Rectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca UTCN , Aurel Vlaicu,  i-a premiat azi pe cei 9 studenți care au reușit să câștige locul 1 la Seismic Design Competition. Evenimentul anual este organizat de EERI SLC (Students Leadership Council http://slc.eeri.org/SDC2015.htm) și anul acesta s-a desfășurat la Boston Massachusetts în perioada 31 Martie – 3 Aprilie.

Macheta studenților români, denumită Beacon Tower, reprezintă o structură de 29 de etaje, realizată integral din lemn de balsa, și chiar dacă a avut o greutate de doar 748 de grame, a rezistat cu brio celor 3 cutremure ale concursului.

Echipa Universității Tehnice din Cluj-Napoca a fost reprezentată de 9 studenți (Țigănescu Alexandru, Musta Paul-Ștefan, Carpea Ana-Maria, Fățan Iulia-Elena-Maria, Chiș Andrei-Mihai, Terec Mircea Alexandru, Greceniuc Alexandru Ivan, Coman Andreea-Diana, Sarkozi Norbert-Peter) și s-a confruntat cu 34 dintre cele mai prestigioase universități din lume, printre care: University of California, California State Univiersity, University of British Columbia, Stanford University sau University of Michigan.

 

”A fost o săptămână superbă, ca un maraton. Unul  în care am îmbinat vizitarea celor mai interesante locații din Boston, ca Harvard, MIT , Museum of Science, cu participarea la cea mai importantă competiție de inginerie seismică pentru studenți.  Concursul  în sine ne-a oferit posibilitatea de a cunoaște studenți de la alte universități de prestigiu, de a ne raporta la modul lor de gândire și de viață, de a lega prietenii. Unii mai bine pregătiți, alții cu proiecte realizate pe ultima sută de metri, fiecare echipă a venit cu idei noi, concepte originale, a fost o interacțiune și un schimb de experiență. Tot  în cadrul conferinței, ne-am remarcat ca o echipă cu un proiect solid, care știe să depășească cu brio orice problemă apărută. Am reușit să impresionăm juriul atât cu arhitectura clădirii cât și cu macheta realizată de noi, posterul, predicțiile, iar rezultatul final a reflectat munca depusă de întreaga echiăa, atât pe partea efectivă de construcție a machetei, cât și pe analizele pe care le-am realizat și pe care le-am îmbunătățit constant.” – Țigănescu Alexandru, Team Captain

 

Seismic Design Competition este recunoscut la nivel mondial drept un concurs riguros, dovadă fiind sistemul de punctare al fiecărei echipe, care include: Propunere Design, Prezentare, Poster și Arhitectură , Acuratețea Predicțiilor, Venit anual, Cheltuieli anuale în administrarea clădirii și Costul seismic anual. Din rezultatul cumulat al acestor criterii se obține venitul anual, venit care reprezintă de fapt scorul final al echipei. În urma prezentărilor și testelor efectuate, echipa Universității Tehnice din Cluj Napoca a avut un  profit de $824,332 clasându-se astfel  pe locul 1, urmată de University of California, Los Angeles și University of California, Berkley.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.