Se toarnă asfalt pe drumul spre Cheile Turzii

107

Consiliul Județean (CJ) Cluj a început lucrări de asfaltare pe drumul județean 103G (DN75) Mihai Viteazu – Cheia – Cheile Turzii. Este vorba despre un sector de drum în lungime de 3,67 km, cuprins între kilometrul 27+300 și kilometrul 30+970.

„Pe lângă asigurarea unei circulații normale, în condiții de siguranță, importanța lucrărilor e dată de faptul că acest tronson de drum asigură locuitorilor din zonă un acces rapid și facil la DN75, spre municipiul Turda. La fel de important e și faptul că lucrările vin în întâmpinarea numeroșilor turiști care vizitează zona de mare atracție pe care o constituie rezervația naturală Cheile Turzii” a declarat președintele CJ, Alin Tișe.

În această etapă a lucrărilor a fost deja asfaltat un sector de drum în lungime de aproximativ 1 km. Având în vedere condițiile meteorologice extrem de favorabile, lucrările se desfășoară într-un ritm susținut, fapt pentru care se preconizează o finalizare rapidă a acestora.

În prealabil au fost executate lucrări pregătitoare privind refacerea sistemului rutier în zonele afectate: spargerea dalelor de beton deteriorate, plombări cu beton asfaltic și burdușiri. Alături de turnarea de covor asfaltic, proiectul prevede realizarea de acostamente, curățarea șanțurilor, rigolelor și podețelor.

LĂSAȚI UN MESAJ