I-a scos doi dinţi din gură pentru că a îndrăznit să-i amintească de o datorie mai veche: patru saci cu ciment!

350

Csiki Lajos Peter e un bărbat din Cojocna, iute ca piperul, care se plimbă de ici-colo pe coridoarele I.M.L.Cluj. Mărturiseşte că a încasat un pumn în gură, de la un consătean, după ce i-a amintit de cei patru saci cu ciment pe care i-a împrumutat acestuia când omul şi-a ridicat casa. Iar rugămintea lui – firească în definitiv – l-a lăsat fără doi dinţi…

 

Bărbatul mărturiseşte deschis că abia s-a întors din străinătate – mai precis din Cehia – unde a muncit, timp de nouă luni, pe un şantier de construcţii. S-a întors acasă, la Cojocna, de puţin timp pentru că soţiei sale i-au fost amputate picioarele şi acum aceasta zace, neajutorată, în pat. Totul, pentru că fiica lor, cea care a îngrijit-o, a plecat în străinătate şi nu mai are cine, în afara lui, să o ocrotească. „Zilele trecute – fiind şi cam la ananghie cu banii – mi-am amintit de Costel, vecinul meu care-mi datorează contravaloarea celor patru saci cu ciment pe care i-am dat în septembrie 2017 ca să-şi ridice casa. Aşa că mă aflam pe drum, în faţa gospodăriei lui şi i-am amintit de datorie. Supărat că-l indispun, acesta a ieşit pe poartă şi – nici una, nici alta – mi-a ars un pumn în faţă, scoţându-mi doi dinţi din gură”. Se opreşte din povestire şi-şi prezintă actele, în vederea întocmirii formalităţilor pentru a fi consultat, dar asistenta îl respinge deoarece buletinul său expirase de câteva luni. Omul insistă, totuşi, să fie primit  dar la refuzul medicilor trebuie să se declare „înfrânt” – pentru că, nu-i aşa, legea rămâne lege. Hotărăşte apoi ca, până ce-i va fi emis de către Primăria Cojocna un nou buletin să se prezinte, totuşi, la primul cabinet dentar, pentru a-şi scoate o adeverinţă prin care medicul stomatolog să certifice faptul că dinţii i-au fost recent scoşi din gură. Apoi, la fel, de rapid – precum a venit – părăseşte, aproape în fugă, demisolul Institutului de Medicină Legală   îndreptându-se spre ieşire.

“La nivelul Postului de Poliţie din Cojocna a fost depusă o plângere sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violente, faptă prevăzută de Codul penal.

Un bărbat a sesizat faptul că, pe fondul unui conflict spontan, a fost lovit de către un bărbat din Cojocna.

Se fac investigaţii de către poliţişti pentru stabilirea exactă a stării de fapt şi luarea măsurilor legale”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ