Șeful Direcției IT din ANAF reținut pentru o mită de un milion de euro

303

Șeful Direcției IT din cadrul ANAF a fost reținut de procurori pentru o mită de un milion de euro. Ieri, procurorii au dispus reținerea Ancuței Anda Macovei, director al Direcției Tehnologia Informației, Comunicații și Statistică Vamală din cadrul Autorității Naționale a Vămilor la data faptelor, în prezent director al aceleiași structuri din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Procurorii arată în ordonanța de reținere că, în anul 2010, în calitate de director al Direcției Tehnologia Informației, Comunicații și Statistică Vamală din cadrul Autorității Naționale a Vămilor, Ancuța Anda Macovei ar fi pretins, pentru sine și pentru o altă persoană din conducerea instituției, de la reprezentanții a două societăți comerciale un procentaj de 25% din valoarea unor contracte de mentenanță pentru aplicațiile componente ale Sistemului Informatic Integrat Vamal al Autorității Naționale a Vămilor pentru ca, în schimb, să organizeze procedura de licitație astfel încât să fie câștigată de o asociere din care făceau parte și cele două firme, să asigure buna derulare a contractelor și efectuarea plăților aferente.

Din suma cerută, arată sursa citată, Ancuța Anda Macovei ar fi primit, în perioada 2010 — 2014, pentru sine și pentru cealaltă persoană, suma totală de aproximativ un milion de euro, contravaloarea unei deplasări în SUA și bunuri materiale de valoare.

2 COMENTARII

  1. DACA mită un milion de euro este 25% din valoarea „unor” contracte de mentenanță, inseamna ca Kontraktul de Mentenanta (intre 2010-2014) a fost de 4 (patru) MNILIOANIE DIE EURO ! ! ! Astia se joaca cu milioanele STATULUI de nu se stie CINE PE CINE VAMUIESTE. SE STIE.

LĂSAȚI UN MESAJ