Sala Polivalentă și-a început activitatea în toamna anului trecut. Până în prezent, administrația locală o poate numi ca fiind una dintre cele mai mari realizări ale municipiului Cluj-Napoca.

 

Managementul de start al Polivalentei este foarte prost văzut în Consiliul Local. La capitolul firmelor contractate aceștia dau dovadă de transparență. Conform raportului, la fiecare lucrare sau contract de administrare există altă firmă contractată.

Din octombrie 2014 și până în această lună, aceștia au încheiat 11 contracte, majoritatea cu sume sub valoarea pieței sau cu prețul cel mai scăzut.

La capitolul contracte prestări servicii SSM și PSI, Sala Polivalentă a colaborat cu Spot Vision SRL deoarece aveau oferta cea mai bună: 10 ron/angajat. La acea licitație au mai participat Miropa ARM SRL care a cerut 12 ron/angajat și Focsting SRL, firmă ce a ofertat polivalenta cu 15 ron/angajat.

Cel mai scump contract încheiat de Sala Polivalentă pe durata unui an este cel pentru achiziția și mentenanța site-ului oficial al acesteia. Câștigătorul licitației a fost firma Reroll Media. Aceștia au obținut un contract de 4500 de ron, adică 220 de lei pe lună în vreme ce alte firme cereau 4000 de euro pe an.

În plenul Consiliului Local s-a vorbit despre cererea de bani pentru impozit că nu le-ar ajunge, dar ei deja au plătit impozitul .

 

Sala Polivalentă, puișorul preferat al păsării Emil Boc

 

Bugetul de start al Polivalentei primit din partea primăriei Cluj Napoca se ridica la 1,9 milioane de lei. La Începutul lunii aprilie directorul Sălii ne-a declarat că mai existau în cont peste 600 de mii de lei și a justificat pe ce a cheltuit restul de bani.

Astfel, aceștia au făcut o asigurare pe clădire în valoare de 12 mii de lei. Pentru achiziționarea de laptopuri și calculatoare au plătit 84 de mii de lei la două firme: MADD (laptopuri) și Blad (calculatoare și monitoare pentru supraveghere video). Costurile pentru curățenia sălii s-au ridicat la peste nouă mii de lei, iar la generatorul pe motorină au cumpărat combustibil în valoare de șase mii de lei. La secțiunea „alte cheltuieli” suma totală era de aproximativ 50 de mii de lei. În acest capitol sunt incluse achiziții de papetărie, produse de curățenie și consumabile.

Salariile angajaților de la Polivalentă, din luna octombrie 2014 până în luna martie a acestui an au valorat peste 530 de mii de lei. În această categorie intră și acționarii și impozitele la stat pentru fiecare salariat.

La un prim calcul, valoarea totală a sumelor mai sus menționate este de peste 700 de mi de lei. La această sumă se adaugă 720 de mii de lei, bani existenți în contul Sălii Polivalente. Astfel, se ajunge la justificarea celor 1,5 milioane de lei, bani primiți de la primărie. Din profitul obținut de aceasta s-au plătit facturi de gaz, lumină, apă și alte utilități.

 

După imboldul de start, Polivalenta primește imboldul de supraviețuire

 

Prezent în fața consilierilor locali ai orașului, directorul adjunct al Sălii a cerut încă 2 milioane de lei din bugetul municipiului. Potrivit acestuia, nevoia de bani vine de la faptul că trebuia plătit impozitul pe clădire și că Polivalenta nu generează profit, încă.

Astfel, la îndemnul primarului Emil Boc, majoritatea consilierilor locali au votat pentru alocarea celor două milioane de lei. Argumentul principal al edilului era că trebuie iertați cei de la Polivalentă că nu au cerut din start mai mulți bani.

Singurul care s-a opus dar fără succes a fost consilierul local Dan Morar, care contactat de Gazeta de Cluj pentru a afla de ce a votat împotrivă, a declarat că:

„Mi s-a părut cu cântec toată povestea aceasta. Cum să nu fiu împotrivă când ei vin în Consiliul Local să ceară bani cu argumente că ar avea o factură electrică foarte ridicată și că ar trebui plătită deoarece e greșeala nu-știu-cui. Iar celălalt argument e că au de plătit impozit pe clădire tot nouă, asta în momentul în care Boc anunțase înainte că impozitul pentru Polivalentă a fost plătit.

Următorul pas ce îl voi face e să văd cum se va putea recupera TVA-ul de pe clădire și cui îi revine deoarece așa au făcut și cei de la CJC cu construcția Cluj Arena ”, declară consilierul PSD, Dan Morar.

 

Același partid, alt vot pentru cele două milioane

 

Spre deosebire de Dan Morar, colega lui de partid, consilierul local Claudia Anastase a votat în favoarea alocării celor două milioane de lei pentru Sala Polivalentă.

„Da, am votat în favoarea alocării acelor bani pentru Polivalentă. Am înțeles de unde vine nevoia de capital. Bineînțeles că e de sancționat faptul că nu au reușit să anticipeze cheltuielile când li s-a dat ocazia . Oricât de în contradictoriu sună sper ca pe viitor aceștia să se redreseze. Suntem cu toții conștienți că la sfârșitul lui 2014 aceștia afirmau că vor avea profit nul și acum vin să spună că sunt pe pierderi. Dar e și aberant să te aștepți să scoată profit într-un timp așa scurt sau vreodată. Nu acela este scopul principal. Ce nu am să omit pe viitor este că dacă se va repeta greșeala de proastă estimare a cheltuielilor voi ridica serioase semne de întrebare. În prezent nu aș vrea să arunc cuvinte dure dar, Polivalenta efectuează o administrare neprofesionistă și sper să se redreseze pe viitor”, declară Claudia Anastase.

Conform directorului Polivalentei, Constantin Răduță, în următoarea perioadă va comunica un raport primăriei cu aceste cheltuieli menționate, cu justificarea banilor din prima tranșă (cei 1,9 milioane de lei) și cu planurile de viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.