Copreședintele executiv Mihai Seplecan vrea să știe de ce investițiile Consiliului Județean Cluj au devenit de nerealizat, după ce implementarea proiectelor instituției au fost tergiversate la nesfârșit. ”Este situația Centrului de Management Integrat al Deșeurilor. Am o problemă cu acei funcționari a căror delăsare duce la situații în care proprietatea județului este ipotecată într-un litigiu comercial dintre terțe entități economice. Este situația parcării pentru avioane și a pistei de rulare Bravo – din ipotecarea cărorar un agent economic particular ajunge să-și plătească datoriile față de un alt agent economic particular”, arată Seplecan.

Potrivit acestuia, multor investiții le-au fost băgate bețe-n roate, pentru ca apoi să apară plângeri penale care să-i scape pe responsabili de orice vină li s-ar imputa. ”Așa s-a ratat proiectul de Transport Intermodal – care este perfect legal pentru Timișoara și Mureș, două județe aflate în competiție economică cu județul nostru, tocmai pe parte aeroportuară”, mai menționează consilierul județean.

Potrivit acestuia, ”fiecare săptămână vine cu noi dovezi de delăsare din partea acestor decidenți plătiți degeaba. Zilele acestea instanța clujeană a creat, printr-o sentință definitivă și irevocabilă, premisele prin care se dovedește că experții angajați de către CJ Cluj pentru a stabili prețul corect la exproprierea terenurilor din zona pistei Aeroportului Internațional Cluj au venit cu o subofertă. Subofertă acceptată de către decidenții CJ Cluj, deși proprietarii de terenuri au protestat și au atras atenția asupra acestui aspect încă din vara anului 2013. Din toamna respectivului an și până acum, proprietarii terenurilor subofertate au câștigat sentință după sentință la Tribunalul Cluj. Și vorbim despre 650.000 de lei numai într-un singur caz rămas definitiv și irevocabil printr-o sentință dată săptămâna trecută de către Înalta Curte de Casație și Justiție. Restul dosarelor – și vorbim despre sume de două, trei ori mai mari decât cele ofertate de către experții angajați de către CJ Cluj, mai au căi de atac. Ce se întâmplă în cazul în care și acestea devin definitive? Se plătește din bugetul CJ Cluj, adică exact din buzunarele clujenilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.