Mihaiela Cordoş, nevasta senatorului PSD Alexandru Cordoş, va mai sta încă 30 de zile în arest preventiv conform unei decizii a magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie(ICCJ). Cu toate că Alexandru Cordoş este urmărit penal în două dosare ale DNA, în unul dintre ele fiindu-i nevasta arestată şi fiica inculpată, el continuă să rămână senator. Motiv pentru care cererile de arestare ale nevestei sunt judecate de magistraţii Curţii Supreme. Dosarul a fost demarat de către Elena Botezan, fosta şefă a DNA Cluj, actualmente judecător la Curtea de Apel Cluj. Culmea este că Botezan era apropiată de Valentin Tătar, fost comisar în cadrul DNA şi finul lui Alexandru Cordoş, care a primit ulterior o pedeapsă de un an şi şase luni cu amânarea executării în urma unui acord de recunoaştere semnat cu foştii lui colegi.

 

Cumpărătorii de influenţă au cam recunoscut

Mihaiela Cordoş şi-a dat demisia din funcţia pe care o deţinea la Spitalul Judeţean Cluj, respectiv cea de referent Resurse Umane. Din acea postură este acuzată că îşi trafica influenţa şi că ”rezolva” posturi. Culmea, multe dintre zecile de persoane care au ”cumpărat” un post de la Mihaiela a recunoscut în faţa procurorilor. Surse din cadrul anchetatorilor ne-au spus că ar fi vorba de un procentaj de peste 90% de cumpărătorii de influenţă care şi-ar fi recunoscut vina. Dar nimeni nu a căutat sursa adevărată a problemei. Mihaiela Cordoş avea un salariu de 1.200 de lei pe lună ca refernt la Spitalul Judeţean. Avea probleme financiare deosebit de grave intrând într-un circuit piramidal al creditelor, conform unor surse judiciare. Mai precis, nevasta senatorului a luat numeroase credite de la diverse bănci şi instituţii bancare pe care nu le putea plăti. Mai mult, ea chiar şi-a convins colegele de lucru să ia credite în numele lor şi 50% din sumă să le rămână tot lor, deşi Mihaiela era cea care plătea ratele. Surse din rândul anchetatorilor ne-au declarat că Mihaiela Cordoş ajunsese la o datorie de aproximativ 100.000 de euro. Iar această sumă era destul de greu de pus la loc dintr-un salariu de 1.200 de lei. Anumite colege de-ale ei de serviciu ar fi luat chiar mai multe credite în folosul soţiei senatoarei. Dar oricum, faptul că angajaţii celui mai mare spital din România au venituri atât de mic este îngrijorător…Şi faptul că DNA solicită prelungirea arestării preventive în cazul Mihaielei Cordoş nu o să cureţe sistemul medical şi nici Spitalul Judeţean. Pentru că trebuie găsită sursa problemei şi nu doar arătat cu degetul şi găsit un caz care nu duce la vârf. Pentru că o problemă fără o soluţie rămâne în continuare o problemă.

 

roxana ioana sut mic

Roxana Şut: Recunosc fapta

Dar până atunci ar trebui să ne oprim la un caz particular. Este vorba despre Roxana Ioana Şut, cea care şi-a recunoscut vina în cadrul dosarului şi a dat o declaraţie în acest sens în faţa procurorilor DNA.

”Recunosc fapta reţinută în sarcina mea prin procesul verbal de aducere la cunoştinţă a calităţii de suspect şi arăt că în cursul lunilor octombrie sau noiembrie 2014, fără să reţin cu exactitate data, am remis numitei Claudia suma de 1.000 euro pentru a-i fi înmânaţi numitei Mihaela din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, pentru ca aceasta din urmă să mă ajute cu promovarea concursului ce urma să fie organizat de acest spital pentru postul de asistentă medicală”, a declarat Roxana Ioana Şut în faţa procurorilor DNA, conform informaţiilor obţinute de Gazeta de Cluj.

 

Dosarul a început din 2013

Dosarul de traficare de influenţă a început din 2013. Dosarul a început de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, a trecut pe la Direcţia Generala Anticorupţie şi apoi la DNA.

”În anul 2014 în baza notei informative nr. S/1531774 din 22.07.2013 trimisă de SOS Cluj-Napoca către IPJ Cluj, ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au început să facă verificări cu privire la activitatea desfăşurartă de cei mai sus menţionaţi(n.r. Jurj Ioan Viorel, comisar şef în IPJ Cluj, Ţăgorean Sever, fost autopsier, Salanţă Gheorghe, fost autopsier, Ţăgorean Sergiu Sever, Salanţă Sorin şi Arany Levente) la Serviciul de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, dar după o scurtă perioadă de timp acest control a fost oprit. Există date că numitul Ţăgorean Sever a achiziţionat un laptop în sumă de circa 2.800 de lei pe care l-a dat unei persoane cu putere de decizie pentru a opri acest control”, se arată într-o nota a Direcţiei Generale Anticorupţie trimisă în noiembrie 2014 către DNA Cluj.

elena botezan 3

Botezan începe, Botezan anulează suspiciunile

Elena Botezan începe pe 17 noiembrie 2014 urmărirea penală în rem asupra faptei de trafic de influenţă.Ulterior, ea îl scoate din dosar pe comisarul şef Jurj Ioan Viorel, conducătorul Biroului Universitar din Haşdeu a IPJ Cluj, spunând că suspiciunile asupra lui nu se dovedesc.

”S-a constatat în cursul cercetărilor cu urmărirea penală in rem că, în realitate persoana cu privire la care există indicii ar fi pretins foloase materiale de la numiţii Ţăgorean Sever şi Salanţă Gheorghe pentru a intervenii în vederea promovării de către fii acestora a examenului organizat de SCJ Cluj este numita Cordoş Mihaiela Lucia angajată în calitate de referent al instituţiei spitaliceşti şi nu comisarul şef de poliţie Jurj Ioan Viorel, cum iniţial s-a suspicionat”, arată Elena Botezan în cadrul ordonanţei de extindere a urmăririi penale din decembrie 2014.

Dosarul în care famiglia Cordoş este cercetată arată corupţia din sistemul medical din Cluj. Dar ne întrebăm dacă procurorii DNA vor să cureţe sistemul medical din Cluj sau de fapt acest dosar a fost doar o vendetă?

1 COMENTARIU

  1. salariile sunt mici in sistemul medical este adevarat.un medic dupa multi ani de scoala are un salariu mizerabil.la fel si o asistenta medicala.dar doamna Cordos este un amarat de referent la Resurse Umane,are si ea un liceu ,ce salariu ati fi vrut sa aiba?ce banca i-a acordat astfel de imprumuturi la acest salariu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.