Într-o lume tot mai interesată de produsele naturale, bio și eco, de o alimentație și un stil de viață sănătoase, două clujence, Diana și Alina, au pornit o mică afacere curată și la propriu și la figurat.

Ele produc săpunurile „D&A” – săpunuri din ingrediente 100% naturale. Fără aditivi, fără conservanţi, fără coloranți artificiali.

Săpunurile produse de cele două clujence sunt produse 100% manual, realizate numai prin saponificare la rece, cea mai ecologică metodă de producere a săpunului, şi conţin uleiuri şi grăsimi naturale de cea mai bună calitate, fructe şi plante proaspete sau uscate la soare, uleiuri esenţiale, condimente exotice, sucuri de fructe ori infuzii de plante.

Chiar dacă tendinţa tuturor este să miroasă săpunurile, Diana şi Alina spun că nu mirosul, ci ingredientele sunt mai importante într-un săpun. Acestea îi dau calitatea. „Nu orice face clăbuci și are un miros plăcut este un săpun bun. Dimpotrivă, săpunuri de câțiva lei bucata nu au absolut nimic natural în ele. Ele conțin numai și numai ingrediente artificiale obținute prin sinteză chimică. Dar sunt tot mai mulţi cei care preferă săpunul natural, chiar și cel fără miros. Preferă proprietăţile săpunului în detrimentul mirosului”, declară fetele.

Dobos-Racos Beatrice-3

Săpunurile preparate de Diana şi Alina pot fi folosite pe tot corpul, inclusiv pe păr.  Cu levănţică, bere neagră, cafea, scorţişoară, morcov, castraveţi, portocale, ovăz sau chiar cu tămâie, săpunurile arată ca nişte bucăţi de prăjitură. Sunt ideale pentru pielea sensibilă, hidratează şi catifelează.

„Unturile se încălzesc până se topesc şi după aceea se lasă la răcit, nu se face prin fierbere, totul se face la rece. Se lucrează la o temperatură între 38 şi 40 de grade. Se amestecă unturile şi uleiurile şi acum urmează partea la care mulţi, în necunoştinţă de cauză, ripostează: soda caustică. Se dizolvă în sucurile naturale, ajunge la 80-90 de grade, apoi trebuie adusă la aceeaşi temperatură cu unturile şi uleiurile: 38-40 de grade. Marea majoritate, când aud de soda caustică, se întreabă cum mai e bio. E foarte bio pentru că prin reacţiile chimice pe care soda, timp de 3-4-6 săptămâni, le are cu uleiurile şi unturile în produsul finit nu mai există sodă, ci glicerină. Săpun fără soda nu există. După care are loc procesul de saponificare care durează cam trei săptămâni. Înainte de a scoate săpunul la vânzare se verifică PH-ul. Dacă nu este OK Ph-ul, înseamnă că mai trebuie să stea, nu este procesul definitivat”, explică Diana.

Dobos-Racos Beatrice-5

S-au apucat de treabă în luna noiembrie a anului trecut dar, după nici trei luni de activitate, se pot lăuda cu o clientelă stabilă și din ce în ce mai numeroasă care a reacționat extrem de bine la oferta tot mai largă de săpunuri:

săpun natural cu lapte de capră, ulei de cătină și gălbenele,

-săpun natural cu morcov și unt de shea,

-săpun natural cu morcov, unt de cacao și gălbenele,

-săpun natural cu flori de gălbenele și mușetel,

-săpun natural cu apă de trandafiri și petale de trandafiri,

-săpun natural cu tărâțe de ovăz,

-săpun natural cu cu cafea și zaț de cafea,

-săpun natural cu castravete (cu și fără mentă),

Dobos-Racos Beatrice-6

-săpun natural cu levănțică,

-săpun natural cu rozmarin,

-săpun natural cu portocale,

-săpun natural cu miere, propolis și ceară de albine

-săpun natural cu alge și argilă verde

-săpun natural cu scorțișoară,

DSC_0065

-săpun natural cu tămâie

-săpun natural cu must din struguri roșii

DSC_0068

-săpun natural cu Aloe Vera

-săpun natural cu portocale și ciocolată

DSC_0058

Iar lista, se pare, nu este completă. Cel mai recent produs „D&A” este șamponul solid cu ulei de cânepă, un săpun natural conceput astfel încât să corespundă fiecărui tip de păr. Acest lucru presupune folosirea anumitor tipuri de uleiuri şi derivate din plante cu acțiuni benefice pentru fiecare tip de păr în parte.

Feedback-ul pozitiv venit din partea celor care cumpără săpunurile naturale „D&A” le-a obligat pe Diana și Alina să își diversifice oferta și să își lărgească segmentul de clienți. Astfel, ele vor să intre pe așa numita „piață a mărturiilor”, altfel spus, mici atenții care se dau, la sfârșitul nunții, invitațiilor și celor dragi. „La nunți, mai nou, a apărut moda mărturiilor. Sunt mici cadouri făcute nuntașilor de către miri: sticle cu băutură, dulciuri, bomboane sau chiar turtă dulce. Noi credem că săpunurile noastre cu ingrediente naturale vor interesa pe tinerii căsătoriți care vor dori să își onoreze și impresioneze invitații, în cel mai frumos moment al vieții lor, cu o… mărturie cu adevărat deosebită”, declară, la unison, Diana și Alina.

DSC_0048

Însă pentru a afla mai multe amănunte despre oferta celor două „alchimiste” -așa cum le place celor două clujence să se autonumească pentru că transformă banalul săpun în ceva spectaculos-, noutăți ori alte informații utile, cei interesați pot accesa pagina de facebook D&A săpunuri cu ingrediente naturale. Totodată, pentru comenzi, Diana și Alina au pus la dispoziție două numere de telefon: 0733-196-448 și 0758-175-392.

Cristian Bara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.