Zeci de persoane din Cluj si din alte județe au fost chemați la audieri la sediile de Poliție pentru a fi chestionați în legătura că semnarea unei petiții publice. Este vorba de o petiție lansată pe platforma de-clic.ro, prin care se solicita luarea de măsuri împotriva șefilor unor instituții publice din județul Hunedoara, a căror lipsă de reacție la începutul acestui an a dus la escaladarea conflictului din jurul micro-hidrocentralei de pe Râul Alb, până la atacarea brutală a unor ecologiști și jurnaliști pe 24 mai.

”Sunt unul dintre cei sunati joi de politie. In cazul meu, politia din localitatea unde am domiciliul (Vladimirescu jud. Arad) au luat legatura cu parintii mei pentru a face rost de telefonul meu “pentru o problema din judetul Hunedoara”. Eu locuiesc in Cluj. In decursul zilei am fost sunat de un dom politist si mi s-a spus ca trebuie sa ma prezint la audieri, i-am explicat ca in aceeasi zi plec din tara in vacanta si nu pot sub nicio forma sa vin din Cluj in Arad sa fac declaratiile. Intr-un final am facut declaratia prin telefon, am fost intrebat daca sunt eu semnatarul petitiei, daca adresa e a mea, daca petitia am scris-o eu sau mi-am asumat-o etc. Apoi le-am dat un fwd la e-mailul trimis initial si se pare ca asta a fost tot deocamdata”, spune Andrei Oneț.

Pe 26 martie 2015, biologul clujean Călin Dejeu a depus o plângere penală legată de scoaterea din fondul forestier al unor terenuri necesare pentru construcția micro-hidrocentralei de pe Râul Alb. Între timp, pe Râul Alb au început să fie tăiați copacii și, evident, Călin Dejeu nu a primit vreun răspuns legat de plângerea penală făcută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.