Se strânge lațul la Institutul de Transplant Renal Cluj. Încă patru medici celebri au fost puși sub acuzare

832

Patru medici celebri de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca sunt cercetați de DIICOT București pentru aderare la un grup infracțional organizat și complicitate la delapidare cu consecințe deosebit de grave. Este vorba despre Liviu Ghervan, conferențiar universitar, Adrian Bărbos, Cornel Burghelea și Adriana Milena Muntean.

Medicul Adrian Bărbos este medicul anestezist șef la ICUTR Cluj dar în paralel era angajat la clinica privată Lukmed, patronată de profesorul Mihai Lucan. Toate manevrele infracționale erau cunoscut de medicul Bărbos, informează evz.ro.

„Mai mult, se relevă că o mare parte dintre pacienții asupra cărora au fost efectuate intervenții chirurgicale, au fost transferați în aceeași zi din incinta clinicii aparținând SC LUKMED SRL în Secția ATI din cadrul I.C.U.T.R. pentru monitorizare postoperatorie, fapt realizat, printre altele cu acordul suspectului BĂRBOS ADRIAN GABRIEL, în calitatea sa de medic anestezist în cadrul ambelor entități implicate”, susţine DIICOT Bucureşti.

Adriana Milena Muntean este şeful Secţiei Urologie 3 din cadrul ICUTR Cluj, fiind specialist nefrolog şi se ocupa cu activitatea pretransplant renal. Medicul Cornel Burghelea este şeful Secţiei Urologie 2 din cadrul ICUTR în timp ce conferenţiarul universitar Liviu Ghervan a fost directorul medical, director general adjunct, şi în ultima vreme şeful Secţiei Urologie 1 din ICUTR.

Printre medicii angajați la Lukmed se numără și actualul director al ICUTR Cluj-Napoca, Silviu Moga. Potrivit sursei citate, acesta era remunerat cu 7.700 lei pe lună.

7 COMENTARII

  1. Bravo Gazeta, voi redati informatiile de la evz complet, nu ca stiridecj sau monitorul. Unii preiau trunchiat, din „greseala”. Cu siguranta Lucan nu a „lucrat” singur si, indiferent de consecinte, ar cam trebui trasi la raspundere mai multi. Evident, in functie de gradul de implicare.

  2. DACA CLUJENII CRED CA LUCAN E SINGURUL EXEMPLU LA CLUJ SE INSEALA…ASTA E CEL MAI NOTORIU.SUNT ZECI DE DIRECTORI,ORI CINE STIE CE BIROCRATI …CU MANDATE DE SEF PE ZECI DE ANI…LA STAT…DE S AU CREZUT SEMIZEI…CU AVERI COLOSALE…..DE NICI OAMENII DE AFACERI NU AU…..PROTECTIE DE LA POLITIC,MEDIA,JUSTITIE…..SI CARE AU TRAS TARA ASTA INAPOI….CU ZECI DE ANI….DACA CITITTORII AR POSTA A TI AVEA ARTICOLE UN AN DE ZILE FARA PROBLEME….DESPRE MITA ,CORUPTIE SI ALTELE….

LĂSAȚI UN MESAJ