Recursul declarat de viceprimarul Gheorghe Surubaru impotriva decizia Curtii de Apel Cluj care l-a declarat incompatibil a fost declarat admisibil de judecatorii ICCJ. Gazetadecluj.ro relata chiar ieri despre faptul că s-a decis un magistrat care va decide dacă va fi declarat admisibil sau nu recursul. După ce ANI și viceprimarul PNL vor depune mențiunile se va stabili un termen în care se va da sentința.

Dosarul lui Surubaru a durat 14 luni de la declararea recursului până la admisibilitatea acestuia. Gazetadecluj.ro a anticipat corect că instanța se va pronunța până în 28 februarie, magistrații Curții Supreme pronunțându-se cu patru zile mai devreme.

”Dispune comunicarea către părţi a raportului asupra admisibilităţii recursului, cu menţiunea că poate fi formulat, în scris, un punct de vedere în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 24 februarie 2015”, arată magistrații de la ICCJ in minuta sentintei.

Citește pe aceeași temă și:

ÎN SFÂRȘIT: Gheorghe Surubaru își află incompatibilitatea pe 28 februarie la ICCJ

Ce spune ANI despre Gheorghe Surubaru

 

GHEORGHE SURUBARU s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2010 – 30 mai 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcția de Viceprimar al Municipiului Cluj-Napoca și calitatea de administrator al S.C. EURO DIVERS S.R.L, se arată pe site-ul ANI.
Astfel, GHEORGHE ŞURUBARU a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d), potrivit căroraFuncţia de […] viceprimar […] este incompatibilă cu funcţia de […] administrator […] la societăţile comerciale”. din Legea 161/2003
De asemenea, întrucât acesta a omis menționarea în declarațiile de interese depuse în luna iulie 2012 a calităților deținute în cadrul S.C. EURO DIVERS S.R.L., Agenția a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de cătreGHEORGHE ŞURUBARU a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de dispozițiile art. 292 dinCodul Penal al României, potrivit cărora „Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat […] în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, coroborat cu dispozițiile art. 28 din Legea 176/2010, potrivit cărora „Fapta persoanelor care, cu intenție, depun declarațiile de avere sau declarații de interese care nu corespund adevărului constituie infrancțiunea de fals în declarații și se pedepsește potrivit Codului Penal”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.