să se împletească armonios aici. Numărul tot mai mare de turişti, sosiţi din cele mai îndepărtate arii geografice pentru a vizita salina sunt o confirmare a valorii turistice şi istorice.

 

Salina de la Turda excelează prin curăţenie, bun gust, îndrăzneală arhitectonică. Poate fi luată oricând ca exemplu de orice întreprinzător care are de oferit turiştilor de pretutindeni. De altfel, salina este printre puţinele locuri din ţară în care se regăsesc foarte mulţi turişti străini, peste medie. Slovaci, maghiari, polonezi, spanioli, nemţi, ruşi, portughezi sau indieni vin să viziteze minunea de sub pământ, aflată la 30 de kilometri de Cluj.

Modernizată în 2010, cu fonduri europene, Salina Turda a devenit parc balnear cu săli de tratament şi recuperare, dar şi cu terenuri de minigolf si badminton, bowling, tenis de masă, mese de biliard, un debarcader şi o biserică. In anul 2000, a fost declarată rezervaţie naturală de interes naţional, considerată un muzeu de istorie a mineritului de sare.

 

Salina Turda la Târgul Internaţional de Turism din Chişinău

În anul Centenarului, Turda şi Salina Turda sunt prezente la Târgul Internaţional de Turism ʺTurism.Leisure.Hotels.ʺ din Chişinău, Republica Moldova. Numărul vizitatorilor de la acest târg interesaţi de standul României este în creştere faţă de anii trecuţi, în contextul în care este un an de sărbătoare al românilor de pretutindeni. Standul României la acest târg cuprinde autorităţi locale, obiective turistice, agenţii de turism. Nu lipsesc muzica şi dansul folcloric, degustările de vin sau de bucate tradiţionale.

Targ Chisinau

Prezenţa la acest târg reprezintă continuarea acţiunilor de promovare a Salinei Turda, care a încercat să pună, de această dată, accent pe proprietăţile curative ale aerului şi apei sărate. Scopul acestor acţiuni este de a creşte numărul turiştilor care vin să viziteze mina şi să petreacă un timp cât mai îndelungat în oraşul nostru.

 

Salina Turda îşi prelungeşte programul în minivacanţa de 1 Mai

În minivacanţa de 1 Mai, Salina Turda îşi prelungeşte programul de vizitare.

Astfel, între 28 Aprilie 2018 şi 1 Mai 2018, accesul în Salina se face între orele 9.00 – 19.00 cu ultima intrare în mină la ora 18.00, anunţă reprezentanţii Salinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.