Specializări noi la Universitatea Babeş-Bolyai

160

Sesiunea de toamnă a admiterii la Universitatea Babeş-Bolyai a început cu specializări noi, atât la nivel licență, cât și la nivel master.

Candidații vor putea opta, pe lângă specializările existente până acum, pentru specializările noi, propuse de UBB și aprobate în această vară prin hotărâri ale Guvernului României.

La nivelul de licenţă, candidaţii se vor putea înscrie la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei și la specializarea Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar- în limba germană, cu schimbarea locaţiei de la Sibiu la Cluj

Totodată, UBB propune candidaților programe noi de master la Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică – specializarea Chimia şi ingineria nano şi a biomaterialelor, la Facultatea de Biologie şi Geologie specializarea Managementul calităţii în laboratoarele biomedicale, la Facultatea de Studii Europene – specializarea Relații internaționale, politică externă și managementul crizelor (limba engleză).

Candidaţii la Facultatea de Teologie Reformată vor avea și ei la dispoziţie o specializare nouă: Mediere interculturală şi interconfesională (ambele înlimba maghiară).

În urma sesiunii de admitere din luna iulie, Universitatea Babeș-Bolyai a înregistrat, o creștere a numărului de candidați cu 11% față de anul trecut.

Pentru sesiunea de toamnă a admiterii, candidații au la dispoziţie un număr de 334 de locuri bugetate,4.885 de locuri în regim cu taxă și 1.578 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă, în timp ce absolvenţii de facultate care doresc să se înscrie la master pot opta pentru unul dintre cele765 de locurila buget rămase libere în urma sesiunii de admitere din luna iulie.

Perioada sesiunii de toamnă a Admiterii la UBB este cuprinsă între 6 și 20 septembrie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ