Seplecan din delator, a ajuns ”retrăgător”

425

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Mihai Seplecan, pare să fi lăsat din nou supărările să treacă şi s-a decis să-şi retragă o plângere penală într-un dosar de şantaj împotriva lui David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj.

 

După ce Seplecan a aruncat cu acuzaţii de şantaj către Ciceo, fostul preşedinte al CJ a trimis în 14 iulie o notă scrisă către Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciul Teritorial Cluj prin care a renunţat la plângerea penală pe care a făcut-o împotriva directorului Aeroportului Cluj.

”Vă învederez faptul că înţeleg să nu îmi mai susţin plângerea penală, pe care am formulat-o împotriva numitului Ciceo David-Ioan, Directorul general şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al RA Aeroportul Internaţional Avram Iancu, cu sediul în Cluj-Napoca, str. Traian Vuia, nr. 149, jud. Cluj, plângere ce se instrumentează în prezent în cadrul Dosarului 186/P/2015 al DNA – Serviciul Teritorial Cluj şi în care şi-a început urmărirea penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de şantaj, prevăzută şi pedepsită de art. 207 al. 1 şi 2 Cod penal, raportat la art. 13 ind. 1 din Legea 78/2000”, arată Seplecan.

În 17 septembrie 2015, pe vremea când Mihai Seplecan era preşedinte al CJ Cluj, a făcut o sesizare la DNA Serviciul Teritorial Cluj prin care a solicitat efectuarea de cercetări faţă de David Ciceo, acuzându-l pe acesta de şantaj.

”Prin Ordonanţa din data de 12.08.2016, dispusă în Dosarul 186/P/2015 al DNA – Serviciul Teritorial Cluj, s-a constatat faptul că, prin sesizarea înregistrată la data de 17 septembrie 2015 la Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Cluj, subsemnatul Seplecan Mihai – la acea dată Preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj – am solicitat efectuarea de cercetări faţă de numitul Ciceo David-Ioan, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al R.A. Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, cu privire la săvârşirea infracţiunii de şantaj prevăzută şi pedepsită de art. 207 al. 1 şi 2 Cod penal, raportat la art. 13 ind. 1 din Legea 78/2000”,arată Seplecan.

 

Seplecan se răzgândeşte

Ulterior acuzaţiilor lansate , în august 2016 s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de David Ciceo, iar după o lună, fostul preşedinte de CJ a fost audiat în calitate de martor, însă după aproape doi ani de când Seplecan făcea sesizări către DNA, dom` Seplecan se răzgândeşte şi îşi retrage plângerea penală împotriva lui Ciceo.

”Întrucât din conţinutul sesizării depuse a rezultat posibila săvârşire a infracţiunii de şantaj, prevăzută şi pedepsită de art. 207 al. 1 şi 2 Cod penal, raportat la art. 13 ind. 1 din Legea 78/2000 şi constatându-se că actul de sesizare îndeplineşte condiţiile de fond şi formă, prevăzute de lege, prin Ordonanţa de începere a urmăririi penale în rem, din data de 12.08.2016, s-a dispus începerea urmăririi penale în Dosarul 186/P/2015, cu privire la săvârşirea infracţiunii şantaj prevăzută şi pedepsită de art. 207 al. 1 şi 2 Cod penal, raportat la art. 13 ind. 1 din Legea 78/2000.

În Dosarul 186/P/2015, subsemnatul am fost audiat în calitate de persoană vătămată în data de 02.09.2016, în cursul declaraţiei precizând că mă constitui parte civilă în această cauză, faţă de numitul Ciceo David-Ioan, urmând să-mi precizez pretenţiile civile în cursul urmării penale.

david ciceo net

În prezent, subsemnatul am decis să nu mai susţin demersul penal pe care l-am promovat împotriva numitului Ciceo David-Ioan, solicitându-vă să aveţi în vedere această decizie a subsemnatului, renunţând şi la susţinerea cererilor în probaţiune pe care le-am formulat în Dosarul 186/P/2015 al DNA – Serviciul Teritorial Cluj, prin intermediul apărătorului ales al subsemnatului”, arată Seplecan.


 

Acuzaţii, la ordinea zilei

În mandatele sale de consilier judeţean, vicepreşedinte şi preşedinte al CJ Cluj, Mihai Seplecan a acuzat în mai multe cazuri presiuni, ilegalităţi şi unele fapte de corupţie care, în viziunea sa, s-ar fi petrecut în forul judeţean şi nu numai.

Cariera politică culminantă a lui Seplecan pare să fi urmat o traiectorie descendentă tocmai în perioada denunţurilor şi plângerilor penale, când a fost abdicat de la conducerea Consiliului Judeţean Cluj şi, ulterior, înlăturat din PNL. Seplecan este astăzi mai apropiat bisericii decât lumii politice.

3 COMENTARII

  1. Seplecane,a scazut TVA -ul cu 1 %,asta inseamna ca nu mai trebuie sa le dai la parasutele cu care mergi 50 de euro ,mai putin.Iti calculam noi?Caci tu la cata scoala ai,nu ai cum!

LĂSAȚI UN MESAJ