Emil Boc i-a acuzat pe funcţionarii Consiliului Judeţean (CJ) Cluj de amatorism în tratarea problemei Centrului Integrat de Management al Deşeurilor (CMID).  Dictonul ”hoţul strigă hoţii” se aplică perfect edilului din Cluj-Napoca datorită numeroaselor probleme ale Primăriei Cluj-Napoca în gestionarea tuturor proiectelor relevante pentru cetăţenii urbei. În vreme ce Boc se spală pe mâini şi îi acuză pe funcţionarii din CJ Cluj să organizeze gunoaiele, el nu vrea să recunoască că organizarea unei rampe temporare îi revine chiar lui, conform legii. În schimb, nici celelalte proiecte mari ale lui Emil Boc nu sunt în regulă: unele din punct de vedere legal, altele moral. Gazeta de Cluj a făcut o analiză privind principalele proiecte întârziate, amânate şi eşuate de funcţionarii din Primăria Cluj-Napoca fără ca nimeni să plătească 1 ban. Urmează să citiţi un articol despre top 10 proiecte eşuate ale lui Emil Boc.

 

Funcţionarii care se luptă cu corupţia, ţinta lui Boc

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, are câte un eşec pentru fiecare deget de pe mână. Eşecuri care se văd în calitatea vieţii clujenilor. Eşecuri care dacă nu ar fi fost comise s-ar fi îmbunătăţit substanţial valoarea oraşului Cluj-Napoca. Dar nu, Emil Boc aruncă cu noroi în funcţionarii de la CJ Cluj, despre care ştim cu toţii ce lupte seculare au dus cu constructorii gropii de gunoi pentru respectarea legii. Chiar există numeroase dosare penale care vizează faptele constructorilor care s-au perindat de-a lungul timpului la construcţia CMID. Fie că vorbim de Confort, de Atzwanger, de Tahal sau de alte societăţi, funcţionarii din CJ Cluj au încercat să respecte legea, iar pentru că Emil Boc nu poate organiza o groapă de gunoi s-a gândit să îi atace. Se vede disperarea primarului din Cluj-Napoca asupra unei probleme care se răsfrânge direct asupra tuturor clujenilor: creşterea preţurilor pentru ridicarea gunoaielor.

 

Boc nu se bazează pe ei. Cine se bazează pe Boc?

Emil Boc a spus într-o conferinţă că nu se mai bazează pe funcţionarii din Consiliul Judeţean Cluj în problema construcţiei Centrului Integrat de Management al Deşeurilor. Întrebarea logică care reiese de aici este dacă clujenii se mai pot baza pe Emil Boc? Pentru că acesta a avut multe promisiuni care nu au fost duse la bun sfârşit sau unele dintre ele cu mult întârziate. O altă întrebare logică este de ce Boc se plânge de întârzierea construcţiei CMID când Primăria a semnat un contract pe 8 ani pentru ridicarea gunoaielor când toată lumea ştie că o dată cu finalizarea gropii ecologice, operatorul va fi unic pe tot judeţul.

„Am fost tras pe sfoară, păcălit de „specialiştii” de la CJ; eu am decis să nu mă mai bazez de acum încolo pe ei. Ei au avut o şedinţă în care s-au angajat, toţi cei prezenţi, că ne vor oferi o rampă din 15 iulie. Am sperat că vor găsi o soluţie, dar cu trei zile înainte de termenul la care ar fi trebuit să ne ofere o soluţie temporară de depozitare a gunoiului, ne-au lăsat să ne descurcăm singuri. Cât amatorism să existe ca „specialiştii” din CJ să facă o expertiză pe un teren din Feleacu şi să spună că e extravilan, iar un angajat al Primăriei Feleacu să ştie că e intravilan. După această lecţie pe care am primit-o, am decis să nu mai depindem de CJ şi am căutat o soluţie pe termen mediu. Sarcina CJ este să termine Centru de Management Integrat al Deşeurilor (CMID), iar atunci vor scădea şi preţurile plătite pentru clujeni pentru ridicarea gunoiului, pentru că nu vor exista costurile acestea suplimentare pentru transport. Creşterea preţului este cauzată de incapacitatea CJ de a rezolva problema”, a tunat Emil Boc într-o conferinţă de presă săptămâna trecută.

 

pista de biciclete cluj

Eşecul lui Boc cu bicicletele şi pistele de biciclete

Cluj-Napoca este în 2015 Capitala Europeană a Tineretului. Asta ştim cu toţii. Dar poate unii dintre voi aţi uitat ce frumos este să ai un stand unde poţi închiria biciclete şi piste ca într-o adevărată capitală a tineretului, precum într-o adevărată capitală europeană. Ei bine, acesta este unul dintre marile promisiuni neonorate de Emil Boc şi echipa sa de la Primăria Cluj-Napoca. Nu doar toţi clujenii au fost ”traşi pe sfoară” de Emil Boc, ci şi toţi turiştii care vizitează în acest an Capitala Europeană a Tineretului. Mai sunt şase ani până când Cluj-Napoca vrea să devină Capitala Culturală Europeană şi sperăm ca măcar până atunci să se poată ţină Boc de această promisiune neonorată.

 

groapa

Groapa temporară, sarcina lui Emil Boc

Dacă tot vorbeşte Emil Boc despre funcţionarii care nu au reuşit să construiască groapa ecologică de ce să nu spunem că la litera legii se stipulează că primăriile trebuie să îşi organizeze spaţii unde să depoziteze deşeurile. Aşa că de ce nu a organizat Emil Boc o groapa ecologică şi a aşteptat CMID? Pentru că multe anchete s-au scris despre problema deşeurilor, doar că nimeni nu vrea să îşi asume responsabilitatea în această speţă. Mai bine nu vă reamintim cum s-au depozitat ilegal cei 500.000 de tone de gunoaie în groapa temporară a Salprest Rampă. Oare ce a păzit Boc? Dar cu toate acestea, nu credem că l-a oprit nimeni pe Emil Boc să organizeze o rampă temporară în municipiul Cluj-Napoca. Mai ales că asta scrie legea.

 

Cheltuielile de cultură, ascunse publicului

9 milioane de lei au alocate de consilieri locali din Cluj-Napoca pentru cultură în acest an. Numai că felul cum se cheltuiesc banii de către diversele ONG-uri care accesează aceste fonduri sunt ţinute la secret de oficialii Primăriei Cluj-Napoca. Adică puteţi afla fiecare ONG cât a primit, dar pe ce s-au dus banii clujenilor, ai voştri, nu veţi şti niciodată. Pentru că aşa sunt funcţionarii lui Boc: netransparenţi.

 

Fără automate de bilete în Capitala Tineretului

Automatele de bilete şi sistemul de ticketing modern ar putea fi o altă parte pozitivă a Capitalei Tineretului, mai ales că turiştii aduc un plus valoare oraşului. Dar şi această investiţie a fost amânată. Nu ar fi frumos dacă străinii şi-ar cumpăra bilete de la automatele de bilete care ar putea fi disponibile în limbile de circulaţie internaţională?

 

virgil-porutiu

Salubrizarea stradală, prelungirea care trenează de doi ani

Licitaţia pentru salubrizarea stradală este un alt eşec al Primăriei Cluj-Napoca şi acoliţilor lui Boc. Directorul tehnic al Primăriei, Virgil Poruţiu, este cel care coordonează majoritatea lucrărilor, printre care şi această lucrare. El este atât de competent încât această licitaţie a fost anulată de două ori! Da, aţi citit bine. Procedura de licitaţie a fost anulată de două ori. Iar dacă vă întrebaţi cine ”curăţă” străzile din Cluj-Napoca, răspunsul este foarte simplu: firmele care au câştigat vechile contracte, Rosal şi Bratner, au primit o prelungire. Şi aceasta tot timp de doi ani de zile. Şi cine ştie cât va mai dura pentru că din cauza competenţei funcţionarilor lui Boc nu este nicio dată certă.

 

Plăcuţele bilingve: to be or not to be

Oraşul Cluj-Napoca pozează în multiculturalism până când vine vorba de plăcuţe bilingve. Cu toate că o instanţă de judecată, recte Curtea de Apel Cluj, a decis că acestea nu sunt obligatorii, Primăria Cluj-Napoca a lansat un concurs pentru ca intrările în municipiu să fie amenajate în cinci limbi de circulaţie internaţională, printre care şi maghiara. Cu toate că instanţa a spus că acestea nu sunt obligatorii, Primăria perseverează. În schimb, fostul edil i-a făcut o plângere penală lui Boc şi tuturor consilierilor locali pentru că vor să monteze la intrarea în oraş denumirea localităţii în cinci limbi, însă plângerea a fost respinsă de procurori.

 

Cartierele de vis ale Clujului au rămas în stadiu de proiect

Cartierul Lombului şi Cartierul Tineretului sunt două dintre cele mai mari investiţii imobiliare din Cluj-Napoca.  Numai că acestea au fost doar pe hârtie pentru că niciun clujean nu s-a putut muta în aceste colosuri imobiliare. Au rămas la stadiul de proiect, iar acum există procese în instanţă pe această temă. Şi din acest motiv nu are Cluj-Napoca cartiere imobiliare moderne care să permită dezvoltarea urbei. Mulţumim şi pentru această ”realizare” atât primarului Emil Boc, cât şi funcţionarilor din Primăria Cluj-Napoca!

 

Sala Polivalentă, construită în patru ani şi cu trei licitaţii

Sala Polivalentă a fost unul dintre cele mai întârziate obiective ale municipalităţii clujene. Construcţia a durat patru ani de zile, după ce licitaţia a fost anulată iniţial de instanţă. Cei de la Con-A au semnat trei contracte pentru sala polivalentă: cel iniţial, anulat de instanţă, pentru conservarea lucrărilor, dar şi pentru finalizarea lucrărilor. Niciun vinovat nu a fost găsit în cadrul Primăriei Cluj-Napoca pentru anularea licitaţiilor. Oare să fie chiar atât de competenţi funcţionarii din Primărie?

 

Politizarea Primăriei Cluj-Napoca

Pe vremea vechiului PDL majoritatea angajărilor în cadrul Primăriei Cluj-Napoca se făceau din interiorul PDL. Dacă erai simpatizantul unui alt partid aveai acces mai înlesnit la un job de funcţionar din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Poate acesta este unul dintre motivele lesne de înţeles ale numeroaselor performanţe enumerate mai sus de municipalitate. Acum, pe vremea PNL, putem să spunem că majoritatea angajaţilor din Primăria Cluj-Napoca sunt liberali. Oficialii municipalităţii nu au dorit niciodată să explice care este numărul de politruci angajaţi de Emil Boc în cadrul instituţiei pe care o conduce, însă performanţele lor sunt atât de vizibile, încât nu mai rămâne nimic de spus.

 

sorin apostu

Eşecul bonus: oamenii lui Boc cu probleme penale

Pentru că am terminat cele 10 eşecuri ale lui Emil Boc vă mai facem cadou un ”bonus” în ceea ce priveşte comportamentul edilului clujean. Este vorba despre alegerea oamenilor, o altă ”calitate” a lui Emil Boc. Nu însă tot timpul pe cei mai buni. Unul dintre oamenii ”giraţi” de Emil Boc a fost nimeni altul decât Sorin Apostu, ”urmaşul” lui Boc în fotoliul de primar pe perioada cât acesta a fost prim-ministru, condamnat penal definitiv pentru luare de mită. Cu toate acestea, societatea care i-ar fi dat mita lui Apostu nu a păţit nimic şi are contracte în continuare cu Primăria Cluj-Napoca. Pentru că sunt atât de profesionişti încât fac contracte cu oricine.

Vă reamintim, Emil Boc a susţinut-o pe Elena Udrea în campanie pentru alegerile prezidenţiale, care ulterior a fost arestată în două dosare penale. Elena Udrea este chiar trimisă în judecată într-un dosar de corupţie. 

Deci, Emil Boc este un bun profesionist, cu oameni de calitate în jurul său şi în Primăria Cluj-Napoca. Aşa că îşi permite să îi critice pe alţii. Doar că toţi clujenii au de suferit datorită întârzierilor şi numeroaselor eşecuri ale lui Boc&company. Momentan se aşteaptă măcar să se finalizeze proiectele finalizate. Doar nu se pot amâna la nesfârşit.

 

TOP 10 eşecuri marca Emil Boc:

  1. Pista de biciclişti nu a fost finalizată pentru Capitala Europeană a Tineretului
  2. Primăria Cluj-Napoca nu a organizat o groapă temporară de gunoi mutând presiunea pe clujeni cărora le-a majorat tarifele
  3. Lipsă totală de transparenţă la cheltuirea banilor publici în domeniul culturii
  4. Întârzierea implementării sistemului de ticketing şi de achiziţia de bilete de la automate
  5. Licitaţia pentru salubrizare stradală a fost anulată de două ori, iar acum contractele au fost prelungite cu vechii operatori
  6. Incertitudine în problema plăcuţelor bilingve: Curtea de Apel Cluj le-a desfiinţat în urma unei acţiuni înaintate de Primăria Cluj-Napoca, iar Emil Boc vrea să le reintroducă.
  7. Eşecul construcţiei cartierului Lomb
  8. Eşecul construcţiei cartierului Tineretului
  9. Licitaţia pentru Sala Polivalentă a fost anulată de instanţă pentru ca apoi Primăria Cluj-Napoca să acorde noua licitaţie aceleiaşi companii, Con-A.
  10. Emil Boc politizează Primăria Cluj-Napoca, angajând în primărie membrii partidului din care face parte

1 COMENTARIU

  1. Cred ca Boc s-a descurcat de minute. A rezolvat si problema rampei de gunoi si problema biciclistilor. Deci a facut o pista pe care se aduna tot gunoiul din oras. Daca UE a spus clar ca pistele de biciclisti trebuie sa aibe minim 2.5 metrii, Boc le-a facut de 0.5 metrii ca s-a gandit el ca romanii nu sunt fitosi si le ajunge si mai putin. Doar ca utilajele care curata drumurile si trotuarele au 2 metrii latime si nu incap in spatiul destinat biciclistilor. Asadar cred ca ati inteles problema; pistele de biciclisti=rampe de gunoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.