Spioni și militari chinezi de top într-una din cele mai mari afaceri din România

274

Cine este în spatele chinezilor care au ajuns să deţină o parte din Rafinăria Petromidia şi reţeaua de benzinării Rompetrol: Armata Republicii Populare Chineze, foşti spioni şi militari de top. Care sunt legăturile cu Moscova şi influentul grup petrolier Rusesc Rosneft, scrie Ziarul Financiar.

O companie obscură, ascunsă de lumina reflectoarelor, cu legături cu Armata Republicii Populare Chineze, şi care funcţionează ca un instrument strategic al preşedintelui Xi Jinping, a reuşit să ajungă principalul jucător chinez din fostul bloc sovietic, cumpărând active pe bandă rulantă şi reuşind să refacă legăturile dintre Moscova şi Beijing,scrie Financial Times.

Ascensiunea firmei CEFC China Energy din Shanghai a avut loc în sincron cu asaltul economic al Chinei în Asia Centrală şi în Europa de Est, favorizată de o cooperare mai apropiată a Chinei cu Rusia, în probleme de natură extrem de variată, de la insule asiatice disputate până la conflictul din Siria.

Săptămâna trecută, CEFC a anunţat achiziţia unei participaţii de 8 mld. dolari în Rosneft, gi­gan­tul petrolier rusesc controlat de stat, „perla coroanei“ din­tre toate tranzacţiile de până acum ale companiei chi­neze.Tranzacţia face din CEFC singurul grup privat din China care să reuşească să securizeze un deal de peste 1 miliard de dolari, de când autorităţile de reglementare au restricţionat tranzacţiile private majore de peste hotare în această vară.

4 COMENTARII

  1. În calitate de Membri de rangul III al UE, nu avem voie să deținem nimic din ce-i al nostru. Petrom-ul e al austriecilor, aurul verde tot al lor (Schweighofer), aurul Apusenilor al mai știu eu cui, rezerva de aur a României (toate cele 103 tone) se află la Londra, iar treaba neamțului e să asigure jaful pe mai departe fără scandaluri și incidente. Profil de colonie fraților. Nasol-penal-patetic. Ce mai căutăm noi în compania jefuitorilor noștri?

  2. Având în vedere că este vorba de resurse, este normal să apară tot felul de informații mai mult sau mai puțin verificate. Important este să înțelegem că Petromdia este o rafinărie românească aflată într-un punct geo-strategic important pentru planul chinezilor de a realiza Drumul Mătăsii.

  3. Peste tot sunt implicați oameni din serviciile secrete. Dar nu văd legătura cu investițiile pe care le vor face la Petromidia. Au făcut investiții peste tot în lume.

LĂSAȚI UN MESAJ