Se asfaltează drumul de la Luncani

141

Consiliul Județean Cluj informează locuitorii din zonă și participanții la trafic în legătură cu faptul că lucrările de reabilitare și modernizare derulate pe drumul județean DJ 107F, respectiv pe tronsonul cuprins între limita cu judeţul Alba şi localitatea Luncani, au intrat într-o nouă fază.

Astfel, pe un sector de drum în lungime de 3,260 kilometri, pe direcţia limită cu judeţul Alba – Luncani, au fost deja executate lucrări constând în aşternere de strat de piatră spartă și turnarea primului strat de asfalt, cel de binder. De asemenea, s-au executat şi lucrări de așternere a celui de-al doilea strat de asfalt, cel de uzură, pe o lungime de 2,56 kilometri pe un sens de mers şi pe o lungime de 1,86 kilometri pe celălalt sens de mers.

Modernizarea acestui sector are o importanță aparte întrucât drumul în cauză reprezintă o legătură rapidă și facilă între zona Turda – Câmpia Turzii, unde face joncțiunea cu drumul național DN15 și județul Alba, pe direcția Ocna Mureș. Odată cu reabilitarea acestui drum se creează numeroase oportunități de dezvoltare economico-socială a întregii zone de sud-est a județului”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În prealabil, au fost executate casete pe toată lungimea drumului în vederea lărgirii fundaţiei la 6 metri.

Lucrările de modernizare şi reabilitare vizează un sector de drum în lungime de peste 4,5 kilometri, mai exact de la kilometrul 9+860 până la kilometrul 14+370 și se execută numai în condiții meteorologice favorabile.

LĂSAȚI UN MESAJ