Protectia Copilului este o instituție unde nu contează și protecția banului public. Din acest motiv licitațiile se câștigă în detrimentul cheltuirii eficiente a banilor publici și ai copiilor care ar trebui să fie protejați financiar. Dar se pare că atâta vreme cât Daniel Tămaș(foto) este director la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului(DGASPC) Cluj, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean(CJ) Cluj, nu contează acest lucru. Gazeta de Cluj vă prezintă contractele câștigate de ofertanții care nu au venit cu cele mai mici oferte. Se pare că Daniel Tămaș, directorul de la Protectia Copilului, vrea să semneze contracte pentru ofertanții care au fost pe locurile doi și trei. Precizăm că datele sunt furnizate de Protectia Copilului la solicitarea ziarului gazetadecluj.ro.


 

Reamintim că Mihai Seplecan a cerut azi demisia lui Daniel Tămaș, directorul de la Protectia Copilului:

Mihai Seplecan cere demiterea directorului DGASPC


 

”Mafia Cărnii” nu a putut câștiga cu cea mai mică ofertă

 

Licitația pentru achiziția de carne de la Protectia Copilului nu a fost acordată firmei cu cea mai mică ofertă. Cei de la Michelangelo, cu toate că au venit cu cel mai mic preț, nu au câștigat al doilea lot. Cu un an mai tarziu, societatea Michelangelo urma să fie cercetată în dosarul Mafia Cărnii în care procurorii au depisat numeroase nereguli printre care și carne stricată ”distribuită” la spitale și grădinițe. Mai jos puteți vedea o imagine cu răspunsul celor de la DGASPC în care arată clar că licitația nu a mers la primul loc:

 

contracte carne

 

 

Licitatia de la Protectia Copilului care a mers la locul III

licitatie protectia copilului locul trei

Una dintre procedurile care ridică semne de întrebare la Protectia Copilului este cea pentru achiziția de detergenți, produse de curățenie și ustensile de curățat. Deși cea mai mică ofertă a fost a celor de la Nevada Dual cu 135.226 de lei, iar a doua ofertă a fost a celor de la Oviva Distribution cu 208.659 lei, contractul a fost semnat cu oferta de pe locul III!!! Respectiv Dynamis Import Export cu 219.614 lei. Vă dați seama ce ar putea face Protectia Copilului cu cei 84.388 de lei? Ar putea face lucruri mult mai bune decât să acorde licitații pentru ofertanții cu a treia cea mai mică ofertă.

 

Pâinea și laptele nu au fost cumpărate la cel mai mic preț

 

Nici măcar alimentele de bază, precum pâinea și laptele, nu au fost cumpărate la cele mai mici prețuri. Mai jos puteți vedea cum laptele a fost cumpărată de la cel mai scump ofertant, iar pâinea de la locul II pentru toate cele trei loturi. Se pare că pentru aceste produse de bază dacă te cheamă Comlat, Succes Nic sau Sompan nu mai trebuie să ai cea mai mică ofertă cum știm cu toții că se procedează la licitații, ci este de ajuns și oferta a doua. Facem mențiunea la această licitație că directoarea de la DGASPC era în 2012 Nicoleta Molnar. Dar când a venit Tămaș la conducere la Protectia Copilului i-a păsat? Imaginea de mai jos vă arată situația prezentată:

 

 

paine si lapte achizitie protectia copilului

 

Ca să nu mai spunem că în 2012 s-a achiziționat la Protectia Copilului combustibili de trei milioane de lei de la trei firme. Adică cam de cât se ia mâncare în 6-7 ani. Că vorba aia, dacă protecția copilului nu se prea face, dacă protecția banului public nu se face mai deloc, măcar să se facă protecția resurselor naturale ale omenirii. Mai ales când licitațiile sunt câștigate de OMV Petrom, Albina Carpatica și Lukoil. Măcar de pe unicul loc 1. Că de ce s-ar concura când fiecare a câștigat câte 1 milion de lei în liniște și pace?

foto:ziardecluj.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.