Tudor Grindean, seful IPJ Cluj, locuieste intr-un apartament de 600 euro lunar situat in cartierul de lux Andrei Muresanu, bani platiti de contribuabili. Constructia a fost ridicata de societatea Tubman Co, detinuta de Gheorghe Terhes. Aceeasi societatea a inchiriat si sediul DIICOT din acelasi cartier de fite a municipiului Cluj-Napoca. Daca pentru locuinta lui Tudor Grindean contribuabilii platesc 7.200 de euro anual, pentru sediul DIICOT se plateste 72.000 de euro in fiecare an, respectiv 6.000 de euro pe luna. Culmea este ca la IPJ Cluj lucreaza 1.393 de politisti si personal contractual, iar oficialii Ministerului Afacerilor Interne(MAI) nu au gasit dintre acestia un sef vrednic sa conduca unitatea de politie. Astfel, trebuie sa ii platim cu totii lui Grindean o locuinta intr-un cartier de bogatani a Clujului, ca doar deh’ nu putem gasi un politist incompetent la Cluj, trebuie sa aducem unul din Alba. Si l-au gasit doar pe Tudor Grindean.
Grindean s-a mutat la chirie de 10 ori mai mare
Locuinta la care sta in chirie Tudor Grindean este legata de mediul politienesc. Daca atunci cand a venit la Cluj acesta statea in hotelul IPJ de la Colina cu doar 9 lei pe noapte, respectiv 270 de lei pe luna, acum plateste de 10 ori mai mult. Tot din banii vostrii. Tot pentru ca oficialii MAI nu au gasit un politist competent din Cluj care sa poata conduca IPJ Cluj. Doar un „expat” precum Tudor Grindean. Este vorba despre un duplex intr-un apartament pe strada Predeal din cartierul Andrei Muresanu.
UPDATE: Tudor Grindean bate din nou câmpii
Tudor Grindean, seful IPJ Cluj, ne aminteste Codul Deontologic al ziaristului prin care ne spune că trebuia să verificăm informația din cel puțin două surse credibile. Faptul că mașina lui Grindean este parcată în fața locuinței nu este un motiv suficient să înțelegem că acolo locuiește șeful IPJ Cluj. În plus, avem multe alte surse care ne dau informații în mod constant despre Tudor Grindean și înțelegem că asta îl macină. Dar dreptul la informare a cetățenilor este garantată nu doar de legislația națională, ci și de legislația CEDO, care garantează libertatea de exprimare. Iar ”precizările” lui Grindean sunt contrare ideilor pe care el ni le-a prezentat despre propria persoană. Tot ceea ce putem să sperăm este că șeful IPJ Cluj nu este un caracter duplicitar. De fapt, Grindean bate câmpii cu desăvârșire.
Cetățenii din Cluj-Napoca și din județul Cluj, contribuabilii acestei țări, sunt îndreptățiți să afle ce locuință are șeful IPJ Cluj. Mai ales când acesta ne precizează că faptul că și-a găsit o locuință de la familia Terhes, cunoscută pentru faptul că închiriază sediul DIICOT Cluj și că au relații de afaceri cu foști comisari ai IPJ Cluj, este doar o coincidență. Cel puțin așa înțelegem noi. Cei de la IPJ Cluj îi spun acestei coincidențe ”analizarea ofertelor de pe piața liberă.” Mai mult, Tudor Grindean ne răspunde că IPJ Cluj îi plătește chiria în cuantum de 1.650 de lei, fără să ne precizeze valoarea contractului. Este dreptul lui, dar este și dreptul nostru să vă spunem că diferența până la 600 de euro este plătită din banii chestorului.
Înainte de a publica precizările lui Tudor Grindean, care de fapt sunt răspunsuri la solicitările adresate instituției în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, vrem să vă redăm un pasaj din jurisprudența CEDO care vorbește despre libertatea de exprimare:
”1. Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie și libertatea de a primi sau de a comunica informații ori idei fără amestecul autorităților publice și fără a ține seama de frontiere. Prezentul articol nu împiedică statele să supună societățile de radiodifuziune, de cinematografie sau de televiziune unui regim de autorizare.
2. Exercitarea acestor libertăți ce comportă îndatoriri și responsabilități poate fi supusă unor formalități, condiții, restrângeri sau sancțiuni prevăzute de lege, care constituie măsuri necesare, într-o societate democratică, pentru securitatea națională, integritatea teritorială sau siguranța publică, apărarea ordinii și prevenirea infracțiunilor, protecția sănătății sau a moralei, protecția reputației sau a drepturilor altora, pentru a împiedica divulgarea de informații confidențiale sau pentru a garanta autoritatea și imparțialitatea puterii judecătorești. »
În prezenta lucrare ne vom concentra asupra libertății de exprimare de care se bucură presa, cu o atenție specială asupra problematicii incriminării insultei și calomniei și a impactului pe care aceste fapte le au atunci când sunt comise prin mijloace mass-media.
Majoritatea drepturilor prevăzute de Convenția Europeană a Drepturilor Omului sunt drepturi condiționale, ceea ce înseamnă că ele permit ingerințe, ce sunt totuși supuse anumitor condiții, ținând cont de natura esențială a libertăților ocrotite.
Libertatea de exprimare prevăzută de art. 10 al Convenției este una dintre aceste libertăți fundamentale, ce are un rol special în orice societate democratică, putând fi catalogată chiar ca una dintre garanțiile acesteia, o condiție primordială a progresului și a fericirii fiecăruia, așa cum au considerat judecătorii Curții în cauza Handyside c. Regatului Unit[1], idee reluată apoi, cu grad de principiu, în cauzele ulterioare. [2]”, se arată în documentul postat pe site-ul hotararicedo.ro.
RASPUNS LA CERERE 03.02.2015 GAZETA DE CLUJ
Citeste pe aceeasi tema si:
Grindean si Vuscan nu au luat nicio masura fata de blatul permiselor de la IPJ Cluj UPDATE 2
IPJGATE: Grindean si Valentin Rusu, EȘEC MAXIM după evadarea deținuților din arestul IPJ Cluj
Tudor Grindean stă cu 9 lei la Colina. Investiţia, recuperată în 2.000 de ani
Citeste pe aceeasi tema si:
Coruptul Hrudei isi ia sediu DIICOT de la asociatii Rotary
„In cadrul IPJ Cluj locuiesc 1.393 de politisti si personal contractual. Ponderea cea mai mare o au agentii de politie”, ne-au declarat oficialii IPJ Cluj.
Masina lui Tudor Grindean, autoturismul Audi, este parcat in fata respectivului bloc de locuinte:
Gazeta de Cluj a fost primul si singurul ziar din Cluj-Napoca care a scris despre felul cum procurorii DIICOT Cluj si-au gasit un sediu fara licitatie de la Gheorghe Terhes, cunoscutul asociat al lui Viorel Bunea, fratele fostului comisarului IPJ Cluj Gheorghe Bunea. Se pare ca si locuinta noului sef al IPJ Cluj, Tudor Grindean, ramane „tot in familie”, in marea familie a politistilor si a oamenilor care fac afaceri cu acestia. Va prezentam o noua poza cu locuinta lui Tudor Grindean, cea din mijloc:
Reporterii Gazeta de Cluj au solicitat un punct de vedere scris de la oficialii IPJ Cluj. De indata ce il vom primi, vom adauga punctul de vedere al IPJ Cluj, institutie patronata de Tudor Grindean.
asa fac acesti militieni politruci le place sa jegmaneasca statul roman pana la epuizare,daca a acceptat functia la cluj are obligatia sa se mute in cluj,asa cum el obliga politistii de la posturile de politie sa se mute in comuna unde lucreaza,asa trebuie si el sa se mute in cluj,sau daca sta in chirie sa sio plateasca din banii lui,la cati angajati in domeniul privat le plateste patronul chiria,de ce noi sa le pklatim la acesti inbuibati chiria,ca sef al politiei cluj castiga peste 10.000 de roni salariu,din acei bani luati isi poate plati si chiria
La un moment dat il criticati pe Grindean ca platese chirie foarte putina la Colina. Acum il criticati ca plateste foarte mult. Care ar fi logica?Criticam orice? Sau avem o razbunare personala? Pe principiul ai n-ai basca tot aia e.