Sfaturi utile pentru alegerea electrocasnicelor

229

De nenumarate ori spunem ca bucataria este inima locuintei, motiv pentru care aceasta incapere necesita o deosebita atentie in ceea ce priveste alegerea mobilierului, dar si a utilitatilor. Un lucru e sigur: daca iti doresti o bucatarie de calitate si ai investit déjà intr-un mobilier calitativ, tine cont si de faptul ca electrocasnicele sunt din aceeasi categorie. Iti recomandam electrocasnicele de la Demax.ro, electrocasnice pentru toate buzunarele si gusturile.  Mai jos, ti-am pregatit un mic ghid care te va ajuta sa faci alegerile cele mai potrivite in cazul electrocasnicelor:

Cuptorul potrivit bucatariei tale

165183

 

Probabil ca te-ai gandit déjà ca nu stii daca ar fi bine sa alegi un cuptor electric sau unul pe gaze. Ei bine, acesta este un criteriu de la care ar trebui sa pornesti in cautarea modelului potrivit pentru bucataria ta. Daca esti déjà racordat la reteaua de gaze poti sa alegi un model cu alimentare la gaze, iar daca nu, te poti orienta spre o varianta electrica. Ne sunt cunoscute tuturor caracteristicile cuptoarelor pe gaze, insa trebuie sa mentionam ca modele noi pun la dispozitie si alte tipuri de functii precum grill-ul, rotisorul sau altele. Pe de alta parte, cuptoarele electrice sunt disponibile in mai multe modele cu foarte multe functii si programe de gatit delicate. In plus, exista suficient de multe cuptoare electrice din clasa energetic A care se gasesc la preturi foarte accesibile.

Alegerea hotei din bucatarie

167862

Hota este un aparat electrocasnic care trebuie sa fie cumparat in functie de dimensiunea plitei sau a aragazului de bucatarie, incat sa poata acoperi intreaga suprafata de gatit care emana vapori. Specialistii spunca hota ideala nu trebuie sa aiba margini care depasesc 10-15 cm de aragaz. De regula, aceste hote pot fi vazute in bucatariile de restaurante, acolo unde se gateste foarte mult. Tine cont si de faptul ca exista hote care recircula aerul si hote care evacueaza in exteriorul casei si hote mixte. Fiecare model are avantajele si dezavantajele sale. In plus, capacitatea de evacuare a aerului este un criteriu important in alegerea modelului de hota. Numarul motoarelor din dotarea hotei si forta aparatului dicteaza volumul de aer pe care aceasta il poate evacua intr-o ora. Specialistii considera ca o hota performanta este cea care poate sa evacueze peste 600 mc aer de ora.

Criterii de alege a frigiderului

169043.png

De cativa zeci de ani frigiderul a devenit indispensabil bucatariei. Probabil ca nimeni nu isi mai imagineaza viata fara frugider. Un aspect important  de care trebuie sa tii cont este dimensiunea frigiderului si spatiul destinat lui. Cu alte cuvinte, in functie de cati membri are familia ta, cu atat frigiderul trebuie sa fie mai spatios. De asemenea, in cazul in care utu tuu reserve  de mancare pentru o perioada mai lunga alege un frigider cu congelator mai mare.

163274

169314

 

LĂSAȚI UN MESAJ