SUA și Rusia cooperează în cadrul unui proiect NASA pentru explorarea cosmică

54

Rusia și Statele Unite au început să coopereze în cadrul unui proiect derulat de NASA. Proiectul are ca obiectiv construirea primei stații spațiale pe Lună, pentru explorarea cosmică.

Proiectul nu vizează doar segmentul de cooperare ruso-american, ci se adresează astronauților din întreaga lume, potrivit sursei Digi24.

Agențiile spațiale  speră ca această colaborare să marcheze un pas decisiv în dezvoltarea unor viitoare misiuni spațiale către Marte și către alte zone din sistemul soldar.

„Partenerii intenționează să dezvolte standarde tehnice internaționale, care vor fi folosite ulterior pentru a crea o stație spațială pe orbita lunară”, au precizat reprezentanții agenției spațiale ruse Roscosmos, după semnarea unui acord de cooperare cu americanii la Adelaide.

Igor Komarov, directorul general al Roscosmos, a subliniat că „pentru a evita problemele viitoare legate de cooperarea tehnică, o parte din standarde ar trebui unificate”.

La rândul lor, șefii de la NASA au declarat că pregătesc „pașii următori pentru explorarea profundă a spațiului lunar, unde astronauții vor construi și vor începe să testeze sistemele necesare misiunilor către destinații spațiale, inclusiv pe Marte”.

„Zona din apropierea Lunii oferă un spațiu cu adevărat adânc pentru a câștiga experiența necesară misiunilor umane care vor căuta să pătrundă și mai departe în sistemul solar”, au mai precizat reprezentanții NASA.

1 COMENTARIU

  1. „prima stație spațială de pe lună..” Cum credeți că se ajunge pe lună cu astfel de vehicule – măcar odată pe săptămână, sau zilnic ? Iar baze militare există acolo de zeci de ani – căutați termenul „TR3B” pe youtube. Veți pricepe.

LĂSAȚI UN MESAJ