Editura Școala Ardeleană vă invită vineri, 3 iulie 2015, începând cu ora 18.00, la lansarea volumului „Sare-n ochi. Realitatea ca pamflet” semnat de ziaristul clujean Victor Eugen Mihai Lungu.

Evenimentul va avea loc în cadrul Salonului de carte Bookfest Estival, ediția I, Clădirea Casino, Parcul Central din Cluj-Napoca. Prezintă: Ion Mureșan, Vasile Gogea, Liviu Alexa și Ștefan Ciocan.

Afis A2 Victor Eugen Lungu

Despre Victor Eugen Mihai Lungu, în cuvintele sale, pe pagina sareinochi.com:

Și sunt jurnalist clujean încă din anul 1990 – ceea ce mă cam încadrează în categoria „dinozaur”… Prima dată am făcut caricaturi și am scris fiind șef Departament Investigații (și urmărire Parlamentari, dar să nu mai ziceți nimănui) la săptămânalul NU. Am fost printre primii (poate, primul, n-am stat să verific – m-au verificat alții suficient, ulterior) care a scris că Armata a tras în noi, nu a fost cu noi – am scris-o în 1990. Iar, peste ani, împreună cu regretatul comandant al Procuraturii Militare Cluj, colonel de justiție (r) Tit-Liviu Domșa, am scris două volume despre această temă; cu bonus despre lovitura de stat dată de către Ion Ilici Iliescu cu ajutorul teroriștilor proprii: Televiziunea Română Liberă, comandanții Armatei române, Radio România și restul pletorei de activiști-comuniști care au preluat atunci puterea economică și politică. Apoi am scris și am fost SGR și co-redactor șef la ATLAS – Clujul liber (împreună cu Ioan Negru – deh, două săbii în aceeași teacă!). Apoi secretar general de redacție și redactor șef adjunct la TRIBUNA ARDEALULUI (unde mi-am câștigat foarte mulți „prieteni” ținând pe prima pagină rubrica ESCROCARITAS, într-o vreme în care tot Clujul napoc juca la jocul de „întrajutorare” CARITAS). Am fost vice-președinte al Fundației ACADEMIA CIVICĂ (Filiala Cluj) și m-am ocupat de recuperarea istoriei în cadrul Memorialului de la Sighet și al Centrului de Recuperare al Adevărului Istoric cu privire la Revoluția din Decembrie 1989. Am creat  Agenția de Stocare și Analiză a Informației – eu susțin că a fost primul (mă rog, după Securitate) Centru de Monitorizare al Presei Scrise (fiind „civil”, a fost primul). L-am proiectat în 1992 într-o carte SF (Victor LEM – Războiul), l-am extins în 1996 și l-am legalizat în 1999 – Fundația ASAI (alături de Alin Fumurescu și Sabin Gherman). Am fost SGR și redactor șef la Transilvania Jurnal (2000 – 2002), tehnoredactor, SGR și redactor șef la Evenimentul Zilei – Ediția de Transilvania (2002 – 2003), Editor la Bună Ziua Ardeal (2003 – 2006), analist – comentator la Radio Cluj (încă mai am o rubrică: Alternative – politica.ro), om de televiziune, consilier de imagine (lucru pe care-l cam regret; politicienii sunt exact ca și porumbeii: când sunt jos îți mănâncă din palmă, când sunt sus se găinățează pe tine) șamd. Acum sunt doar un mare dezamăgit (câțiva care mă-njură din spam îmi spun că-s doar un amărât de frustrat – să fie primit!). Nu toți oamenii au fost de calitatea pe care le-am presupus-o, nici eu nu m-am ridicat/coborât la calitatea pe care aceștia mi-au presupus-o.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.