Șapte migranți au fost prinși încercând să ajungă ilegal în România

45

Şapte cetăţeni din Libia, Siria şi Pakistan au fost opriţi, la frontiera cu Serbia, de poliţiştii de frontieră din zona Oraviţa, când încercau să intre ilegal în România, din Serbia, cu intenţia de a ajunge apoi în ţările vestice.

”În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au declanşat mai multe acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma cărora au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră Grădinari şi Mercina, 7 cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării”, arată un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Potrivit comunicatului, persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări.

Astfel s-a stabilit că patru dintre aceştia sunt cetăţeni pakistanezi, doi sirieni, iar un altul este libanez, toţi bărbaţi, având vârste cuprinse între 18 şi 53 de ani. Ei au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând să fie luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi punerii în aplicare a acordului de readmisie potrivit Stiripesurse.

LĂSAȚI UN MESAJ