Ultimele luni au fost linistite pentru Livia Stanciu si tocmai cand credeam ca isi vede de functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie si de dosarele pe care le are de solutionat la Completul de 5 judecatori pe care il conduce la instanta suprema, judecatoarea care a acuzat de santaj o pensionara pentru ca si-a cerut banii inapoi, recidiveaza. Prezenta la sedinta Plenului CSM de marti, 7 iunie 2016, judecatoarea Livia Doina Stanciu (foto) si-a exprimat nemultumirea fata de decizia cetatenilor de a vota la alegerile locale primari care au dosare penale la parchete sau pe rolul instantelor, ori care au fost deja condamnati definitiv. Oprita de reporteri in fata sediului CSM si intrebata cum comenteaza alegerile locale de duminica, 5 iunie 2016, Livia Stanciu a afirmat ca nu i se pare normal sa fie votati “astfel de oameni” care au probleme cu legea, sustinand in continuare ca acest lucru nu releva neaparat o lipsa de incredere in activitatea Justitiei, dar “poate sa demonstreze altceva”. Oare ce?

Judecatoarea Livia Stanciu trece prezumtia de nevinovatie la “si altele”

Si nu doar atat! In completarea sustinerilor sale, judecatoarea Livia Doina Stanciu, care si-a exprimat de-a lungul timpului sustinerea fata de demersurile procurorilor, afirmand chiar ca va fi “partener de nadejde al DNA”, a mai declarat, potrivit Agerpres, ca isi mentine punctul de vedere cu privire la solutiile pe care judecatorii trebuie sa le dea in dosarele penale, recomandand pedepse cu executare, nu cu suspendare.

Iata declaratia judecatoarei Stanciu facuta marti, 7 iunie 2016, in fata sediului CSM:

Mie nu mi se pare o normalitate sa fie votati astfel de oameni, chiar daca opereaza prezumtia de nevinovatie in ceea ce ii priveste, pana la momentul pronuntarii unei hotarari de condamnare. (…)Stiti foarte bine care a fost punctul meu de vedere in ceea ce ii priveste si pe cei condamnati la pedeapsa cu suspendare conditionata, cum era inainte, sau suspendare sub supraveghere. Imi mentin acelasi punct de vedere„.

Ne amintim ca Livia Stanciu a promovat in ultimii ani mentiunile cuprinse intr-un Ghid de individualizare judiciara a pedepselor al Inaltei Curti in care se recomanda judecatorilor, sub pretextul unei practici unitare si pentru eradicarea fenomenului coruptiei, sa aplice pedepse cu executare. Aceste recomandari veneau ca o nemultumire fata de cuantumul pedepselor pronuntate in dosarele penale, despre care s-a apreciat ca fiind cu mult mai mici decat ar trebui.

Citește mai multe pe Luju.ro

2 COMENTARII

  1. […]          Această numire a fost  percepută ca o recompensă   pentru declarația publică prin care asigura procurorii DNA că este partenerul lor de nădejde, cel puțin nepotrivită pentru orice judecător care trebuie să fie imparțial, dar și pentru declarațiile prin care și-a exprimat, adesea, părerea despre inițiativele legislative ale Guvernului sau proiectele de legi inițiate de Parlament, deși un judecător în funcție este chemat să aplice legea, atribuția de legiferare aparținând unei alte puteri în stat, sau cele referitoare la  decizia cetatenilor de a vota la alegerile locale primari care au dosare penal… . […]

  2. […] Aceasta numire a fost perceputa ca o recompensa pentru declaratia publica prin care asigura procurorii DNA ca este partenerul lor de nadejde, cel putin nepotrivita pentru orice judecator care trebuie sa fie impartial, dar si pentru declaratiile prin care si-a exprimat, adesea, parerea despre initiativele legislative ale Guvernului sau proiectele de legi initiate de Parlament, desi un judecator in functie este chemat sa aplice legea, atributia de legiferare apartinand unei alte puteri in stat, sau cele referitoare la decizia cetatenilor de a vota la alegerile locale primari care au dosare pen…. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.