Sentință definitivă pentru grefiera șpăgară

316

Magistrații de la Curtea de Apel Cluj au respins definitiv apelul făcut de Veronica Feher, grefiera trimisă în judecată pentru că a luat șpagă. ”Respinge ca tardiv apelul declarat de către inculpata F.V. împotriva sentinţei penale nr. 177 din 30 mai 2017 a Tribunalului Cluj. II. În temeiul art. 421 pct. 1 lit. b din Codul de procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Cluj împotriva aceleiaşi sentinţe penale. În temeiul art. 72 alin. 1 din Codul penal scade din pedeapsa de 2 ani 6 luni închisoare aplicată inculpatei prin sentinţa apelată perioada reţinerii, a arestului la domiciliu şi a arestului preventiv începând cu 23.02.2017 până la zi. În temeiul art. 422 din Codul de procedură penală raportat la art. 275 alin. 2 Codul de procedură penală obligă inculpata apelantă FV la plata sumei de 200 lei reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate de soluţionarea apelului, restul cheltuielilor rămânând în sarcina statului. Definitivă.”, arată soluția curții.

Feher Veronica, in varsta de 62 de ani, a fost retinuta pe data de 24 februarie a acestui an pentru trafic de influenta. Procurorii Anticoruptie au solicitat arestarea preventiva pentru 30 de zile a fostei grefiere, solicitare ce a fost judecata in aceeasi zi la Tribunalul Cluj. Ulterior, judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Cluj a decis insa ca Veronica Feher sa ramana in arest la domiciliu pentru 30 de zile.

 

Potrivit procurorilor DNA, in perioada august 2016 – 14 februarie 2017, Veronica Feher a pretins si ulterior a primit suma de 100.000 lei si produse alimentare, de la o persoana – ruda a doi inculpati trimisi in judecata pentru savarsirea infractiunii de omor.
Pentru aceasta suma de bani, fosta grefiera i-a creat persoanei respective impresia ca ar avea influenta asupra magistratilor din cadrul Tribunalului Bistrita Nasaud, insarcinati cu judecarea cauzei respective, in vederea emiterii unei solutii favorabile fata de cei doi inculpati.
Procurorii mai sustin ca, in cursul anului 2016, Veronica Feher, procedand in aceeasi maniera, a pretins si primit de la o alta persoana mai multe produse alimentare.
De data aceasta, fosta grefiera a creat impresia ca ar avea influenta asupra unui magistrat din cadrul Judecatoriei Bistrita, in vederea emiterii unei solutii favorabile fata de una dintre parti.

 

LĂSAȚI UN MESAJ