Ieri, Salprest Rampă a anunțat Garda de Mediu, Prefectura Județului Cluj și Primăria Municipiului Cluj-Napoca că s-au atins cotele maxime admisibile conform normelor de mediu de depozitare a deșeurilor menajere, motiv pentru care au închis rampa. Termenul dat de Garda de Mediu pentru închiderea rampei era 14 iunie, dar se pare că

”Dincolo de faptul că cei de la Salprest aveau obligația, conform normelor contractuale, să anunțe că vor face acest pas cu câteva zile înainte, că nu-i ca la propria casă, să-ncui și să pleci în concediu, acțiunea lor vine ca urmare a unui dosar penal în care urmau să justifice unde au depozitat în fapt, până acum, o anumită cantitate de deșeuri, intrate scriptic în rampă, dar neidentificate în teren de către inspectorii Gărzii de Mediu. Așa că, pentru a evita scandalul penal, și-au consultat scriptele, au făcut totalul și au închis, conform legii, rampa de depozitare a deșeurilor menajere”, a anunțat consilierul județean Mihai Seplecan.

Gazeta de Cluj a mai scris despre cantitățile de gunoi lipsă. Puteți citi mai multe aici:

170.000 de tone de deșeuri dispărute de la groapa temporară a Clujului

Gheorghe Vuşcan, a convocat de la ora 14:00 o şedinţă cu primarul Emil Boc, cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, şi cu reprezentanţii Gărzii de Mediu pentru a discuta despre situaţia creată. Vuşcan spune că trebuie identificată foarte repede o soluţie de deblocare a crizei.Ar fi varianta să se autorizeze o rampă temporară până se finalizează Centrul de Deşeuri sau să ducem gunoaiele pe alte rampe autorizate, din alte judeţe, dar asta ar implica costuri suplimentare”, a declarat prefectul, pentru Ziua de Cluj.

În ediția print a Gazetei de Cluj veți afla detalii exclusive despre acest scadal al gunoaielor care amenință salubritatea întregului județ.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.