Se lansează Atlasul Păsăricilor Clujului

199

Săptămâna viitoare, în data de 15 noiembrie, Societatea Ornitologică Română (SOR) organizează evenimentul de lansare a primei ediții a Atlasului Păsărilor Clujului care va avea loc în clădirea casino din Parcul Central, cu începere de la ora 18:00.

”Cartea este rezultatul colaborării dintre Biroul Teritorial SOR Cluj și dr. Kósa Ferenc (Departamentul de Biologie și Ecologie al Liniei Maghiare, UBB Cluj-Napoca), care, împreună au coordonat ornitologii clujeni, a căror implicare voluntară timp de 4 ani a făcut posibilă apariția acestui Atlas”, arată un comunicat al asociației.

”Vom prezenta cartea, importanța acesteia în contextul urbanizării accelerate din orașul nostru și utilitatea ei – este practic un ”manual” excelent pentru toți cei interesați de ornitofauna Clujului, de protecția zonelor cu diversitate ridicată din oraș, de realizarea unor lecții de biologie în natura urbană, de turism orientat către observarea păsărilor sau planificare urbanistică prietenoasă cu natura.
Atlasul Păsărilor Clujului este primul atlas urban al păsărilor din România, oferind informații despre speciile care pot fi întâlnite în orașul nostru, fotografii sugestive, coduri QR pentru a putea asculta cântecul specific și hărți de distribuție. Atlasul este un proiect realizat cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și va fi distribuit gratuit școlilor, universităților, bibliotecilor, organizațiilor și persoanelor care sînt implicate în protecția păsărilor și a naturii”, mai  arată ornitologii clueni.

LĂSAȚI UN MESAJ