Sirenele Clujului s-au stricat

41

Ieri, la exercițiul de alarmare a populației care a avut loc la Cluj Napoca, sirenele pentru alarmare , conectate la un sistem centralizat, nu au funcţionat din cauza unei defecţiuni tehnice.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că exerciţiul lunar de alarmare publică viza cazurile de inundaţii şi s-a desfăşurat în tot judeţul.

”Sirenele din Cluj-Napoca, conectate la un sistem centralizat, nu au funcţionat din cauza unei defecţiuni tehnice, iar, astfel, acestea nu au putut fi acţionate. Este vorba despre un număr de 16 sirene care au fost testate din sistemul integrat. Toate aceste mijloace de alarmare sunt gestionate de autorităţile locale, în acest caz de Primăria Cluj-Napoca. Noi transmitem la Primărie mesajul pentru începerea exerciţiului, iar ei desfăşoară exerciţiul. Miercuri era un exerciţiu de alarmare publică pentru caz de inundaţii care s-a desfăşurat în tot judeţul”, a spus Cornea.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca mai sunt şi sirene care se acţionează manual, dar care nu au fost testate în cadrul exerciţiului de miercuri.

Potrivit lui Ciprian Cornea, au mai fost înregistrate şi alte localităţi în care sirenele nu au funcţionat din diverse probleme tehnice.

”Până la urmă acesta este şi scopul exerciţiului, de a verifica modul de funcţionare a sirenelor. Vrem să ştim tot timpul care este situaţia reală, astfel încât să fim capabili să alertăm populaţia într-o situaţie de urgenţă”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat, la rândul lor, corespondentului MEDIAFAX, că a fost înregistrată o problemă tehnică la sirenele acţionate centralizat, care este în curs de remediere.

”Suntem convinşi că luna viitoare vor funcţiona”, au spus sursele citate.

ISU Cluj a desfăşurat, miercuri, între orele 10 – 11, exerciţiul lunar pentru verificarea funcţionării sirenelor de alarmare publică.

LĂSAȚI UN MESAJ