Şpreiat în ochi de un şofer de la PRITAX! Îndrăznise să-i ceară acestuia să nu meargă pe o rută ocolitoare

387

Incident greu de imaginat, duminică, 4 iunie în cartierul Mănăştur, între un bărbat în vârstă de 44 de ani din Gilău şi un taximetrist clujean! Pentru că bietul om îi atrăsese atenţia conducătorului auto  să n-o ia pe un traseu ocolitor, spre destinaţia cerută, acesta s-a enervat la culme, l-a dat jos împreună cu cei care-l însoţeau şi apoi, drept bonus, i-a „servit” trei jeturi de spray paralizant în figură. Deşi contactaţi de reporterul Gazetei de Cluj, pentru a se pronunţa asupra cazului, reprezentanţii firmei de taximetrie PRITAX s-au mulţumit să promită un punct de vedere, dar ulterior acesta nu a mai venit.

 

Emil Petrean este un cetăţean din comuna Gilău, în vârstă de 44 de ani, de profesie şofer de Tir.  Marţi, 6 iunie, acesta – cu ochii iritaţi la culme  – povesteşte, în curtea I.M.L.Cluj sub privirile îngrijorate ale soţiei sale Felicia, întraga tărăşenie. Arată că duminică, în jurul orei 19.30, aflat în cartierul Mănăştur, la nişte prieteni de familie, a comandat împreună cu toată „trupa” un taxi care să-i ducă la o pizzerie din cartier. Însă, spre marea lor uimire, taximetristul a ales un traseu simţitor mai lung, astfel că bărbatul – însoţit de soţie şi de cele două prietene ale lor – a considerat că-i potrivit să-i atragă atenţia taximetristului, cu indicativul 344, că nu e cazul să ocolească întreg cartierul pentru a-i duce la destinaţie. „După observaţia pe care i-am făcut-o, omul parcă şi-a pierdut minţile şi cam pe la jumătatea traseului ne-a adresat injurii cumplite şi ne-a dat jos din maşină. Apoi, în timp ce soţia căuta o hârtie de cinci lei să-i plătească taximetristului drumul făcut până la acel punct i-am mai spus odată că nu se procedează în felul acesta, dar soţia m-a luat de mână şi m-a îndemnat să coborâm odată şi să n-o mai lungim”. Intervine, hotărâtă, d-na Felicia, soţia lui Emil, care până în acel moment ascultase cu atenţie relatarea bărbatului: „Geamul din dreapta era deschis şi după ce coborâsem şi-i tot ziceam şoferului să nu-şi bată joc de noi pe banii noştri, acesta a luat un spray paralizant de pe bordul maşinii şi i-a pulverizat fulgerător, soţului, trei jeturi în plină figură. Lumea s-a oprit, curând, în trafic şi se uita la noi ca la urs, în timp ce prietenele noastre au dat fuga la un magazin să aducă o sticlă cu apă. Din fericire, un bărbat aflat într-o maşină ne-a sfătuit să nu folosim apa fiindcă provoacă reacţii adverse”. Curând, apelată la numărul de urgenţă 112, la faţa locului şi-a făcut apariţia şi poliţia, care i-a recomandat victimei să se prezinte la I.M.L. Cluj pentru eliberarea unui certificat. „Apoi ne-am prezentat pe strada Decebal, unde am făcut formalităţile necesare, fiindcă nu poate trece nepedepsită o asemenea grosolănie. De asemenea, am vorbit la firmă şi cei de acolo mi-au garantat că taximetristul nu va rămâne nepedepsit”. Este poftit apoi în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce cu un certificat în care i–au fost recomandate trei săptămâni de îngrijiri medicale.

La rândul nostru, am sunat la numărul de contact al firmei şi o doamnă care n-a acceptat să-şi dea numele ne-a garantat că a doua zi vom avea şi punctul lor de vedere.  Însă, din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat până la încheierea ediţiei…

“Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 au fost sesizaţi cu privire la faptul că un taximetrist ar fi pulverizat un client cu spray iritant lacrimogen, în urma unor neînţelegeri privind ruta aleasă. În urma sesizării, părţile implicate au fost identificate de către poliţişti, fiindu-le oferite îndrumări legale în vederea continuării cercetărilor”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ