Politica de achiziţii şi investiţii, începută la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, continuă cu achiziţionarea unui nou echipament medical performant: un videoecoendoscop, care va funcţiona în cadrul Secţiei Clinice de Gastroenterologie a spitalului.

 

 

Spitalul Judeţean Cluj a cumpărat un videoecoendoscop

Trusa de videoecoendoscopie şi ecoendoscopie a costat 1.440.000 lei (cu TVA), preţ obţinut în urma unei licitaţii online. Firma câştigătoare a licitaţiei s-a angajat contractual să ofere o garanţie, cu piese de schimb incluse, pentru cinci ani. Fondurile pentru achiziţionarea aparatului medical au fost obţinute de la Ministerul Sănătăţii.

„Ecoendoscopia permite, în primul rând, manopere diagnostice (stadializarea formaţiunilor tumorale, la nivelul tubului digestiv, dar şi stadializarea tumorilor mediastinale sau a cancerului pulmonar). A doua mare parte de aplicaţii e reprezentată de partea intervenţională, care permite prelevarea de biopisii, sub ghidaj ecografic. O aplicaţie intervenţională specială, posibilă doar prin această metodă ecoendoscopică, este drenajul colecţiilor pancreatice sau a altor colecţii retroperitoneale, sub ghidaj ecografic”, a explicat Dr. Romeo Chira, medicul responsabil de noul aparat, din cadrul Secţiei Clinice de Gastroenterologie.

La rândul său, Prof. univ. Dr. Petru Mircea (Secţia Clinică de Gastroenterologie) a precizat că achiziţia trusei de videoecoendoscopie e o investiţie importantă „nu numai pentru că se face ceva pentru oameni, ci este un semn că lucrurile se mişcă. Ani de-a rândul ne-am descurcat, mai mult sau mai puţin bine, pe cont propriu. În momentul de faţă, există o atitudine diferită, care priveşte mai multe servicii ale spitalului, aşa cum e la Radiologie, la Angiografie ori la noi, la Gastroenterologie. Acest echipament reprezintă un mesaj de filosofie de conducere şi de strategie de dezvoltare a spitalului, al cărei scop este de a face un bine celor din jur”.

Echipamentul medical va fi pus în funcţiune în aproximativ două săptămâni, după îndeplinirea formalităţilor şi obţinerea aprobărilor necesare.

 

”Un act medical de calitate depinde de resursa umană şi resursele materiale”

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Ec. Dr. Petru Şuşcă, spune că achiziţia acestui aparat de înaltă performanţă va creşte calitatea actului medical.

”Aşa cum am spus mereu, un act medical de calitate depinde de două componente esenţiale: resursa umană şi resursele materiale. Un personal medical excepţional, precum cel de la Secţia Clinică de Gastroenterologie, are nevoie de aparatură de înaltă performanţă, pentru a-şi face, cu profesionalism desăvârşit, meseria. În consecinţă, achiziţia acestei truse de videoecoendoscopie va creşte calitatea actului medical, spune Ec. Dr. Petru Şuşcă.

Ecoendoscopia este o investigaţie de vârf, care combină ecografia cu endoscopia, folosită pentru investigarea, diagnostică şi terapeutică, a pereţilor tubului digestiv şi a organelor adiacente. Echipamentul permite efectuarea unor proceduri şi tehnici medicale de ultima oră, dar şi permite vizualizarea, în timp real şi în paralel, atât a imaginilor endoscopice, cât şi a celor ecografice.

De asemenea, Petru Şuşcă anunţă că până la sfârşitul acestui an se vor achiziţiona încă două echipamente ce vor uşura munca medicilor şi vor spori confortul pacienţilor.

”Urmărim, prin politica de achiziţii de aparatură performantă, să îmbunătăţim gradul de satisfacţie al pacienţilor.

În completarea acestei achiziţii, până la sfârşitul anului, din veniturile proprii ale spitalului, se va mai aloca suma de 250.000 lei pentru achiziţionarea unui videogastroscop şi videocolonoscop. Cele două echipamente vor fi instalate tot în cadrul Secţiei Clinice de Gastroenterologie şi vor uşura, pe de-o parte, munca medicilor şi, pe de altă parte, vor spori confortul pacienţilor”, adaugă managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.