Sorina Pintea: S-a decis modificarea Legii salarizării

84

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi la Guvern că în urma discuţiilor cu managerii de spitale şi cu liderii de sindicat s-a ajuns la concluzia că Legea salarizării şi Regulamentul sporurilor au fost aplicate uneori în mod subiectiv de către spitalele din subordinea diverşilor ordonatori principali de credite, informează antena3.

„În cadrul întâlnirii de astăzi, organizată de premierul României, s-au făcut propuneri liderilor sindicali pentru deblocarea discuțiilor apărute în sistemul de sănătate. Așa cum știți, premierul României a avut discuții și cu managerii de spitale, în urma acestor discuții constituindu-se un grup de lucru format din manageri din subordinea autorităților locale, din subordinea MS, spitale de monospecialitate, institute de importanță națională.

S-a ajuns la concluzia că legea salarizării și regulamentul sporurilor au fost aplicate uneori în mod subiectiv de către spitalele din subordinea diverșilor ordonatori principali de credite. Pot să vă dau un exemplu cel puțin hilar, din punctul nostru de vedere: două spitale au declarat că au avut scăderi salariale față de decembrie 2016. Spitalul Județean Arad: din 1.959 de angajați, 1.820 au avut scăderi salariale. Focșani: din 1.366, 1.307 au avut scăderi salariale.

În urma discuțiilor de astăzi, s-a decis modificarea legii salarizării, dar nu în sensul de a modifica coeficienții de ierarhizare și nu în sensul de a modifica procentul de 30% aplicat la anvelopa salarială ca și regulă salarială”, a declarat Sorina Pintea.

LĂSAȚI UN MESAJ