Sorin Mureșan zis Ludușu, locotenentul lui Toma Rus, a fost trimis în judecata de procurorii DIICOT Arad pentru constituirea unui grup infracțional organizat. Magistrații Tribunalului Arad au decis ca acesta să fie cercetat în continuare în arest la domiciliu. Ludușu este acuzat că ar fi instigat la incendierea unei mașini a  lui Diţ Vasile Gabriel zis Dixie, dar și că ar fi încercat să îi atace soția și copilul acestuia. Deși faptele comise la îndemnul lui Sorin Muresan par destul de grave, acesta a fost eliberat din arest preventiv după patru luni. Gazeta de Cluj a solicitat procurorilor DIICOT o copie a rechizitoriului prin care Sorin Mureșan zis Ludușu a fost trimis în judecată alături de Burz Eugen Teodor și Șărban Ioan Cătălin, dar și de cetățenii moldoveni Grişco Artiom și Butnaru Tudor.

 

”Menţine starea de arest a inculpaţilor Șărban Ioan Cătălin şi Burz Eugen Teodor. Admite cererea inculpatului Mureşan Sorin Mircea şi înlocuieşte arestarea preventivă cu arestul la domiciliu”, este decizia Tribunalului Arad în ceea ce privește verificarea măsurii arestului preventiv după trimiterea în judecată a inculpaților.

 

Ce spun procurorii DIICOT despre Ludușu:

1)În data de 10.10.2013, în jurul orelor 17.50, în mun.Arad, prin violenţă, sub coordonarea directă a inculpatului Şărban Ioan Cătălin, suspectul Butnaru Tudor şi încă o persoană de sex masculin (rămasă neidentificată până în prezent), au deposedat un bărbat de o geantă în care se afla suma de 220.000 lei (50.000 Euro). Ulterior, au părăsit locul faptei cu un autoturism marca VW Golf  III, de culoare vișinie, cu numere de înmatriculare de Bulgaria, la volanul căruia se afla inculpatul Burz Eugen Teodor;

2)În data de 16.03.2014, în jurul orelor 23.00, la instigarea inculpatului Mureșan Sorin Mircea, sub coordonarea directă a inculpatului Şărban Ioan Cătălin, suspecţii Butnaru Tudor şi Grișco Artiom au distrus prin incendiere autoturismul  marca Land Rover, parcat pe o stradă din municipiul Cluj- Napoca. Prejudiciul cauzat persoanei vătămate (proprietarul autoturismului) este în valoare de 30.500 lei;

3)În cursul dimineţii de 25.04.2013, în jurul orelor 08.00, sub coordonarea directă a inculpatului Şărban Ioan Cătălin, suspectul Butnaru Tudor şi o altă persoană de sex masculin (rămasă neidentificată până în prezent),  au atacat un alt bărbat din municipiul Cluj-Napoca în timp ce acesta se deplasa de la domiciliu spre parcarea din apropierea blocului. Prin exercitarea de violenţe şi ameninţări, cei trei membri ai grupării l-au deposedat de geanta pe care o avea asupra sa, în care se aflau diverse acte precum şi suma de 273.819,8 lei.

 

Protecție pe toate liniile în Cluj

Sorin Mureșan zis Ludușu este un cunoscut cămătar din Cluj-Napoca, arătam anterior.  Protecția de care a beneficiat acesta în Cluj-Napoca, atât de la IPJ Cluj, BCCO Cluj, cât și DIICOT Cluj, pe vremea când unitatea era condusă de către Mircea Hrudei, un prieten de-al lui Toma Rus, poate uimi pe oricine. Doar la urechile judecătorilor nu a ajuns această protecție, dar acest lucru nu este exclus în ancheta celor de la DIICOT Arad. Pentru că anchetatorii din Arad și-au dovedit perseverența cu toate că atât în Cluj-Napoca, cât și în Arad, apăreau la sfârșitul anului trecut voci pe la diverse colțuri care spuneau că Sorin Mureșan va fi eliberat. Cu toate că el și-a recunoscut fapta de instigare la distrugere, acesta nu a fost eliberat în primă instanță. În schimb, Moș Crăciun i-a adus eliberarea lui Ludușu. Surse din rândul anchetatorilor de la DIICOT Arad ne-au declarat că procurorii nu se vor lăsa până când nu vor ajunge la ”vârful Eisbergului” și vor încerca să dovedească și alte infracțiuni pe care acesta împreună cu grupul infracțional organizat le-ar fi făcut.

 

50.000 de euro, găsiți la percheziții

Procurorii DIICOT Arad ar fi găsit jumătate de milion de euro în casă la Ludușu. Bani mulți pentru un om care nu are nicio afacere pe numele său. Cu toate că legea din România prevede că procurorul trebuie să dovedească că un infractor a dobândit ilicit acei bani ne gândim dacă cei de la ANAF pot să îi cerceteze trecutul lui Sorin Mureșan. Pentru că înțelegem că acei bani ar putea fi doar bani negri. Pentru că tu, când nu ai nicio slujbă, nicio activitate aducătoare de venit pentru care plătești taxe, cum poți să îți cumperi o casă de 1 milion de euro și să ai și 50.000 de euro acasă? Procurorii DIICOT Arad ar putea confisca doar 10.000 de euro din acei bani, dar de restul nu suntem siguri că nu se poate încerca cumpărarea de influență. Oricum, avocați de toți banii ar putea să cumpere.

 

AN, specializarea IPJ Cluj

Ca să intrăm mai în detaliu în activitatea celor de la IPJ Cluj, aceștia se ocupă în special de ”AN-uri.” Tudor Grindean, noul șef al IPJ Cluj, este o dezamăgire atât pentru sistem cât și pentru comunitate, nereușind să stârpească corupția din interiorul unui sistem prea putred. Mai mult, nu suntem siguri că nu s-a alăturat acestui sistem. Din acest motiv cei de la IGPR îi controlează pentru că dosarele preluate de DIICOT Arad au fost declarate cu ”Autor necunoscut – AN” de către șefii IPJ Cluj. Păi cum se poate că cei de la Arad au reușit să îi depisteze pe infractori și chiar au reușit să îi și aresteze preventiv. Până la un moment dat. Să vedem cum se va desfășura procesul. Vă vom ține la curent.

 

În cadrul dosarului sunt patru părți vătămate:

Meseşan Ioan

Măcinic Viorel Ilie

Diţ Vasile Gabriel

Păcurariu Maria

toma rus trimitere

1 COMENTARIU

  1. –bani obtinuti probabil prin inselatorie-prin intermediul functionarilor bancari din mostenirile persoanelor din anturaj–pers.care prezinta pericol social cu antecedente penale nu le este permis arestul la domiciliu…..nici plata amenzilor disciplinare care inlocuiesc arestul in sistem inchis––tentativa de orice fel se pedepseste in sistem inchis…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.