Seplecan din delator, a ajuns ”retrăgător”

354

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Mihai Seplecan, pare să fi lăsat din nou supărările să treacă şi s-a decis să-şi retragă o plângere penală într-un dosar de şantaj împotriva lui David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj.

 

După ce Seplecan a aruncat cu acuzaţii de şantaj către Ciceo, fostul preşedinte al CJ a trimis în 14 iulie o notă scrisă către Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciul Teritorial Cluj prin care a renunţat la plângerea penală pe care a făcut-o împotriva directorului Aeroportului Cluj.

”Vă învederez faptul că înţeleg să nu îmi mai susţin plângerea penală, pe care am formulat-o împotriva numitului Ciceo David-Ioan, Directorul general şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al RA Aeroportul Internaţional Avram Iancu, cu sediul în Cluj-Napoca, str. Traian Vuia, nr. 149, jud. Cluj, plângere ce se instrumentează în prezent în cadrul Dosarului 186/P/2015 al DNA – Serviciul Teritorial Cluj şi în care şi-a început urmărirea penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de şantaj, prevăzută şi pedepsită de art. 207 al. 1 şi 2 Cod penal, raportat la art. 13 ind. 1 din Legea 78/2000”, arată Seplecan.

În 17 septembrie 2015, pe vremea când Mihai Seplecan era preşedinte al CJ Cluj, a făcut o sesizare la DNA Serviciul Teritorial Cluj prin care a solicitat efectuarea de cercetări faţă de David Ciceo, acuzându-l pe acesta de şantaj.

”Prin Ordonanţa din data de 12.08.2016, dispusă în Dosarul 186/P/2015 al DNA – Serviciul Teritorial Cluj, s-a constatat faptul că, prin sesizarea înregistrată la data de 17 septembrie 2015 la Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Cluj, subsemnatul Seplecan Mihai – la acea dată Preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj – am solicitat efectuarea de cercetări faţă de numitul Ciceo David-Ioan, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al R.A. Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, cu privire la săvârşirea infracţiunii de şantaj prevăzută şi pedepsită de art. 207 al. 1 şi 2 Cod penal, raportat la art. 13 ind. 1 din Legea 78/2000”,arată Seplecan.

 

Seplecan se răzgândeşte

Ulterior acuzaţiilor lansate , în august 2016 s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de David Ciceo, iar după o lună, fostul preşedinte de CJ a fost audiat în calitate de martor, însă după aproape doi ani de când Seplecan făcea sesizări către DNA, dom` Seplecan se răzgândeşte şi îşi retrage plângerea penală împotriva lui Ciceo.

”Întrucât din conţinutul sesizării depuse a rezultat posibila săvârşire a infracţiunii de şantaj, prevăzută şi pedepsită de art. 207 al. 1 şi 2 Cod penal, raportat la art. 13 ind. 1 din Legea 78/2000 şi constatându-se că actul de sesizare îndeplineşte condiţiile de fond şi formă, prevăzute de lege, prin Ordonanţa de începere a urmăririi penale în rem, din data de 12.08.2016, s-a dispus începerea urmăririi penale în Dosarul 186/P/2015, cu privire la săvârşirea infracţiunii şantaj prevăzută şi pedepsită de art. 207 al. 1 şi 2 Cod penal, raportat la art. 13 ind. 1 din Legea 78/2000.

În Dosarul 186/P/2015, subsemnatul am fost audiat în calitate de persoană vătămată în data de 02.09.2016, în cursul declaraţiei precizând că mă constitui parte civilă în această cauză, faţă de numitul Ciceo David-Ioan, urmând să-mi precizez pretenţiile civile în cursul urmării penale.

david ciceo net

În prezent, subsemnatul am decis să nu mai susţin demersul penal pe care l-am promovat împotriva numitului Ciceo David-Ioan, solicitându-vă să aveţi în vedere această decizie a subsemnatului, renunţând şi la susţinerea cererilor în probaţiune pe care le-am formulat în Dosarul 186/P/2015 al DNA – Serviciul Teritorial Cluj, prin intermediul apărătorului ales al subsemnatului”, arată Seplecan.


 

Acuzaţii, la ordinea zilei

În mandatele sale de consilier judeţean, vicepreşedinte şi preşedinte al CJ Cluj, Mihai Seplecan a acuzat în mai multe cazuri presiuni, ilegalităţi şi unele fapte de corupţie care, în viziunea sa, s-ar fi petrecut în forul judeţean şi nu numai.

Cariera politică culminantă a lui Seplecan pare să fi urmat o traiectorie descendentă tocmai în perioada denunţurilor şi plângerilor penale, când a fost abdicat de la conducerea Consiliului Judeţean Cluj şi, ulterior, înlăturat din PNL. Seplecan este astăzi mai apropiat bisericii decât lumii politice.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ