Mihaela Pasalega este unul dintre avocaţii clujeni care are un contract de colaborare stabil cu BRD Cluj. Preferinţa celor de la BRD pentru Pasalega poate fi explicată şi prin faptul că face afaceri cu fostul şef al BRD Cluj, Mihai Teodorescu. Avocatul clujean a reuşit performanţa de a reprezenta, într-un proces de insolvenţă al firmei clujene Acvatec Instal, atât pe debitor, societatea menţionată anterior, câr şi pe creditor, BRD Cluj.

 

 

Decanul Baroului Cluj, Mircea Pop, spune că un avocat, care reprezintă într-un proces comercial, atât debitorul cât şi creditorul, se află în situaţie de incompatibilitate pentru că reprezintă interese contrarii.

Cu toate acestea, avocatul clujean Mihaela Pasalega a reuşit să fie remunerată în procesul de insolvenţă al companiei clujene Acvatec Instal, atât de societate, cât şi de creditorul BRD Cluj. Banca pare a avea cu Mihaela Pasalega un contract general pentru a reprezenta interesele băncii în diferitele procese pe care le are banca.

Avocatul clujean este şi partener de afaceri cu fostul şef al BRD Cluj, Mihai Teodorescu. În cadrul firmei MARTIN SOLUTION SRL, Pasalega este asociat, iar fostul şef BRD Cluj este administrator. Sediul firmei se află în blocul Primarom din cartierul Zorilor, la fel ca şi unul dintre sediile cabinetului de avocatură al lui Mihaela Pasalega. De altfel, firma Primarom, care se află în insolvenţă, are o datorie consistentă faţă de BRD Cluj, de peste şase milioane de lei.

Revenind la procesul problematic al avocatei Pasalega, aceasta a avut loc între anii 2008 şi 2010, când firma Acvatec Instal a intrat în insolvenţă. Pe parcursul termenelor Pasalega a reprezentat această societate în instanţă. Însă, ea a reprezentat şi pe unul dintre principalii creditor, BRD Cluj, care avea o creanţă la Acvatec Instal de aproximativ jumătate de milion de lei.

Întrebată de această situaţie, Mihaela Pasalega a declarat că nu este interesată de subiect. ”Acum sunt în drum spre instanţă, iar după aceea voi pleca într-o deplasare. Nu mă interesează acest subiect. Scrieţi ce vreţi!”, a declarat Pasalega.

 

L-a creditat pe fostul adjunct al IPJ Cluj, Alexandru Mureşan

 

Fostul şef al BRD Cluj, Mihai Teodorescu, a fost implicat şi în scandalul creditării fostului şef al IPJ Cluj, Alexandru Mureşan. Într-un mod voalat, fostul şef de poliţie l-a “turnat” pe Teodorescu că, de fapt, el i-a aranjat creditul pentru care Mureşan a fost condamnat pentru înşelăciune.

Conform unor surse judiciare, procurorii se pregătesc să se autosesizeze în privinţa fostului şef al BRD Cluj, Mihai Teodorescu.

În cadrul procesului, Mureşan susţinea că el doar a accesat un credit bancar care i s-a oferit în urma faptului că l-a sunat pe fostul şef BRD, Mihai Teodorescu care i-a “rezolvat” accesarea banilor.

“În 2008, împreună cu soţia mea am stabilit şi am decis să cumpăram un teren ca să construim o casă. În prima fază m-am prezentat singur BRD pentru a vedea condiţiile de acordare a acestor credite. Verbal, am discutat cu ofiţerul de credite Lavinia Mureşan, despre un credit de 218.000 de euro, având în vedere că identificasem un teren de 500 de mp. pe strada Pinului. Am considerat că oferta cea mai bună o are BRD. I-am explicat persoanei pe care o cunoşteam, Lavinia Mureşan, despre ce salarii avem eu şi soţia mea, iar aceasta ne-a spus că sumele mai mari de 200.000 de euro se aprobă doar de centrala de la Bucureşti şi este o procedură de durată. Atunci, am hotărât cu soţia să luăm doar 200.000 de euro. Am fost la mai multe discuţii, s-a făcut o simulare de credit. De fiecare dată când am discutat cu Lavinia Mureşan i-am spus că eu am un venit de 5.000 de lei, iar soţia mea de 4.200-4.500 lei. Am hotărât să merg la directorul BRD, Teodorescu Mihai, era directorul regional al BRD, i-am expus situaţia şi i-am solicitat dacă se poate să aprobe plata creditului. În prezenţa mea, domnul Teodorescu a sunat-o pe doamna Mureşan şi i-a spus să rezolve acest credit. Din acel moment, doamna Mureşan Lavinia a fost mult mai operativă şi totul s-a rezolvat mai uşor”, arată declaraţiile lui Alexandru Mureşan.

 

Afaceri de familie în BRD

 

Mihai Teodorescu a fost ajutat în cariera lui de manager bancar la BRD şi de faptul că este finul fostului director general al BRD România, Sorin Popa. Coincidenţa face ca, după ce Popa a plecat de la BRD pentru a lucra în cadrul Societe Generale Paris, şi directorul clujean al BRD a renunţat la această funcţie. Însă, în urmă cu doi ani, naşul lui Mihai Teodorescu s-a numărat printre persoanele audiate într-un dosar de corupţie. Popa, împreună cu mai mulţi ai BRD au acordat o serie de credite neperformante care au fost considerate de cei de la DIICOT ca fiind obţinute în mod fraudulos. “Capetele de afiş” ale acestui dosar au fost afaceriştii Vasile Creştin şi Marius Locic, iar în discuţiile adiacente a fost menţionat şi numele Elenei Udrea care a contract de la BRD un credit de peste 3 milioane de euro. Popa a fost unul dintre oficialii BRD care aveau drept de veto în schema acordării de credite, el dându-şi girul pentru creditul lui Udrea. De asemenea, în timpul care a ocupat funcţia de director, Sorin Popa a făcut circa 300 de angajări în cadrul filialelor BRD din România.

 

Jumătate de milion de lei de la BRD

Încuviinţează tabelul definitiv al creanţelor împotriva averii debitoarei SC ACVATEC INSTAL SRL după cum urmează : BRD GROUPE SOCIETE GENERALE SA – 450.154,4 lei art. 121 pct. 2 din L.85/2006 RAIFFEISEN BANK SA – 92.243,71 lei – art. 121 pct. 2 din L.85/2006 BANCA TRANSILVANIA SA – 172.910,11 lei – art 121 pct. 2 din L.85/2006 CREANTE SALARIALE – 2.165 lei – art. 123 pct. 2 din L.85/2006 ITM CLUJ – 697 lei – art. 123 pct. 4 din L.85/2006 DGFP CLUJ prin ANAF – 2.322 lei – art. 123 pct. 4 din L.85/2006 SC IFN ROTLINES LEASING INTERNATIONAL SRL – 9.543,72 lei – art. 123 pct. 7 din L.85/2006 SC REVAGLIOS TRANS COM SRL – 8.335,94 lei – art. 123 pct. 7 din L.85/2006 FONDUL NATIONAL PENTRU INTREPRINDERI MICI SI MIJLOCII – 0 lei, drept de creanta nenescut in cond. art. art. 123 pct. 7 din L.85/2006 SC ROMPETROL DOWNSTREAM SRL – 17.782,31 lei – art. 123 pct. 7 din L.85/2006 SC ITALO ROMENA IFN SA – 229.897,02 lei – art. 123 pct. 7 din L.85/2006

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.