PSD Cluj a trimis un comunicat de presă înainte de ora 12 despre fondurile acordate județului Cluj de către Ministerul Dezvoltării. Mihai Seplecan, președintele Consiliului Județean(CJ) Cluj, se află la sediul Ministerului și a discutat cu oficialii instituției exact aceeași chestiune urmând că într-o oră să dea un comunicat exact pe aceeași temă. Numai că sumele diferă. Dacă Mihai Seplecan va aduce acasă proiecte de 16 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării, cei de la PSD Cluj au plusat spunând că ar fi vorba despre 24 de milioane de lei prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală.

UPDATE: Mihai Seplecan va aduce contracte in valoare de 16 milioane de lei pentru restul de finantat din 2014, iar cei de la PSD Cluj au ”plusat” și cu contractele pe 2015, care sunt de doar 8 milioane de lei din cei 11 disponibili. În schimb, ceea ce omit să spună cei de la PSD Cluj este că nu s-au emis și contractele pentru cei 8 milioane de lei promiși în 2015. Contractele cu MDRAP din 2014 se continuă și în acest an așa că există o șansă destul de mare ca acele lucrări preconizate pentru acest an să fie continuate anul viitor.

Ministerul Dezvoltării a încheiat doar cinci contracte în acest an în valoare de aproximativ 900.000 de lei, conform unor surse din interiorul instituției. Clujul a primit un contract de 500.000 de lei pentru comuna Mociu. Astfel, din cei 2,7 milioane de lei nerepartizați au rămas 2,2 milioane la Ministerul Dezvoltării pentru județul Cluj.

„Este o veste bună repartizarea acestor sume și am speranța că unitățile administrative cărora le-au fost alocate sumele respective vor face tot posibilul ca investițiile susținute să fie cât mai rapid finalizate în interesul clujenilor.
Sperăm ca în acest an să fie susținute și alte obiective de investiții din județul Cluj” a declarat conform unui comunicat de presă remis ziarului Gazeta de Cluj Remus Lăpușan, consilier județean, președinte al PSD Cluj.

Social-democrații clujeni încearcă să puncteze printr-o acțiune de imagine trimițând un comunicat dintr-un birou, pe când președintele CJ Cluj chiar se zbate pentru aceste contracte.

UPDATE 2: Redăm comunicatul CJ Cluj referitoare la această chestiune. Se vorbește de suplimentări de 2,7 milioane de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, a participat în cursul zilei de miercuri, 1 iulie 2015, la o serie de întâlniri la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în scopul susţinerii proiectelor de investiţii ale unităţilor administrativ-teritoriale (UAT-uri) din judeţul Cluj care nu s-au regăsit pe lista Obiectivelor de investiţii finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală în anul 2015, etapa I.

Astfel, alături de contractele în cuantum de 16,5 milioane de lei, reprezentând fonduri aprobate pentru anul 2014 dar care nu au fost cheltuite de primăriile clujene în cursul anului trecut, în urma demersurilor întreprinse de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a fost obţinută suplimentar suma de 2.778.052,05 lei,  respectiv diferenţa dintre valoarea alocaţiei bugetare solicitate de Consiliul Judeţean Cluj în baza propunerilor primite de la consiliile locale din judeţul Cluj (11.529.093,85 lei) şi suma efectiv primită conform listei Obiectivelor de investiţii PNDL finanţate în anul 2015, etapa I (8.751.041,8 lei).

 

Suplimentări pentru Chinteni și Vad

 

În ceea ce priveşte suma suplimentar obţinută pentru anul 2015, în cuantum de 2.778.052,05 lei, o parte din această finanţare, respectiv suma de 500.000 lei va fi folosită pentru cofinanţarea modernizării drumului comunal Mintiu Gherlii – Pădureni, restul sumei urmând a fi redistribuită la nivelul judeţului Cluj pentru anumite proiecte prioritare ale comunităţilor locale din judeţ cum ar fi refacerea unui pod afectat de inundaţii din comuna Chinteni sau introducerea reţelei de apă în comuna Vad, dar şi pentru alte asemenea proiecte ce urmează a fi nominalizate în perioada următoare.

Mă bucură extrem de mult acest succes cu atât mai mult cu cât ştiu că de pe urma lui vor beneficia numeroşi locuitori ai judeţului. După cum am promis, nu am făcut nicio diferenţă între unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, pentru că, după cum am precizat de atâtea ori, pentru mine nu contează culoarea politică a primarilor ci cetăţenii clujeni care merită un tratament egal şi nediferenţiat. Fiind un om de acţiune, nu m-am limitat doar la a cere explicaţii în scris Ministerului asupra motivelor care au stat la baza nerepartizării de fonduri pentru întreaga listă de investiţii transmisă de Consiliul Judeţean, ci am decis să merg personal la Bucureşti pentru a discuta cu factorii de decizie din MDRAP asupra posibilităţilor de suplimentare a sumei iniţiale aprobate. Iată că acest demers al meu s-a bucurat de succes, motiv pentru care sunt extrem de bucuros că proiecte prioritare de investiţii ale primăriilor clujene vor obţine cofinanţări de sute de mii de lei. În acest context, vreau să precizez faptul că, având în vedere problemele cu care s-au confruntat unii primari clujeni în conturarea bugetului de investiţii, precum şi informaţiile uneori inexacte care i-au dus în eroare în ceea ce priveşte completarea documentaţiilor pentru PNDL, pentru viitor mă voi asigura personal că aceştia au fost informaţi corect şi complet astfel încât să poată respecta indicaţiilor MDRAP şi prevederile legale referitoare la întocmirea propunerilor de finanţare. Totodată, fac pe această cale un apel la liderii politici din judeţul Cluj să trateze cu maximă seriozitate aceste proiecte vitale pentru comunităţile clujene şi să se abţină de la a-i mai induce în eroare pe primari în diferite modalităţi ”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan.

Ca urmare a finalizării cu succes a acestor demersuri ale preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, primarii care au obţinut fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală au fost invitaţi de către liderul forului administrativ judeţean vineri, 3 iulie 2015, începând cu ora 12,00, la sediul Consiliului Judeţean Cluj, pentru semnarea contractelor de finanţare.

Reamintim în acest context faptul că propunerile înaintate de Consiliul Judeţean Cluj Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru alocarea de fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală reprezintă o centralizare a solicitărilor primite din partea beneficiarilor investiţiilor, respectiv a consiliile locale din judeţul Cluj. Criteriul avut în vedere în cadrul transmiterii acestor propuneri de finanţare către MDRAP l-a reprezentat stadiul fizic al obiectivelor finanţate, respectiv asigurarea finalizării unui număr cât mai mare de obiective de investiţii aflate în lucru pe teritoriul judeţului Cluj în anul 2015, în concordanţă cu prevederile legale în vigoare, respectiv cu cerinţele MDRAP.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.