Licitația pentru salubrizare și deszăpezire în municipiul Cluj-Napoca vor fi adjudecate de Rosal și de către societatea Brai Cata din Brăila, deținută de societatea Urban- a ”baronului gunoiului din Vâlcea”- Florescu Teodor Gabriel, arată surse apropiate concesiunii. Procedura a fost estimată de oficialii Primăriei Cluj-Napoca la 174 de milioane de lei. Directorul tehnic al Primăriei municipiului Cluj-Napoca, Virgil Poruțiu, ne-a specificat că în 35 de zile vor spune care ofertă a fost declarată admisibilă, în afara ofertei celor de la Retim care a fost anulată o dată cu deschiderea ofertelor.  Apoi va urma perioada când procedura poate fi contestată. 

Societatile Rosal si Bratner isi imparteau municipiul Cluj-Napoca pana in prezent in ceea ce priveste colectarea deseurilor. De aceasta data, lotul detinut de Bratner a fost adjudecat de Rosal, iar lotul care a fost detinut anterior de Rosal va fi preluat de societatea Brai Cata.

Licitația include servicii de curățare și măturarea străzilor, servicii de deszăpezire, precum și servicii de înlăturare a gheții. Procedura a fost deschisă în această dimineață la ora 11.

”Concesionarea serviciului de salubrizare stradala si deszapezire din municipiul Cluj-Napoca cuprinzand activitatile: maturat manual, intretinerea curateniei, spalatul carosabilului si al trotuarelor, stropitul carosabilului, curatat manual rigole, maturat mecanizat, curatat manual al zapezii si ghetii, pluguitul, combaterea poleiului, curatarea de zapada si gheata a gurilor de scurgere, incarcat, transportat zapada si gheata; toate activitatile descrise mai sus se vor realiza pe doua sectoare – asa cum sunt impartite pe loturi”, se arată în descrierea concesionării.

Mai jos veti putea vedea procesul verbal incheiat la finalul concesionării:

oferte salubritate stradalaOficialii Primărie municipiului Cluj-Napoca nu au putut să confirme nici să infirme care a fost cea mai bună ofertă. În momentul când vor avea un punct de vedere oficial pe această temă vi-l vom prezenta.

7 COMENTARII

  1. AVAND IN VEDERE CA SALUBRIZAREA SE PLATESTE DIN BANII CLUJENILOR,DE CE NU SE ORGANIZEAZA UN REFERENDUM PENTRU ALEGEREA FIRMELOR CARE SA FACA CURATENIE IN ORAS??/ CE AU CLUJENII CU FIRMA DIN VALCEA SAU BRAILA???SAU VREM MIZERIE PE BANII NOSTRI IN OARAS?????????????/

  2. Curios…Toti participantii la licitatie au depus garantia de 1 000 000 de lei , mai putin Brai-Cata, care a depus doar jumatate…Are statut special? Am inteles ca a si castigat….Nu trebuia exclusa din start ? Intreb si eu…

    • Eram curios, si asta am gasit pe net : ”….S.C. BRAI CATA SRL este operator economic autorizat pentru colectarea și valorificarea deșeurilor de tipe DEEE: deșeuri electrice, deșeuri electronice, deșeuri electrocasnice, cabluri electrice, conductori și cablaje auto, aparatură electrică, imprimante, televizoare, monitoare, aragazuri, plăci electronice, mașini de spălat, frigidere, telefoane mobile etc.

      Punctul de lucru al centrului de colectare este în Braila….”….Acum iarasi ma intreb ; ce are in comun firma asta cu ,sa zicem, deszapezirea ?! Si nu in Braila, in Cluj….

      • vad ca esti foarte in tema, dar poate ar trebui sa citesti un pic mai mult, asa pentru a nu te mai intreba retoric
        1. are declaratie de IMM din ceea ce vad scris pe formularul publicat – citeste legea si vezi ce spune legat de asta
        2. licenta de salubritate cuprinde si operatiuni de dezapezie – din nou citeste legea salubrizarii
        3. eu de ex platesc tot ce cumapr cred ca ar trebui sa facem si un referendum legat de ce magazine pot sa vina in oras ca platesc cu banii mei, nu crezi ca e oportun?

        daca tot citesti pe net incearca sa citesti mai multe

        • Domnule (sau Doamna…) bau-bau, nu sunt absolut de loc ”in tema”, am gasit intamplator aceasta stire si, din pura curiozitate, m-am uitat peste documentul prezentat in foto…Si iarasi, din pura curiozitate, am facut o vizita pe pagina firmei respective. Sunteti specialist(a), se vede, poate chiar interesat de aceasta firma. De unde ati vazut d-voastra ca ”are declarative de IMM”, fiindca pe ”formularul publicat” nu scrie asa ceva ? Faptul ca este ”SRL” inseamna automat ca are si statut de ”IMM” ? Referitor la a doua ”punere la punct” cu care m-ati onorat, iarasi intreb : din pagina lor de web, reiese CLAR ca se ocupa de recuperarea deseurilor de tip DEEE. Poate ca au ”licenta de salubrizare”, cum spuneti d-voastra, nu contest, insa revin la ce am afirmat mai inainte : ce are deszapezirea cu colectarea de frigidere stricate ?! Nu ma intereseaza legea salubrizarii, o las spre aprofundare specialistilor ca d-voastra, insa ca cetatean al acestei urbe am dreptul sa pun intrebari. Chiar daca sunt retorice…Referitor la al treilea punct atins de d-voastra, chiar nu inteleg ce vreti sa spuneti…Cu stima!

          • daca va uitati un pic mai jos, pe randul 3 cred scrie pe formularul publicat clar declaratie IMM, de aici am vazut, dar cum spuneam trebuie sa citesti cu atentie.
            referitor la al 3 -lea punct la care spuneti ca nu intelegeti ma refeream la dreptul de a alege si scuze ma refeream la opinia domnului „gigi” legat de dreptul de a alege firma… noi nu suntem in stare sa iesim la vot sa alegem „alesii”si vrem sa alegem aqm si firmele care sa presteze una sau alta… dar never mind era doar un comentariu…

          • imi cer scuze dar daca va uitati un pic mai atent tocmai pe formularul publicat la randul 3 scrie declaratie IMM, de acolo am vazut si eu.
            ca sa participi la o licitatie pentru ceva cred ca in primul rand trebuei sa fi autorizat pentru acest lucru, deci concluzie de aici ca probabil se detine si licenta de salubritate, cu toate ca in romania nimic nu cred ca este imposibil
            referitor la al 3- lea punct imi cer scuze era pentru domnul „gigi” noi nu suntem in stare sa iesim la vot pentru „alesi” si vrem sa alegem si firmele care sa presteze una sau alta….dar era doar o opinie… oricum ceea ce scriem noi nu conteaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.