Rareș Rusu, consilier județean, a trecut de la PDL la PMP, consilierii locali PDL Adi Popa și Ovidiu Turdean se retrag din politică, iar mai multe schimbări se prevăd în viața politică clujeană după alegerile prezidențiale. Ovidiu Vasile Câmpean, șef de serviciu în Primăria Cluj-Napoca, ar putea trece de la PDL la PMP.

 

Se retrag din politică

Adrian Popa și Ovidiu Turdean, doi consilieri locali din CL Cluj-Napoca, vor părăsi în perioada următoare consiliul, arată surse din mediul politic. Ei făceau parte din PDL, formațiune absorbită de PNL Cluj-Napoca.

Loredana Popa și Horea Flora ar putea fi următorii doi consilieri locali de la PDL care ar intra în CL Cluj-Napoca dacă cei doi se retrag.

Ovidiu Turdean recunoaște că vrea să își dea demisia în luna decembrie din Consiliul Local Cluj-Napoca și spune că vrea să se retragă de tot din viața publică. El spune că va face acest gest în luna decembrie pentru că până atunci este președinte de ședință.

“Ai auzit bine. În principiu eu sunt președinte de ședință timp de trei luni de zile. În decembrie îmi voi da demisia din consiliu în principal. Mă gândesc să renunț definitiv la viața publică din mai multe motive: în principal legate de profesie(n.r. este avocat), dar și din considerente de ordin personal”, a declarat Ovidiu Turdean pentru Gazeta de Cluj.

 

Adi Popa confirmă că s-a gândit la retragere

Unul dintre cei mai vocali consilieri locali ai PDL, Adi Popa, a confirmat pentru Gazeta de Cluj că s-a gândit la retragere din cauza fluctuațiilor de pe scena politică.

“Nu știu încă. Nu am luat nicio decizie. A fost o discuție pe care am avut-o cu Ovidiu Turdean. Nu am luat nicio decizie. Nu vreau să zic că nu m-am gândit. Tocmai de aia nu am luat decizia că ar fi cazul sau că nu ar fi.
Am avut o discuție despre ce se întâmplă cu lumea și cu viața asta politică. Nu știu dacă voi lua decizia după alegeri.
Acum o lună și ceva am avut o discuție cu Ovidiu Turdean și am ajuns inclusiv la chestia că lucrurile merg din ce în ce mai rău în general. Nu e vorba de partide.
În Consiliul Local mai rămân și alți colegi precum Radu Moisin. Mai sunt colegi valoroși, depinde pe ce probleme. Pe cultura și Ligia Mihaiu e specializată. Mai sunt mulți colegi, nu neapărat pe domeniile noastre.
Care-i scopul? Nu vreau să țin un loc ocupat. Se tot întorc lucrurile în politică”, declară Adi Popa.

 

Trebuiau să fie viceprimari

Adrian Popa a ocupat și funcția de viceprimar, dar și de președintele interimar al PDL Cluj-Napoca, în momentul arestării primarului Sorin Apostu. Popa a fost o variantă de viceprimar după alegerile din 2012.

Ovidiu Turdean a fost și el pe “lista scurtă” a posibililor viceprimari ai municipiului Cluj-Napoca în momentul în care s-a format din nou alianța PDL-UDMR în Cluj-Napoca.

Refuzul acceptării acestei poziții de cei doi l-au adus în fotoliul de viceprimar pe Gheorghe Șurubaru, datorită urgentării negocierilor dintre democrat-liberali și UDMR. A doua zi trebuiau să vină cu o propunere de viceprimar, iar cei din PDL nu aveau altă opțiune.

 

Interimarul pus de interimar

Consilierul județean Rareș Rusu a fost numit de președintele interimar al PMP Cluj, deputatul Adrian Gurzău, șef interimar la organizația municipală a partidului la doar o săptămână de la dezertarea din PDL. El are drept ”target” realizarea pe municipiul Cluj-Napoca a unui scor de peste 7,6 procente pentru PMP la alegerile prezidențiale din 2 noiembrie.

“Am fost numit de către domnul preşedinte Gurzău în urma unei şedinţe de birou. Săptămâna trecută, nu mai ştiu exact în ce zi. Până se vor face alegeri sunt preşedinte interimar.

Nu ştiu dacă domnul Gurzău este interimar. Eu  am venit de curând în partid(n.r. pe 10 octombrie 2014).

Avem target realizarea unui scor mai bun decât cel care a fost la europarlamentare, construirea unei echipe puternice la Cluj. Trebuie acaparat cat mai mult electorat de dreapta, Clujul fiind o zona cu aplecare preponderenta către dreapta politică românească”, a declarat anterior pentru Gazeta de Cluj Rares Rusu, proaspătul preşedinte al organizaţiei municipale a PMP Cluj-Napoca.

 

Organizaţii diferite ale PMP, acelaşi sediu

Sediul PMP Cluj-Napoca este acelaşi cu cel al PMP Cluj, cabinetul parlamentar al deputatului Adrian Gurzău situat pe Eroilor 2. Rareş Rusu spune că vrea cu timpul că organizaţia municipală să aibă un sediu propriu. Noul conducător al PMP-iştilor din Cluj-Napoca nu poate să spună o cifră exactă care o are drept target, motivând că “îmi cereţi cifre pe care nu am cum să vi le dau.”

Întrebat la acea vreme dacă i se pare nedrept că a fost ales conducător al PMP Cluj-Napoca în detrimentul colegilor mai vechi din partid, Rusu a spus că aceasta a fost dorinţa lui Adrian Gurzău. “Nu pot să spun că mi se pare drept sau nedrept. A fost o discuţie a preşedintelui Gurzău şi mi s-a încredinţat această sarcină. Aici până la urma îi o funcţie în care contează proiectele. Credeţi-mă este o responsabilitate serioasă. Multă lume vede din exterior partea frumoasă. E o sarcină chiar serioasă cu ţinte pe care trebuie să le atingi”, mărturiseşte Rareş Rusu. Noul şef al organizaţiei municipale, Rareş Rusu, nu a exclus candidatura sa la conducerea PMP Cluj-Napoca chiar dacă nu va realiza targetul pe care îl are. “Haideţi să vedem ce va fi şi ce vor decide colegii până la urma”, a conchis preşedintele interimar al PMP Cluj-Napoca.

Organizaţia PMP Cluj-Napoca a fost condusă anterior, de asemenea interimar, de Marius Crăciun.

rares rusu 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.