Speriat de-un câine, un copil autist s-a împiedicat şi, în cădere, şi-a pierdut dinţii din faţă!

277

Darius Ionuţ e un copil în vârstă de 4 ani din Turda, suferind de autism. Joi, 13 iulie, acesta a fost adus de către mamă şi bunică la I.M.L Cluj, în vederea consultului, totul după ce speriat de un câine rămas fără lesă a căzut, s-a rănit la bărbie şi pe deasupra şi-a pierdut şi doi dinţi. Familia consideră că vinovat de incident e stăpânul patrupedului care, în loc să-şi recunoască vina, a ameninţat-o cu bătaiaîn cazul în care va semnala incidentul la poliţie. Cazul este cercetat acum de poliţiştii turdeni.


Supărată-foc, d-na Ramona Brie, mama copilului suferind de autism relatează circumstanţele în care a avut loc evenimentul din ziua precedentă, a cărei victimă a fost micuţul ei în vârstă de 4 ani: „Darius Ionuţ se afla cu tatăl lui pe strada Narciselor din Micro 3 când la un moment dat un câine metis, lăsat în libertate, a început să latre la copil şi să se urce cu labele pe el. Copilul s-a speriat şi a vrut să fugă dar s-a împiedicat şi a căzut pe burtă, rupându-şi doi dinţi şi rănindu-se destul de serios la bărbie. O jumătate de oră a tot plâns şi numai cu mare greutate l-am putut opri”. Povesteşte mai departe că la apelul telefonic al soţului a venit într-un suflet la locul incidentului, după care şi-a transportat copilul la Spitalul MunicipalTurda unde i-a fost acordat acestuia primul ajutor. „Acolo ni s-a eliberat şi un bilet de trimitere la un stomatolog, însă o să ne prezentăm la el imediat după ce ieşim de la I.M.L. Însă, legat de acest caz ce ne indignează e faptul că tânărul – am înţeles că se numeşte Sergiu şi are vreo 19 ani – m-a ameninţat cu bătaia în momentul când m-am dus la el ca să-i cer socoteală. Ba, mai mult, m-a minţit în faţă zicând că e vorba de o confuzie şi nu e vorba decâinele lui. A recunoscut, totuşi, acest lucru la venirea soţului. De asemenea, a fost chemată şi poliţia, care ne-a îndrumat spre I.M.L. Cluj, de aceea ne-am grăbit să venim încoace, înainte de prezenţa la stomatolog.  Însă decizia noastră e una singură: dorim să mergem până-n pânzele albe şi să-l punem să plătească fiindcă furiei animalului său i-ar putea cădea victimă şi alţi copii. Nu de alta, dar pentru că vecinii lui ne-au spus că tânărul nu-şi ţine niciodată câinele în lesă şi-i face plăcere să producă panică printre copiii aflaţi în parc sau pe stradă”, explică femeia. În scurt timp, micuţul este consultat de către medici, însă – aşa cum era de aşteptat – aceştia i-au recomandat mamei să dea fuga,împreună cu Darius Ionuţ, la stomatolog, şi să aducă o hârtie care să ateste pierderea recentă a dinţilor de către copil. Totul – au arătat legiştii clujeni – pentru ca  hârtia pe care o vor elibera să cuprindă şi dinţii sparţi, nu numai rana de la bărbie contactată de către Darius Ionuţ.
“La data de 12 iulie a.c., poliţia municipiului Turda, a fost sesizată prin 112, de o femeie în vârstă de 23 de ani, din Turda, despre faptul că, fiul ei minor, în vârstă de 4 ani, ar fi fost speriat de un câine, iar în urma acestui fapt acesta a căzut şi şi-a provocat leziuni.  În continuare poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea exactă a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”,
a declarat, pentru Gazeta de Cluj, ag.şef adj. Adrian Ştefan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ